• Укр
  • Рус

Підтримайте своїх: OLX збирає кошти на відновлення житла українців

622
Додати
до обраних
Поділитися

Разом переможемо все! Не лише нашого спільного ворога на полі бою, але й руїну, яку російська армія залишає після себе.

Понад 250 тис. заявок про пошкоджену нерухомість зареєстрували українці в серпні на порталі Дія. При цьому, за даними Міжнародної організації з міграції, кількість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) щомісяця зростає на 5% і у серпні досягла 6,9 млн людей. З них приблизно кожен п’ятий українець відзначає, що його житло непридатне для життя.

Тисячі родин більше не мають де жити, а холоди вже зовсім скоро. Наше спільне завдання – допомогти цим людям. Саме тому OLX Україна об’єднала зусилля з Гуманітарним Штабом Благодійного фонду Сергія Притули у проєкті NEST.

Як можна допомогти

Мета проєкту – залучити якомога більше коштів, щоб дати можливість українцям безкоштовно отримати тимчасовий мобільний будинок на своїй земельній ділянці. Зведення житла розпочинається з Макарівської ОТГ на Київщині, де необхідна допомога 585 родинам. Далі фонд планує масштабувати проєкт на інші громади Київщини, Чернігівщини, Сумщини та Харківщини.

Однак на виготовлення модульних будинків потрібні кошти. Щоб прискорити збір, ми запускаємо першу фандрайзинг-платформу – www.nestolx.org. Там можна зробити донейт, побачити, скільки грошей вже зібрали, а також прочитати особисті історії родин, яким потрібна допомога.

Ми, українці, вже зробили багато неймовірного. Тому переконані, що й цього разу – зможемо. Зможемо об’єднати зусилля багатомільйонної аудиторії ресурсу для відбудови країни та залучити якомога більше коштів до перших морозів. Модульні будинки встановлюватимуться у міру того, як збиратимуться необхідні суми.

Підтримати своїх

Яке житло збудують для українців

Мінімальна комплектація модульного будинку складається з трьох кімнат: спальня, кухня, ванна кімната. Вартість одного модуля – $5 000, а ціна всього будинку стартує від $15 000. Кількість додаткових модулів залежить від розміру родини. Можна розширювати житлову площу навіть під дуже великі сімʼї.

Готові збірні конструкції монтують на розчищеній і розрівняній ділянці, підключають до наявних на території комунікацій (водопостачання, водовідведення, опалення, вентиляція, електропостачання, інтернет), комплектують меблями й технікою. На зведення одного будинку потрібно п’ять днів.

Історії постраждалих

Підтримайте своїх: OLX збирає кошти на відновлення житла українців

«Згоріло усе, що було»

На фото – родина Оксани Палюх. Вона з чоловіком та трьома синами жила у власному будинку в Макарові. У березні чоловік Оксани вивіз її та трьох синів на Захід України і повернувся у їхній будинок. Він загинув під обстрілами за декілька днів. Їхній чудовий будинок у Макарові вщент згорів.

Зима наближається, а родина не має грошей ні на відбудову, ні на вивіз того, що залишилося від будинку. Кожен день молодший син Оксани питає її, коли вони знову будуть жити вдома. Сімʼя готова повертатися на рідну землю і відновлювати своє життя.

Наша мета – зібрати $30 000 на встановлення нового модульного будинку для сімʼї.

Підтримайте своїх: OLX збирає кошти на відновлення житла українців

«Дружина з дочкою хочуть повернутися, але немає куди»

Олеся Мельник із чоловіком жили у власному будинку в Макарові відтоді, як одружилися. Чоловік допоміг їй евакуюватися, а після цього, у 20-х числах березня, будинок зруйнувала ворожа артилерія.

Зараз Олеся в Польщі разом із новонародженою донькою Ясміною. Сім’я мріє відбудувати родинне подвірʼя.

Чоловік, який залишився в Макарові, з нетерпінням чекає на повернення дружини, щоб щоб бачити, як росте донька.

Ми збираємо $15 000 на нове гніздо для родини Мельників.

Підтримайте своїх: OLX збирає кошти на відновлення житла українців

«Погоріло все. Ні вилки, ні ложки не залишилося»

Оксана, її чоловік, син із дружиною та донька на початку березня покинули свій будинок у Макарові після тижня проведеного у погребі. Вже 17 березні їхня хата горіла у вогні, бо в неї влучило два російські снаряди.
Оксана зізналася, що душа болить дивитися на погоріле родинне подвірʼя та будинок, у якому тільки зробили ремонт, але все ж таки вірить, що якось відбудують.

Коли чула від своєї бабусі «Головне, щоб війни не було», Оксана не розуміла, як таке взагалі можливо у 21 столітті. А зараз родина прагне понад усе відбудувати своє гніздо. Та щоб не було війни.

Ми збираємо $25 000 на відбудову родинного гнізда Оксани.

Повернемо людям дім – повернемо їм життя!

Підтримати своїх

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Помилка JavaScript на OLX

Помилка JavaScript на OLX

Іноді сайт OLX може видавати помилку з повідомленням, що у браузері вимкнено JavaScript. Що таке JavaScript? JavaScript — це мова програмування, завдяки якій вебсайти забезпечують …