• Укр
  • Рус

Посівна в умовах війни: чого найбільше потребують фермери на аграрному фронті

866
Додати
до обраних
Поділитися

Посівну кампанію розпочали вже у 21 регіоні. Попри воєнні дії цьогоріч в уряді сподіваються засіяти 6 млн гектарів земель. А це – 80% того, що обробили минулого року. Більше про посівну в умовах війни з росією – в аналітиці OLX Україна.

Чи всім вистачить хліба

Україна входить до п’ятірки найбільших у світі постачальників пшениці, тож зрив посівної кампанії та ускладнення експорту вплине на ціну та запаси продовольства в усьому світі. Однак в Українській зерновій асоціації прогнозують, що цьогорічний врожай буде достатнім: 28-30 млн т проти 33 млн т торік. По-перше, значну частину земель засіяли ще взимку, а по-друге, більшу частку пшениці удобрили.

Де знайти ресурси для посівної

Щоб підтримати фермерів у скрутний час та забезпечити успішне проведення польових робіт, державні банки запустили програму пільгових кредитів під 0%. Ці кошти допоможуть подбати про необхідні ресурси. Скажімо, закупити обладнання і техніку.

До прикладу, в категорії OLX Авто наразі представлені 11,5 тис. пропозицій сільськогосподарського транспорту й деталей. Так, середня вартість трактора становить 83 600 грн, комбайн коштує в середньому 265 500 грн, за мінітрактор просять близько 97 000 грн, а за мотокультиватор – 25 000 грн. При цьому популярними умовами придбання сільгосптехніки, за кількістю відгуків на одне оголошення у березні, є кредит і купівля на виплат – у середньому по 35 відгуків.

Яку техніку шукають фермери для роботи

Серед сільськогосподарської техніки найпотрібнішими виявилися:

  • трактори – 452 тис. пошукових запитів протягом березня;
  • мінітрактори – понад 161 тис. запитів;
  • культиватори – понад 77 тис. запитів;
  • комбайни – 91 тис. запитів;
  • сівалки – понад 70 тис. запитів.

Додатково в онлайні шукають деталі до тракторів (11,4 тис. запитів), а також борони – знаряддя для розпушування землі (2,7 тис. запитів).

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як зберігати шини

Як зберігати шини: лайфгаки від OLX

Як правильно зберігати автошини для збереження безпеки та ефективності ✔️ Лайфгаки від OLX допоможуть вам максимально продовжити їх термін служби ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.