Не Польщею єдиною: в яких країнах пропонували роботу українцям у 2019 році

450
Додати
до обраних
Поділитися

В Чехії шукали українців для понад 3 000 вакансій. 61 000 грн можна отримати, працюючи офіціантом в Ізраїлі. За 2019 рік українці шукали роботу для сімейних пар майже 35 000 разів. Які ще країни відкриті до наймання працівників з України та про тенденції пошуку роботи за кордоном – в аналітиці OLX Робота за 2019 рік.

Українців на робітничі вакансії найбільше чекали у Польщі, Німеччині, Словаччині, Ізраїлі, Чехії, Угорщині та Литві. Працюючи офіціантом, найвищу зарплату можна було отримати в Ізраїлі та Швеції – приблизно 61 000 грн. Влаштовуватися штукатуром їхали до Литви, де пропонували 60 000 грн, а сантехнікам найбільше платили у Німеччині – приблизно 50 000 грн.

За кількістю вакансій типово лідирує Польща, однак розрив з іншими країнами Східної Європи скоротився, зокрема Німеччина займала третє місце за пропозиціями. Однією з найпривабливіших країн для працевлаштування за кордоном для українців стала Словаччина. За 2019 рік було приблизно 1 300 пропозицій, а середня заробітна плата вища, ніж та, що пропонували у Польщі – 28 000 грн проти 25 500 грн. До топ-5 країн з найбільшою кількістю вакансій також увійшов Ізраїль, де оклад українського спеціаліста міг скласти в середньому 50 000 грн.

Пакувальник, водій, офіціант, будівельник та різнороб – якщо серед цих професій є ті, на яких ви знаєтесь, тоді вам пощастило, бо це найбільш популярні вакансії серед роботодавців в топ-10 країнах, тож ваші шанси на отримання посади в 2019 були досить високі. Кількість вакансій на посаду офіціанта – 1823, водія – 1811, пакувальника – 1212, будівельника – 811, різнороба – 701.

Найнижчий рівень заробітної плати мали такі країни, як: Чорногорія, Болгарія та Грузія, він складав близько 16 000 грн. Однак за даними аналітики можна дійти до висновку, що українці про це знають та неохоче цікавляться роботою в цих країнах, бо кількість запитів на вакансії у цих країнах найнижча.

Не Польщею єдиною: в яких країнах пропонували роботу українцям у 2019 році

Впродовж 2019 року користувачі платформи OLX Робота мали змогу підібрати для себе варіанти працевлаштування за кордоном серед 74 країн світу. Українці передбачувано цікавилися роботою в Польщі – 174 000 запитів, в Німеччині – 171 000, а також значна кількість людей планували підробити у Чехії – 103 000.

Іншою є ситуація з країнами Північної Європи. Серед запитів на пошук роботи за кордоном 28 000 припали на вакансії у Норвегії, 21 000 – у Швеції та значна кількість у Фінляндії. Однак за цими напрямками знайти роботу було не надто легко, оскільки кількість відкритих вакансій обмежена.

Серед усіх запитів користувачів в категорії «Робота за кордоном» 5% склав пошук вакансії водія. Знаходити такі пропозиції у 2020 варто в Ізраїлі, Швеції, Литві, Німеччині, Чехії, Польщі, Хорватії, Естонії, Словаччині й Угорщині, оскільки в цих країнах їх найбільше. Однак, зверніть увагу, що певні вакансії передбачають необхідність мати власне авто.

Новиною стало те, що у 2019 році, українці турбувалися не лише про власне працевлаштування, але й планували повноцінний сімейний підробіток. Близько 35 000 запитів – це пошук вакансій для сімейних пар.

Якщо ж поглянути на карту України, то найбільш охочі отримати роботу за кордоном – люди в Київській, Львівській та Дніпропетровській областях, пошукачі у цих регіонах найактивніше відгукувалися на вакансії. За даними OLX Робота, кількість відгуків на працевлаштування за кордоном склала більше ніж пів мільйона.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.