• Укр
  • Рус

Як зробити вії гарними: вибираємо туш та правильно наносимо її

24
Додати
до обраних
Поділитися

Щоб зробити акцент на очах, нам знадобляться туш і тіні. Іноді вистачає навіть тільки першої позиції. Звична нам туш для вій — це один з основних елементів у жіночій косметичці. Вона підходить абсолютно всім і гарно виділяє очі. У цій статті поговоримо, як вибрати собі якісну туш і як намалювати вії.

8 різновидів туші та їхнє призначення

Що робити, щоб вії були довгі й густі? Потрібна правильно підібрати туш, яка буде закривати цю потребу. Виробники декоративної косметики розробили щонайменше вісім різних типів туші. Кожен із них має своє призначення та надасть вам особливий результат.

Які є різновиди туші для вій, розглянемо в таблиці:

Тип туші Консистенція Особливості Для кого вона
Подовжувальна туш для вій Рідка та пластична Покриває волоски тонким шаром, витягуючи вії Для власниць коротких і густих вій, підходить для денного макіяжу
Туш для об’єму Щільна й густа Треба використовувати не більше як у два шари, щоб не створити «лапки павука» Для власниць тонких, але довгих вій
Універсальна Середньої густоти Одночасно додає об’єму, витягує та підкручує Для власниць довгих і густих вій
Туш для підкручення Пластична Забезпечує ефект нарощених і закручених вій Для власниць прямих вій
Водостійка Буває різною Має позначку «waterproof» на пакуванні, змивається тільки за допомогою жирних емульсій Підходить усім, можна застосовувати в непогоду, спеку тощо
Для чутливих очей Рідка переважно Містить мало консервантів і ароматизаторів, але через це не дає бажаного обсягу Підходить тим, у кого очі та шкіра чутливі до декоративної косметики
Лікувальна туш Рідка Немає декоративного ефекту, містить олії, що живлять корені вій Для власниць вій, що випадають (підходить усім для профілактики)
Праймер для вій Середньої густини Підготовлює вії до макіяжу, може їх живити оліями та пептидами Для всіх, хто піклується про стан вій

З цих варіантів вибрати, яка найкраща туш для вій, точно не можливо. Якщо ви любите фарбувати вії, а не робите це раз на місяць за важливої нагоди, тоді варто мати декілька типів косметики. Насамперед треба визначити, якої форми ваші вії та який ефект їм потрібен.

Бажано мати праймер і лікувальну туш. Вії теж потребують вашої уваги та правильного догляду.

Які бувають щіточки?

У питанні, яка туш найкраща, варто ще й подивитися на щіточку, що йде разом із нею. Буває так, що декоративна косметика не супроводжується якісними щітками, пензликами чи губками. Їм треба приділити окрему увагу. Результат, як гарно намалювати вії, залежить і від інструмента, яким ви це будете робити.

12 різних форм щіточки

Щіточки для вій | Блог OLX
Форма аплікатора впливає на те, який ефект ви отримаєте в результаті. Отже, які бувають щітки:

  1. Стандартна пряма. Класичний варіант, що підходить для всіх типів вій. Наносити нею краще туш зигзагоподібними рухами — від коренів до кінчиків.
  2. Товста та ворсиста. Широкий та густий аплікатор ідеально підійде для пухнастих вій — нанести фарбу можна у два рухи, але тонкі й короткі волоски в куті очей ним не обробиш.
  3. Пряма й вузька. Підходить для коротких і не сильно густих вій. Вона повністю профарбовує всю довжину та розділяє волоски — нею ви створите ефект довгих вій.
  4. Вигнута. Форма повністю повторює анатомічний вигін вій, підкручує волоски та фіксує їх. Нею можна замінити керлер — спеціальний інструмент для підкручування.
  5. Овальна. Одночасно фарбує вії густим шаром косметики та підкручує їх. Створює обсяг і легкий ефект завивки.
  6. Конусоподібна. На кінці має тоншу основу, що дає змогу рівномірно пофарбувати й основні вії, і ті, що знаходяться біля перенісся. Нею можна створити ефект «лапок павука», якщо ви захочете поекспериментувати з макіяжем.
  7. З кулькою на кінці. Нетипова форма, де циліндрична щітка закінчується кулькою з ворсом. За його допомогою можна дістатися тонких і коротких вій у кутах ока, ретельно їх пофарбувавши.
  8. Спіралеподібна. Аплікатор, на якому ворсинки розташовано за спіраллю, гарно підіймає обсяг біля коренів. Бажаєте ефект надвиразних вій — прокрутіть ще додатково спіраль навколо осі.
  9. «Вісімка», іноді називають «пісочні часи». Гарно завиває, фарбує і витягує за довжиною. Однак ідеальний результат можна отримати тільки набивши руку.
  10. Кругла. Сферичний аплікатор забезпечує ідеальний ефект фарбованих вій у кутах. З ним можна обробити волоски так, що ви отримаєте результат накладних вій.
  11. З рідко розташованими щетинками. Така форма аплікатора створює дійсно довгі вії, вона їх гарно розчісує та не дає злипатися.
  12. Двостороння. Класичний варіант із середньою густиною ворсу. Підходить для нанесення універсальної туші.

Форма щітки впливає на те, чи зможете ви на максимум використати можливості туші. Наприклад, косметику для об’єму краще наносити спіралеподібний або вигнутим аплікатором. Тоді ви отримаєте точно якісний результат. Додатково вибір залежить від ваших бажань та навичок: комусь зручніше створювати гарний макіяж вузькою щіткою, комусь — широкою. Усі ці види аплікаторів ви можете знайти серед оголошень на OLX.

Який матеріал щіточки вибрати?

Що стосується матеріалів, то тут є два основних види щіточок. Розглянемо їх, аби вам було зручніше вибирати.

Класичний ворсовий аплікатор — стандартний варіант для фарбування вій. Перевага в тому, що ви з першого шару отримуєте об’єм і густину. Ворсинки одразу захоплюють багато туші та забезпечують ефект уже після перших рухів. Однак густина ворсин зазвичай щільна, тому вії можуть склеюватися. Особливо це актуально, якщо туш густа.

Силіконова та пластикова щітки економніші, на них менше косметики. З ними зручно регулювати кількість засобу. Головні переваги: можливість розплутувати вії та не залишати грудочок засобу на них. Силікон легше очищується.

У пластикових аплікаторів є недолік. Вони доволі жорсткі за структурою. Якщо у вас чутливі очі та рідкі вії, такою щіткою наносити засіб буде незручно.

На що звертати увагу під час покупки

Одне з правил, як вибрати туш для вій, — подивитися її компоненти. Склад туші має бути безпечним для ваших очей. Стандартні інгредієнти: вода, фарба та віск. У кожному такому косметичному засобі точно будуть ароматизатори й консерванти. Повністю їх викинути зі складу неможливо. Тоді б косметика жахливо пахла й не протрималася більше, ніж тиждень.

Проте виробники додають до складу корисні елементи. Вони покращують стан вій і забезпечують їм якісний догляд. Перед тим, як ви визначтеся, яку туш вибрати, перевірте, щоб у ній були:

  • SPF-фільтри, що забезпечують мінімальне проникнення ультрафіолетових променів;
  • ланолін, що зволожує волоски та не дає самій туші пересихати й лущитися;
  • протеїни, які збільшують ріст вій, захищаючи їх;
  • кератин, який створює захисну плівку на віях;
  • вітаміни А, В, Е для кращого росту волосків;
  • пантенол для заспокоєння чутливої шкіри поруч із віями.

Ці інгредієнти дають віям достатньо корисних елементів для правильного зростання та укріплення. Додатково вони зволожують повіки та заспокоюють шкіру.

Наступне, що вам треба перевірити, — термін придатності туші. Якщо він буде завершений, тоді косметика:

  • не дасть нормального результату;
  • буде лущитися та сипатися;
  • може зашкодити слизовій оболонці.

Вам треба перевіряти дату виготовлення. Деякі виробники її шифрують, написавши незрозумілий числовий код. Наприклад, 212654. Тут перша цифра — рік виготовлення (2 — 2022, 3 — 2023 тощо). Дві наступних — місяць виготовлення (12 — грудень, 9 — вересень тощо). Решта — номер партії, який вам у цьому випадку не надає жодної інформації.

Зберігання туші схоже на зберігання молока. Є певний термін придатності, який ми рахуємо від дати виготовлення. Він актуальний до того часу, поки ми не відкриємо туш. Коли герметичність зберігання косметики ми порушуємо, починається інший відлік. Зазвичай тушшю можна користуватися ще 3–4 місяці після її відкриття.

Як правильно красити вії: 4 правила, які зроблять акцент на очах

Щоб отримати результат під час фарбування, як показують у рекламі, треба правильно використовувати туш. Є низка правил, як фарбувати вії тушшю:

  1. Використовуйте праймер до основної косметики. Він ущільнює волосок, а це надає потім бажаний пуш-ап ефект і довготривале носіння.
  2. Зі щіточки треба знімати надлишки засобу. Інакше волоски злипнуться між собою, а на них залишаться грудки. Це зробить макіяж неохайним.
  3. Наносити засіб треба за траєкторією від коренів до кінчиків, якщо щіточка пряма, тоді використовуйте зигзагоподібні рухи. Якщо з такою технікою вії злиплися, пройдіться ними чистою щіткою.
  4. Щоб досягти натурального ефекту, тримайте щітку вертикально, а ще профарбовуйте обидва боки вій.

Це головні правила, що допоможуть вам створили привабливий макіяж очей. Якість результату залежить від основи самої туші, аплікатора й техніки нанесення. Ми дали вам усі інструменти для цього. Далі — справа за вами.

Часті запитання

1. Як змити водостійку туш у домашніх умовах?

Є декілька способів, як змити водостійку туш. Підходить для цього спеціальний засіб для зняття макіяжу саме з очей. Ви можете використати трішки гідрофільної олії або дуже жирний крем. Останній треба на 3 хвилини нанести на вії та змити ватним диском. Постійно варто використовувати спеціальні засоби, а підручні — тільки за екстреної потреби.

2. Як користуватися щипцями для вій?

Келлер або щипці для завивки вій треба прогріти феном. Потім — розташувати верхню частину поруч із рухомим віком, а нижню — біля коренів, але не торкаючись шкіри. Стискаєте дуги та тримаєте до 15 секунд, далі просуньтеся до середини й знову підкрутіть. Результат закріпіть тушшю.

3. Чому туш постійно осипається?

Ефект «панди» замістить рокового smoky eyes ви отримаєте, якщо є проблеми з косметикою. Вона може бути неякісною — у складі відсутні зволожувальні компоненти. Проблема виникає і тоді, коли термін придатності вже завершився. Якщо туш сиплеться, тоді краще позбавитися її до того, як піде алергія на шкірі та слизовій.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.