• Укр
  • Рус

Як знайти тимчасовий підробіток і швидко заробити гроші

5877
Додати
до обраних
Поділитися

Війна змусила багатьох українців шукати можливості додаткового заробітку, адже за даними НБУ протягом 2022 року зарплати українців скоротилися на 25-50%. Найбільше варіантів підробітку за даними сервісу OLX Робота у будівельній та транспортній сферах. А от найвищу зарплату без досвіду роботи отримують далекобійники. Більше варіантів додаткового заробітку та кого шукають роботодавці без досвіду роботи — у свіжій аналітиці OLX Робота.

Як підзаробити грошей за один день

Знайти підробіток зі сплатою праці за години чи весь день можна. Розглянемо найбільш практичні варіанти в Україні.

Промоутер, робота з щоденною оплатою. Такі працівники роздають листівки, консультують стосовно товарів чи послуг компанії, залучають нових покупців тощо. Підходять люди від 16 до 30 років, адже весь час треба провести на ногах. Роботодавці чекають від претендента комунікабельність, приємну зовнішність, чесність. Заробити за один робочий день можна від 50 до 200 грн за годину.

Надання послуг без кваліфікації. Під цю категорію підходять:

  • вантажні перевезення — потрібно мати команду, вантажне авто й спеціальні кріплення всередині, зможуть люди з гарною фізичною формою та витривалістю, 1 км оплачується близько 20-40 грн;
  • косіння газонів та їхнє облаштування — треба вміти поратися з бензокосою, мати витривалість, бути уважним, може коштувати від 15 до 80 грн за оброблений квадратний метр;
  • вивезення сміття з будівництв — треба також мати розвинену фізичну форму, адже доведеться в деяких випадках сміття носити, коштує це від 800 до 5000 грн залежно від обсягів і важкості.

Ще один варіант разових послуг вимагає вже кваліфікацію та досвід роботи. Наприклад, можна доглядати за дітьми або прибирати квартиру на замовлення. Виконувати таку роботу можуть люди, які мають відповідні навички та досвід роботи. Для няні важливо мати рекомендації з попередніх місць, вміти знаходити спільну мову з дітьми різного віку тощо. Платять до 100 грн за годину.

Для людей в клінінгу необхідно знати норми використання різних засобів, техніки очищення. Важливо, щоб у вас не було алергії на хімічні засоби для прибирання. Сплачується за це від 20 до 45 грн за кожен прибраний квадратний метр.

Потенційно підробіток з щоденною оплатою можна організувати собі самостійно, якщо продавати товари власного виробництва. Попит зараз мають прикраси з напівдорогоцінних каменів чи іншої біжутерії. Продавати можна напівфабрикати: заморожені ягоди, засушену зелень, трав’яні набори для чаю тощо. Підходить сюди й виготовлення тортів. Сплату за цей тимчасовий підробіток ви встановлюєте самі.

Якщо ви шукаєте, де терміново заробити гроші, можете виконувати специфічні завдання за швидку сплату. До них можуть належати:

  • прикурити автомобіль (під’єднати до власного акумулятора);
  • доставити пальне;
  • буксирувати машину.

Це завдання, які не займають багато часу, а сплату за них ви отримуєте миттєво. Виконувати їх можуть люди, які мають власний транспорт і розуміються на ньому.

Робота з погодинною оплатою — знімання в масовці. Це роблять під час зняття шоу, кінострічок або реклами. У середньому за годину роботи платять близько 80 грн. Тут не потрібні специфічні знання та акторські здібності.

Можна проходити опитування за гроші. Деякі компанії проводять власні дослідження, щоб дізнатися громадську думку або створити статистику. Тоді вони звертаються до спеціальних ресурсів, де людина, проходячи опитування, отримує гроші. Іноді сплата йде в іноземній валюті, тому може бути велика комісія за конвертацію коштів.

Нюанс в тому, що опитування не завжди можуть вам підійти: наприклад, вони можуть бути спрямовані на людей, які знаються на каві, а ви п’єте чай. На одному опитуванні можна заробити від 5 до 50 грн, а для виведення коштів потрібно назбирати на сайті мінімальну встановлену суму.

Як підзаробити в інтернеті

Де можна швидко заробити гроші, так це в інтернеті — вам для цього не треба навіть виходити з квартири. Разова робота в інтернеті може бути пов’язана з написанням текстів (копірайтинг) або їхнім переписуванням (рерайтинг). Особливості працевлаштування:

  • треба гарно володіти письмовою мовою;
  • треба вміти чітко висловлювати думки;
  • оплата доволі низька, якщо у вас немає гарних кейсів у портфоліо.

Якщо ви розглядаєте копірайтинг тільки як роботу з оплатою кожного дня, тоді заробити тут можна небагато. Проте в мережі ви зможете знайти багато запитів від роботодавців: написати відгук, скласти невеликий опис товару тощо.

Переклади з іноземної мови або на неї також можуть принести вам щоденну оплату. Проте для цього треба гарно знати мову, володіти нею на рівні впевненого користувача, щоб розуміти особливості лінгвістичних конструкцій, ідіом тощо. Платять близько 80 грн/1000 символів.

Один зі способів, як знайти підробіток вдома, — шукати й збирати інформацію. Сюди належить аналіз публікації в ЗМІ, інтерв’ю, бліцопитування тощо. Підходить робота людям із критичним мисленням, здатністю швидко обробляти дані тощо. За годину платять близько 250 грн.

Якщо ви гарно розумієтеся на обробці інформації, вмієте структурувати дані та маєте естетичний смак, можете створювати презентації. Це потрібно для студентів, школярів, маркетологів тощо. Вам знадобиться тільки вільний час, гарний інтернет і бажання створювати щось корисне. Ця робота разова, але ви можете постійно шукати нових клієнтів. Одна презентація коштує від 200 до 400 грн у середньому.

Яких вакансій для підробітку на ринку найбільше

На сервісі OLX Робота у листопаді-грудні 2022 року найчастіше роботодавці пропонували підробіток у сфері робітничих спеціальностей та виробництва, мова йде про тимчасову та неповну зайнятість.

Найбільше варіантів заробити додаткові кошти було в будівельній сфері, а саме для різноробочих. За місяць такої роботи можна було отримати 7,5 тис. грн, залежно від типу зайнятості. Також немало пропозицій на часткову зайнятість було у транспортній галузі, зокрема, для водіїв. У середньому за таку роботу пропонували 18,5 тис. грн. Доволі багато пропозицій підробітку у сфері клінінгу. Так, прибиральниці в середньому могли отримувати 3,5 тис. грн на тимчасовій роботі, а доглядальниці 4,5 тис. грн. Найбільше роботи на тимчасову та неповну зайнятість пропонують у Київській, Дніпропетровській, Одеській, Львівський та Харківській областях.

ТОП 5 вакансій для підробітку, листопад-грудень 2022 року

Вакансія Кількість оголошень Середня зарплата, грн
Різноробочий 473 5 500
Водій 436 18 500
Прибиральниця 305 3 500
Будівельник 216 12 000
Продавець 166 6 400

Дані OLX Робота

А от відгукувалися пошукачі на OLX Робота найбільше на вакансії різноробочого — понад 20,5 тисяч разів, прибиральниці — понад 7,5 тисяч разів, водія — 5 тисяч разів, вантажника та продавця — по 3 тисячі разів.

Робота для тих, хто не має досвіду

Найчастіше на OLX Робота у період листопад-грудень на роботу без досвіду шукали працівників у таких сферах:

  • Роздрібна торгівля / Продажі / Закупки — 16 тис. оголошень;
  • Логістика / Склад / Доставка — 8 тис. оголошень;
  • Виробництво / Робітничі спеціальності — 5 тис. оголошень;
  • Готельно-ресторанний бізнес / Туризм — 3 тис. оголошень.

Найбільшу заробітну плату без досвіду пропонували далекобійникам — 38,5 тис. грн, майстрам з ремонту — 31 тис. грн та фасадникам — 30,5 тис. грн. Також не відставали у розмірі платні працівники не робітничих спеціальностей. Так, рієлторам без досвіду готові були платити за місяць роботи — 30 тис. грн, а няня могла отримати 28,5 тис. грн.

ТОП 10 вакансій для пошукачів без досвіду роботи, листопад-грудень 2022 року

Вакансія Кількість оголошень Середня зарплата, грн
Продавець 5 600 11 000
Водій 3 500 24 500
Менеджер з продажу 2 000 24 000
Охоронець 2 000 10 600
Продавець-консультант 1 800 11 000
Менеджер по роботі з клієнтами 1 800 22 000
Торговий представник 1 700 25 500
Прибиральниця 1 500 7 000
Таксист 1 400 23 500
Кухар 1 300 12 300

Дані OLX Робота

У зазначений період попит частково збігався з пропозицією, адже відгукувалися пошукачі без досвіду на сервісі OLX Робота найчастіше на вакансії продавця (105 тис. відгуків), вантажника (67 тис. відгуків), менеджера з продажу (62,5 тис. відгуків), охоронця (61 тис. відгуків) та водія (59 тис. відгуків).

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.