• Укр
  • Рус

Суха щітка для масажу: як вибрати та користуватися

82
Додати
до обраних
Поділитися

Целюліт із погляду анатомії та медицини — це всього-на-всього підшкірний жир, який помітніше за інший через тонку шкіру. Але з огляду на естетику ці накопичення жиру часто спричиняють незадоволення у дівчат і жінок своєю фігурою. Позбутись «апельсинової скорини» повністю не можна, але ви в змозі укріпити дерму та прибрати видимі горбики. Суха щітка для масажу зможе розв’язати проблему, але за однієї умови: масаж має бути виконаний правильно і не шкодити вам.

Про сухе розтирання щіткою

Зазвичай щітки для сухого масажу можна використовувати вдома, попередньо вивчивши техніки. Позитивні наслідки від сухого розтирання щіткою:

  • легкий дренаж лімфи, що стимулює її рух;
  • пілінг шкіри — відлущуються відмерлі частинки дерми;
  • зникнення целюліту.

У б’юті-рутині такий масаж доводить свою користь і надає доволі швидкий ефект після декількох процедур. Але для підтримки результату потрібна регулярність. Шкіра приходить у тонус, лімфа не застоюється, набряклості зникають — причин спробувати масаж таким аксесуаром чимало.

Як альтернатива є мочалки для душу або рукавчики для пілінгу. Вони також мають жорстку основу, підходять для стимуляції кровообігу.

Протипоказання

Перед початком процедур вдома чи в салоні спочатку порадьтеся з лікарем чи косметологом. Є декілька протипоказань до застосування такого масажу:

  • псоріаз, дерматит;
  • варикоз;
  • синці, ранки тощо.

Масаж роблять до двох разів на тиждень. Під час процедури подразнення і почервоніння — це норма. Але стійке подразнення може свідчити або про алергічну реакцію, або про те, що ви банально перестарались із силою.

Як правильно користуватися щіткою для сухого масажу: загальні правила

Щітка для сухого масажу приносить реальну користь, але як користуватися нею і не нашкодити собі? Декілька правил:

  1. Усі рухи — від периферії до центру, тобто від стоп до серця, від долоні до серця.
  2. Для одної ділянки шкіри достатньо близько десяти масажних рухів.
  3. Руки починайте масажувати від долоні вгору до надпліччя.
  4. Живіт — рухи мають бути за колом за стрілкою годинника.
  5. Сідниці — кругові рухи за траєкторією від середини до зовнішньої частини стегна.
  6. Спина — концепція та сама, від сідниць рухайтеся до плеча.
  7. Шия — навпаки, від голови до плечей.

Коли ви дізнались, як користуватися щіткою для сухого масажу і вас влаштовують такі правила, можете переходити до вибору самого приладдя. Багато пропозицій із масажними аксесуарами можете знайти на OLX.

Як вибрати щітку для сухого масажу?

Масажна щітка для сухого масажу представлена в багатьох варіантах. Залежно від вашої мети та першочергового завдання характеристики аксесуара можуть змінюватися.

За призначенням

Якщо ваша задача — покращити стан шкіри й позбути її ороговілих частинок, то вибирайте щітку з маленькими ворсинками. Відлущувальні масажери використовують для видалення змертвілих частинок шкіри — для цього просто робіть кругові рухи. У результаті на вас чекає гладенька шкіра.

Якщо ж кінцева мета — запустити лімфоток і позбутися целюліту, то використовуйте моделі із широкими зубчиками. Вони стимулюють рух крові, змушують виходити зайву рідину. А ви отримуєте гладку й підтягнуту шкіру.

За функціональністю

Щітка для сухого масажу тіла за своїми функціями також різна. Особливості:

  • за формою може бути кругла, овальна;
  • з ручкою або без;
  • довга ручка підходить, якщо на меті у вас обробка шиї та спини;
  • коротка ручка — для тих, хто хоче акцентувати на сідниці чи ногах.

Є універсальні моделі, які мають знімну ручку. Також часто роблять двосторонні моделі, де з одного боку короткий ворс, а з іншого — тверді зубчики.

За щетиною

Щетина на щітках може бути синтетичною або натуральною, надавайте перевагу другому варіанту. Також оцінюйте ступінь жорсткості залежно від вашої мети й чутливості шкіри.

Частіше матеріалом для щетини служать вовна кабана або волокно кактуса. Рослинні компоненти частіше підходять для чутливої дерми та не шкодять їй.

За матеріалом основи

Основа щітки може бути дерев’яною або пластиковою. Краще надавати перевагу першому варіанту. Насамперед це екологічне рішення. Деревина тримається довше, адже вона міцніша.

Як доглядати за щіткою для сухого масажу?

Використання щітки для сухого масажу доволі просте. Не забувайте ще і про догляд за нею. Промивайте її раз на два тижні в теплій воді з гелем для душу. Промокніть ворсинки рушником, а сушіть її вниз ворсом.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як доглядати за тату

Як доглядати за тату: весь процес поетапно

Як доглядати за тату? ✔️ Весь процес поетапно: обгортання, обробка, загоєння ✅ Детальніше читайте ➤ Блог OLX.ua.