• Укр
  • Рус

Від вело до моно: персональний транспорт на OLX

444
Додати
до обраних
Поділитися

Персональний транспорт – це такий вид транспорту, що призначений для пересування однієї-декількох осіб. І здається, без нього вже не обійтися у нашому мобільному світі. Його можна використовувати для подорожей на короткі відстані, що їх можна пройти за кілька хвилин пішки, але їхати на автомобілі не зручно або ж не економічно.

Ми відносимо до персонального транспорту велосипеди, скейтборди, самокати, електросамокати, гіроборди та інші засоби пересування. Усі їх можна знайти у відповідній рубриці на OLX. Вони забезпечують більшу мобільність, а також завжди є екологічно чистішими й економічно вигіднішими, порівняно з традиційними автомобілями.

Наприклад, велосипеди є популярним видом персонального транспорту в багатьох містах світу. Вони не потребують палива, не викидають в атмосферу шкідливих речовин, а також сприяють фізичному здоров’ю.

Електричні самокати та електросамокати так само користуються популярністю в містах України. Ці засоби пересування дозволяють подолати відстань більшу, ніж пішки, й проїхати там, куди автомобілям – зась. Вони прості в експлуатації та зберіганні й також не потребують зайвих затрат.

Як вибрати велосипед?

Вибір велосипеда може бути складним завданням, особливо якщо ви ніколи не купували його раніше. Перед тим, як купувати, необхідно визначитися, яким чином плануєте його використовувати. Чи хочете кататися бездоріжжям, виїздити виключно на міські вулиці або змагатися на велотреку? Якщо вам потрібен велосипед для їзди по місту, обирайте гібридний або елегантний міський. Якщо плануєте займатися велоспортом, вам може підійти спортивний або гірський велосипед.

Вибір велосипеда залежить також від інших факторів, як от рівень фізичної підготовки, стиль їзди та бюджет. Велике значення для комфорту має розмір велосипеда. Щоб визначити його правильно, замірюйте відстань від підошви ноги до сидіння, та докладно просіть продавця у рубриці «Вело» на OLX надати усі параметри у сантиметрах.

Як вибрати велосипед

Якщо ви новачок, вам може бути більш зручно купити велосипед з меншою кількістю швидкостей, щоб заощадити сили під час катання. Досвідчені велосипедисти можуть вибрати професійну модель з вищою продуктивністю. Якщо ви хочете змагатися на велотреку, вам може знадобитися легкий та швидкий шосейний велосипед. Якщо ж плануєте користуватися велосипедом лише для поїздок по місту, можна вибрати «інстаграмну» модель з гарними аксесуарами: кошиком, багажником і дзеркалом заднього огляду.

Порівняльна статистика пропозицій нових і вживаних велосипедів на ОLX

Місяць

Стан (новий/ вживаний)

Активні оголошення

Середня ціна

Всього відгукувачів

2022 рік

2023 рік

2022 рік

2023 рік

2022 рік

2023 рік

Лютий

новий

4848

4680

1493

1808

4239

4932

Березень

новий

4233

6294

1576

1959

3469

11715

Лютий

вживаний

33543

19932

1102

1427

19049

18714

Березень

вживаний

28134

26896

1133

1535

21949

58184

Дитячий двоколісний велосипед

Дитячий двоколісний

При виборі велосипеда для дітей, важливо враховувати розмір, а також діаметр коліс. Краще, якщо велосипед зростає разом з дитиною, тим паче, деякі моделі таке передбачають. Важливо обрати велосипед, який не буде занадто важким. Інакше може збільшитися ризик травм і страждатиме комфорт.
Оберіть велосипед відомих виробників з хорошою репутацією, щоб забезпечити якість і надійність. Переконайтеся, що велосипед оснащений гальмами, дзеркалами, світловідбивачами та іншими елементами безпеки. Крім того, навчіть дитину правилам безпеки на дорозі та гальмуванню.

Як вибрати велосипед б/в?

Стан уживаності й хороший виробник – напевне, ці фактори є визначальними у виборі велосипеда, яким уже користувалися. Є думка, що новий велосипед невідомого виробника значно поступається фірмовому в хорошому стані. З огляду на це можна робити вибір на OLX.

Вартість велосипеда є важливим фактором, але не обов’язково основним. Пам’ятайте, що дорожчі велосипеди можуть бути більш якісними та надійними, утім, в усьому пересвідчуйтеся самостійно. Перш ніж купувати велосипед, огляньте уважно фотографії й не соромтеся запросити нові. Переконайтеся, що рама не має вибоїн або вигинів, а колеса та інші частини – без видимих пошкоджень або тріщин.

Класифікація і типи велосипедів

Якщо передбачена зустріч продавця з покупцем, і угода укладатиметься особисто, або ж ви отримуєте велосипед посилкою за умовою безпечної покупки OLX, скористайтеся нагодою перевірити стан гальм. Передні гальма повинні реагувати на легкий тиск, а задні мають притискати колесо, щоб воно не оберталося. Прогляньте, чи не зношений ланцюг, а також чи легко і без затримок перемикаються передачі.

Наостанок попросіть продавця розповісти про історію обслуговування велосипеда, щоб переконатися, що він був доглянутим належним чином, а також перевірте документи на велосипед – рахунок з крамниці або гарантійний талон.

Купуємо сучасний персональний транспорт

Вибираючи модний нині гіроскутер або ж моноколесо чи гіроборд, важливо врахувати ріст і вагу. Різні моделі мають відмінні вагові та розмірні обмеження, тому переконайтеся, що ви обираєте модель, яка підходить для вас. Важливо надавати перевагу транспорту відомих виробників з хорошою репутацією, щоб забезпечити якість і надійність. Ніколи не купуйте низькобюджетні моделі невідомих виробників, адже вони можуть бути небезпечними та не надійними в експлуатації.

Досвідчені покупці рубрики «Мото» на OLX радять найперше дослідити ринок, ознайомитися з різними виробниками та моделями, порівняти характеристики та відгуки користувачів. Для прогулянок по місту, як правило, може підійти легкий та компактний транспорт. Якщо ж ви плануєте використовувати його для подорожей по різнорідній місцевості з гіршими дорогами, або ж хочете брати у мандри, варто зважати на великі колеса та сильний двигун.

Навіть купуючи гіроскутер, моноколесо чи гіроборд, намагайтеся віддавати перевагу відомому виробникові. Ще краще, якщо транспорт досі перебуває на гарантійному обслуговуванні.

Перші ніж оплачувати, варто випробувати річ. Приміром, при покупці гіроборда або ж моноколеса, доступна опція безпечної покупки OLX, тож покупець має таку можливість.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як доглядати за тату

Як доглядати за тату: весь процес поетапно

Як доглядати за тату? ✔️ Весь процес поетапно: обгортання, обробка, загоєння ✅ Детальніше читайте ➤ Блог OLX.ua.