• Укр
  • Рус

Як доглядати за волоссям влітку: основні правила

119
Додати
до обраних
Поділитися

Літо — час, коли так хочеться одягнути майже невагомий одяг, відкрите взуття та розпустити пасма. Але чи подобається спека вашій шевелюрі? Виявляється, що догляд за волоссям під час літнього сезону — справжня наука, і від вас залежить, чи вдасться зберегти природну красу. Поговоримо про те, як доглядати за волоссям влітку.

Догляд за волоссям влітку: важливі принципи

Сухість, знебарвлення, ламкість — навряд чи ви хочете «‎познайомити» свої пасма із цими проблемами. Декілька важливих правил допоможуть волоссю виглядати розкішно навіть у спеку.

Головний убір

На думку перукарів, дуже розповсюджена помилка — нехтувати носінням капелюха, панами чи кепки. Ультрафіолет негативно впливає на пігменти, унаслідок чого волосся втрачає свій колір.

Не поспішайте сховати якнайдалі головний убір, якщо подобається мелірування, створене самою природою. Сонце висушує пасма, роблячи їхній вигляд менш здоровим. Тому краще придбайте для спеки гарні аксесуари, що захистять ваше волосся. Особливо це важливо під час перебування на пляжі.

Термозахист

Отже, ми вже з’ясували, що високі температури негативно впливають на шевелюру. Саме тому потрібний термозахист — спеціальні доглядові засоби, що будуть запобігати руйнівній дії на волосся зовнішніх чинників. Часто така косметика має додаткові ефекти — наприклад, надає локонам пружності та гладкості.

Зволоження волосся

Під час спеки все наше тіло інтенсивно втрачає вологу. Відновити її допомагає правильний водний режим, однак для волосся потрібні й додаткові засоби. Рішення доволі просте — наносити один-два рази на тиждень зволожувальну маску. За бажанням можна змішувати кондиціонер і воду в співвідношенні 1:6 відповідно й наносити цю суміш кілька разів на день. Такий лайфхак допоможе утримувати вологу всередині шевелюри.

Очищення волосся

Влітку пасма брудняться швидше, і це факт. Пил та потовиділення негативно впливають на свіжість волосся, тож не варто мити голову за звичним для вас графіком. Скоріше за все, у спеку доведеться збільшити кількість процедур з очищення. Використовуйте засоби для волосся, у складі яких відсутні олії, спирт, сульфати й силікон.

‎Корисна порада: подбайте не лише про шевелюру, а й про шкіру голови. Раз на 10–14 днів застосовуйте спеціальні пілінги. Це допоможе волоссю протягом більш тривалого часу залишатися чистим та відновить процес відновлення та дихання епідермісу.

Фарбування волосся влітку

Завдання, яке передбачає ефективний догляд за волоссям літом, — скоротити кількість фарбувань. Для цього використовуйте тонувальні бальзами й маски, косметику для збереження кольору. Також допоможе професійний догляд, під час якого роблять процедури для активації відновлення і захисту. Дуже агресивні варіанти зміни іміджу (наприклад, висвітлювання темного волосся) краще відкласти до осени.

Сушіння феном та використання праски

Навряд чи красуні відмовляться від фенів і прасок на період спеки, якщо це стало вже звичною б’юті-рутиною. Саме тому головний принцип — зменшити негативний вплив високих температур, адже волосся і так потерпає від гарячого сонця. Допоможуть такі прості правила:

  • за можливості намагайтеся хоча б у деякі дні не сушити феном та не вирівнювати пасма;
  • коли робите укладання, вибирайте нижчу температуру;
  • не забувайте про термозахист.

Користуватися феном можна в режимі прохолодного повітря. Також приділяйте більше уваги доглядовим процедурам, щоби зменшити наслідки впливу високих температур.

Олії для волосся

Спеціальні косметичні олії позитивно впливають на стан локонів, однак є важливе «‎але»: не варто наносити засіб перед виходом на вулицю. Проблема криється в тому, що під впливом ультрафіолетових променів олійна косметика нагрівається, відтак негативна дія високих температур збільшується. Краще за все користуватись оліями ввечері пару разів на тиждень.

Догляд за волоссям на морі

Для людини море — це відпочинок і задоволення, а ось для шевелюри — складне випробування. Комбінація сонця та солоної води не найкращим чином впливає на локони. Як правильно доглядати за волоссям під час морського відпочинку? Є кілька принципових моментів.

Чому не можна розчісувати мокре волосся

Під впливом солі й вологи шевелюра слабшає, а отже, після розчісування вологого волосся є всі шанси отримати посічені кінчики, ламкість та інші проблеми. Краще за все піти в тінь і дочекатися, доки голова висохне в природний спосіб.

Волосся після моря чи басейну: про що треба пам’ятати

І морська сіль, і хлор негативно впливають на стан локонів. Тож після відвідування пляжу чи басейну намагайтесь одразу промивати волосся, використовуючи шампунь і кондиціонер.

Під час спекотного сезону волосся потребує підвищеної уваги до себе. Подбайте про додаткові доглядові процедури, пам’ятайте про правила захисту — і шевелюра завжди залишатиметься вашою головною прикрасою.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як доглядати за тату

Як доглядати за тату: весь процес поетапно

Як доглядати за тату? ✔️ Весь процес поетапно: обгортання, обробка, загоєння ✅ Детальніше читайте ➤ Блог OLX.ua.