• Укр
  • Рус

5 причин замислитися про купівлю авто «під пригон»

5077
Додати
до обраних
Поділитися

Воєнний стан у країні показав, наскільки важливо мати власний автомобіль. Суттєве скорочення автодилерів, велика кількість пошкоджених бойовими діями машин, зростання попиту на транспорт для військових та волонтерів змушує українців уважніше вивчати ринок вживаних авто. Андрій Коцина, керівник напряму OLX Авто, розповідає про особливості експлуатації автомобілів у європейських країнах та розглядає п’ять основних причин вибору авто з пробігом за кордоном.

Великий асортимент моделей та комплектацій

Аналізуючи представлені на нашій платформі авто з ЄС, бачимо, що тамтешній ринок вживаних машин пропонує більш широке розмаїття моделей, як порівняти з Україною. Так, є низка моделей, які на українському ринку взагалі не були представлені. Наприклад, компактні хетчбеки, спорткари та електромобілі Ford Ka, Renault Kwid, Volkswagen Sharan тощо.

Ще одна особливість авторинку країн ЄС, яку хочу виділити, – це різноманітність комплектацій. Історично склалося, що найпростіші та «просунуті» комплектації часто не були доступні українським покупцям. Це пов’язано з низьким попитом чи «канібалізмом» усередині модельної лінійки. Тому на онлайн-майданчиках, де представлені авто з пробігом з Європи, сьогодні можна знайти найпростіші та бюджетні комплектації, наприклад, Dacia Logan або Fiat Panda з чорними пластиковими бамперами, пасажирські версії «каблучків» Volkswagen Caddy та Renault Kangoo.

Якщо поставити собі за мету, можна підшукати свою першу машину з конкретним двигуном, коробкою передач і в певній комплектації. Тобто, незважаючи на воєнний стан, українці не обмежені у виборі та можуть дозволити собі не лише зручний та функціональний транспорт, а й доступну ціну.

Для швидкого пошуку я рекомендую завжди користуватися фільтрами, які пропонують онлайн-майданчики. Наприклад, на OLX у категорії «Авто» можна суттєво полегшити процес, вибравши країну, з якої було доставлено транспорт (фільтр «Авто пригнано з»). Так, за неповний серпень лідерами з пригону стали Німеччина (25,8 тис. оголошень) та США (20,8 тис. оголошень).

Широкий вибір силових агрегатів

Велика варіативність двигунів і коробок – ще одна перевага, на яку я раджу звернути увагу. У ЄС використовується якісне паливо з високим октановим числом та низьким вмістом сумнівних присадок. Це дозволило компаніям Volkswagen, Skoda, Renault, Seat раніше почати встановлювати малолітражні турбовані мотори з низькою витратою палива та більшою потужністю з одного літра. Сучасні стандарти бензину в Україні дозволяють спокійно експлуатувати такі машини.

На OLX Авто є машини різного класу – переходьте та вибирайте автомобіль для своїх потреб.

В останні роки завдяки популяризації екологічних трендів багато масових авто обзавелися гібридними версіями, які поки що на українському ринку не представлені. Але 3-5-річні хетчбеки та універсали з гібридною силовою установкою вже можна знайти на OLX Авто. Як порівняти з серпнем минулого року, кількість усіх пропозицій щодо гібридних автомобілів на майданчику збільшилася у 7 разів. Для зручності пошуку просто оберіть гібрид за допомогою фільтру «Вид палива».

Авто з пробігом з Європи постачаються без серйозних несправностей

Зазвичай пробіги машин із Західної Європи більші, ніж в українських аналогів. Це пов’язано з широкою мережею магістралей та більшими можливостями для подорожей. Але при цьому часто транспорт із ЄС позбавлений серйозних несправностей навіть з пробігом 250-300 тис. км і більше.

До великих поломок можна зарахувати зношування гальмівної системи, каталітичного нейтралізатора, зчеплення, коробки передач, вихлопної системи. У деяких країнах (Фінляндія, Норвегія, Швеція) ви не зможете отримати карту пройденого ТО навіть за наявності незначної корозії та несправностей у вторинних системах, які безпосередньо не впливають на безпеку, наприклад, поломка кондиціонера або склопідйомників.

Це пов’язано з тим, що в Євросоюзі обов’язковий технічний огляд, який за наявності критичних несправностей машина просто не пройде. Такий транспорт не допускають до експлуатації на дорогах загального користування.

Завдяки фільтру «Технічний стан» користувачі нашого майданчика можуть швидко знайти машини, які потребують невеликого ремонту, але коштують дешевше, або вибрати транспорт з прозорою історією, підтвердженою сервісною книгою.

Технічний стан машин «під пригон» залежить від країни, в якій вони тривалий час експлуатувалися. Так, у вологому та холодному кліматі Данії, Нідерландів, Прибалтики швидше розвивається корозія у прихованих порожнинах. Сколи на кузові також стають джерелами «рижиків».

Експлуатація авто в Іспанії, Італії, Португалії є більш дбайливою: іржа виникає рідше, але сильніше страждають матеріали обробки салону. Також може вигорати лакофарбове покриття кузова. Особистий транспорт з великих міст Італії та Іспанії можна впізнати по пошкодженим бамперам та кузовному оперенню. Все через «любов» до контактного паркування.

У нас на OLX є також спеціальний фільтр, щоб ви могли ще на етапі вибору виключити авто з перефарбованими кузовними елементами, дрібними сколами, подряпинами або великими пошкодженнями. Це заощадить ваш час і вбереже від розчарувань під час фізичного огляду машини.

Якщо ви вибираєте авто, яке деякий час експлуатувалося в країнах Східної Європи і було придбано там не із салону, потрібно особливо уважно контролювати технічний стан. Через дорогі ціни на сервіс власники могли не звертати уваги на технічні проблеми.

Автомобілі з Європи коштують дешевше

Достатньо навіть поверхово поглянути на європейські сайти продажу машин з пробігом – і ви помітите суттєву різницю у ціні європейських та українських аналогів з однаковим пробігом та одного року випуску. Зазвичай у Європі цінник суттєво нижчий з кількох причин.

Насамперед це висока ціна нормогодин роботи сервісу та запчастин. Так, навіть на найскромніші мультибрендові СТО власник не може надати свої деталі, щоб заощадити. Також сервіс сам вибирає, який бренд витратних матеріалів використати. Навіть у Словаччині, Польщі чи Чехії заправка кондиціонера компактного хетчбека коштуватиме 70-80 євро, а заміна моторного масла – 90-110 євро.

Це простий розрахунок європейських автовласників. Що дорожча машина в обслуговуванні, то дешевше вони готові її продати і купити нове авто в кредит або лізинг. Логіка проста: новий автомобіль у найближчі 3-4 роки вимагатиме лише заміни витратних матеріалів.

Авто з Європи зручно вибирати онлайн

Найчастіше завезені з Європи машини в Україні продаються через онлайн-майданчики. Велику кількість пропозицій у різних класах та цінових сегментах – від бюджетного до преміального – розміщують на нашому сайті.

На початковому етапі пошуку точно визначитися із комплектацією, силовим агрегатом та іншими особливостями допоможуть близько 20 різноманітних фільтрів. І вже предметніше обравши конфігурацію, можна розглядати конкретні варіанти авто у близьких до вас регіонах.

Витрачати час на відвідування авторинків не обов’язково, тому що ці ж машини продавці виставляють на OLX.ua – саме через сайт авто значно швидше знаходять нових власників. Коли ви зупинитеся на кількох моделях, то на перегляд можна вирушити особисто.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як зберігати шини

Як зберігати шини: лайфгаки від OLX

Як правильно зберігати автошини для збереження безпеки та ефективності ✔️ Лайфгаки від OLX допоможуть вам максимально продовжити їх термін служби ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.