Термінова робота: який підробіток зараз найпопулярніший в Україні

1996
Додати
до обраних
Поділитися

Війна змусила багатьох українців шукати можливості додаткового заробітку. За даними НБУ, зарплати в Україні після 24 лютого скоротилися на 25-50%. Тож на ринку праці виріс попит як на повну зайнятість, так і на підробіток. Водночас і роботодавці готові брати на тимчасову зайнятість, щоб виконати термінові задачі. В OLX Робота проаналізували, які варіанти додаткового заробітку та вакансій без досвіду пропонували в липні для українців.

Яких вакансій для підробітку на ринку найбільше

Здебільшого роботодавці пропонували підробіток у сфері робітничих спеціальностей. Це була як тимчасова сезонна робота, так і часткова зайнятість. Найбільше варіантів заробити було в будівельній сфері для різноробів. Вони могли отримувати від 700 до 1 550 грн за послугу або за зміну.

Також немало пропозицій на часткову зайнятість було у транспортній галузі, зокрема, для водіїв. За місяць на такій роботі можна було отримати від 17,8 тис. грн до 25 тис. грн залежно від типу зайнятості.

Багато пропозицій у сфері клінінгу. Так, прибиральниці могли отримувати в середньому від 1,5 тис. грн на підробітку до 9 тис. грн на тимчасовій роботі.

Були й можливості неповної зайнятості для неробітничих спеціальностей. Зокрема, на OLX Робота в липні розмістили багато варіантів для репетиторів, яким пропонували 175-215 грн за годину роботи. Менеджери з продажу за умов часткової зайнятості могли щомісяця отримувати до 11 тис. грн.

Топ вакансій для підробітку, сезоної чи тимчасової роботи в Україні

Вакансія Кількість оголошень
Різнороб 3 045
Водій 1 362
Прибиральниця 1 190
Репетитор 1 112
Будівельник 968
Вантажник 529
Продавець 443
Няня 437
Хатня робітниця 429
Менеджер з продажу 380

*Дані OLX Робота, липень 2022 р.

Що пропонують кандидатам без досвіду

Найчастіше на олх у липні на роботу без досвіду запрошували у сферах торгівлі, будівництва, транспортних перевезень (за умови наявності водійського посвідчення) та в кол-центрах. Найбільшу зарплату – 25-27 тис. грн – платили водіям та операторам кол-центрів.

Топ вакансій для пошукачів без досвіду роботи

Вакансія Кількість оголошень Середня зарплата, грн
Менеджер з продажу 886 20 250
Оператор кол-центру 885 25 000
Водій 794 27 500
Різнороб 709 10 000
Продавець 680 9 500
Адміністратор 478 13 400
Кур’єр 442 17 000
Таксист 381 25 000
Продавець-консультант 310 10 000
Охоронець 268 9 500

*Дані OLX Робота, липень 2022 р.

Як знайти підробіток

1. Оцініть конкуренцію на бажані вакансії

Наприклад, на роботу менеджерами з продажів, продавцями чи різноробочими – в середньому 14-15 кандидатів на місце. Водночас є сфери і з нижчою конкуренцією, де вищий шанс отримати роботу. Наприклад, на одну вакансію таксиста, менеджера по роботі з клієнтами або агронома на OLX в середньому відгукується двоє пошукачів.

2. Дайте роботодавцю розгорнуту інформацію про свої вміння

Це підвищить шанс на успішне працевлаштування, адже роботодавцю точно буде цікаво дізнатися більше про вашу кваліфікацію, освіту та інші навички. Для цього на олх є Профіль кандидата (простими словами, шаблон резюме), в якому пошукач вказує основні дані про себе. Під час відгуку на вакансію ці дані автоматично відображаються роботодавцю, і ніхто крім нього не має доступу до вашої персональної інформації.

3. Дотримуйтеся правил безпечного пошуку роботи

Одне з основних – не погоджуватися на неофіційне працевлаштування, навіть якщо йдеться про підробіток чи роботу без досвіду. Також ви не повинні оплачувати стажування, навчальні курси від працедавця, інструменти, обладнання чи одяг для майбутнього місця роботи. Цим має забезпечити працедавець. Крім того, шахраї можуть виманювати кошти у пошукачів нібито за бронювання місця на вакансію. Добросовісні роботодавці самі зацікавлені найняти хорошого працівника і ніколи не братимуть за це оплату. Також до моменту оформлення не надавайте нікому особистих документів.

Як розпізнати вакансію-обманку: 7 правил безпеки для пошукачів

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.