• Укр
  • Рус

Renault Kangoo: технічні характеристики, покоління та кузови

2094
Додати
до обраних
Поділитися

Якщо ви мрієте про безпечне авто, у якому будете їздити родиною на відпочинок, то це однозначно буде модель Renault Kangoo. Машина французького виробника полюбилась українцям і стала популярною на дорогах нашої країни. У Рено Кенго характеристики дають змогу власникам створити і якісне авто для бізнесу, і гарний варіант для сімейних поїздок. Оглянемо модель докладніше.

Що таке Renault Kangoo?

Машина Renault Kangoo французького бренду розроблена так, що знаходиться на межі комерційного та легкового транспорту. Завдяки просторому салону, високій стелі та місткому багажному відділенню авто використовують для бізнесу та великої родини. Тип кузова Рено Кенго представлено, як мінівен або фургон. Обидві модифікації підходять для:

  • перевезення невеликого вантажу — від квітів до будівельних матеріалів;
  • сімейного авто — машина не дуже швидка, проте надійна та комфортна;
  • поїздки за місто — на дачу чи на відпочинок із друзями.

Вантажність Рено Кенго складає від 625 до 800 кг. Ви можете використовувати цей показник вигідно і для малого бізнесу з великою завантаженістю, і для повсякдення.

Уся родина авто Kangoo включає фургон та вантажно-пасажирські універсали. Виробники доклали багато зусиль, аби зробити практичний автомобіль на всі випадки життя. Навіть у самому дизайні можна побачити французький стиль: фари оригінальні, капот схилений уперед, задні фари додають витонченості.

Особливості Renault Kangoo

У Renault Kangoo характеристики одразу дають зрозуміти: це не машина для перегонів. Вона має високу вантажність як для автівки, комфортний салон і призначена для іншого. Представлено два варіанти двигунів:

  1. Дизельний. Варіант для тих, кому потрібно економне та потужне авто. Наприклад, Renault Kangoo 1.5 dci характеристики показують, що розхід пального складає 4,3 л на 100 км.
  2. Бензиновий. Його вибирати варто, якщо ви хочете потужний двигун. У мотора 1.6 л присутньо 102 к.с., натомість у дизельного — лише 86 к.с.

Об’єм двигуна Рено Кенго з 2006 року майже не мінявся. Тут представлено декілька варіантів: на 1,2 л із 60 к.с., на 1,2 л із 75 к.с., на 1,6 л із 95 і 102 к.с. Турбодизелі також мають декілька варіантів: обсяг складає 1,5 л, а кінних сил може бути 60, 68 або 88.

З 2003 року виробник поміж інших модифікацій випускає машини 4×4 з автоматичним повним приводом. Додати до цього великий внутрішній об’єм багажника — і ви отримаєте гарне містке авто. Максимальний обсяг багажника у фургоні доходить до 2750 л. В універсала цей показник міняється від 650 до 2600 л, залежно від наявності сидінь.

Салон Renault Kangoo — комфортний і зручний. Особливості внутрішньої частини машини:

  • бокові двері здвигаються в бік для посадки;
  • можна складати заднє сидіння, повністю або на третину;
  • багажник можна закрити додатковою полицею, щоб скрити його вміст;
  • крісла регулюються за висотою і нахилом;
  • є м’які підлокітники, купа ящичків і гачків для розміщення речей;
  • у багажному відсіку є спеціальні кільця на підлозі для кріплення вантажу.

У другому поколінні вантажна машина Kangoo вийшла з двома повноцінними сидіннями для дорослих людей. Одне з них можна з легкістю трансформувати в столик. Так виробник розширив можливості комфорту для пасажирів і водія. Додатково тут з’явилися панорамний дах і відсік для довгих вантажів.

Однак машину не можна назвати безшумною. Доведеться або додатково робити шумоізоляцію, або звикати до сторонніх звуків.

Внутрішнє оснащення машини, враховуючи низьку ціну, дійсно захоплює. Серед додаткових функцій є обладнання для підтримання клімату, підігрів, аудіосистема, електричний привід скел та дзеркал.

Renault Kangoo — це ще й машина з гарними показниками безпеки. У своєму класі вона має кращі показники із захисту пасажирів при аваріях. Побудовано машину так, щоб одразу зменшити наслідки зіткнення. Особливості системи безпеки:

  • запрограмована деформація, що забезпечує цілісність салону;
  • попереду є дві подушки безпеки та триточкові ремені, що мають також запрограмоване утримання;
  • у подушок є спеціальні обмежувачі, що не дають сильно натиснути на голову та грудну клітину.

У гальмівній системі присутня система ABS, що містить електронний регулятор гальмівних зусиль. Це створює додатковий чинник безпеки. Присутня система проти викрадення, що блокує запуск двигуна та має автоматичну систему запирання дверей.

Покоління

Тех. характеристики Рено Кенго ніколи не стоять на місці. Виробники в кожному поколінні та кожній модифікації створюють справжніх лідерів у цьому сегменті машин. До того ж авто всіх поколінь ви можете переглянути серед пропонувань OLX.

Перше покоління (1998–2008)

Перше покоління Renault Kangoo | Блог OLX
Renault Kangoo вперше представили публіці в 1997 році, а серійний випуск почався вже наступного року. Попередником цієї моделі був Renault Express з великим об’ємом кузова — до 2600 л, натомість у першому поколінні Кенго показник став вище — 3000 л.

Кузов і салон

Спочатку кузов мав форму так званого «підбора». У 2003 році машина пройшла тюнінг. Так з’явився підвищений кліренс, змінився капот і фари. Почали для кузова використовувати якісніший пластик, що покращив властивості шумоізоляції.

У машини непоганий захист кузова проти корозії. Частіше іржа уражає пороги дверей і акри над колесами.

Двигун

Перші двигуни значно відрізнялися від тих, що використовують зараз. У виробництві машин з 1998 до 2002 років були такі моделі:

  1. Бензинові: з об’ємом від 1,2 до 1,6 л, кінними силами від 58 до 95, розходом пального від 6,9 до 7,5 л.
  2. Дизельні: з об’ємом від 1,5 до 1,9, кінними силами від 65 до 80, розходом пального від 5,5 до 5,8 л.

У 2003 році вийшла нова модифікація з дещо зміненими характеристиками машини. Тепер у дизельних моторів із тим самим обсягом є більший розбіг у потужності — від 57 до 84 к.с. Витрати пального теж змінились — від 5,3 до 7,4 л на 100 км шляху.

КПП і підвіска

Переважно на машинах Renault Kangoo встановлено п’ятисхідчасту механічну коробку передач. На бензинових версіях є додатково модифікації із чотири східчастою КП і АКПП. Втрата герметичності при довгому використанні незначна, але варто перевіряти рівень мастила. Гідропосилювача керма тут ще немає.

Передня підвіска пружинна та незалежна. Задня — торсіонна та напівзалежна. Якщо не завантажувати машину більше норми, то підвіска добре справляється зі своїми задачами.

Безпека

У 2003 році машину перевіряли за методикою Euro NCAP. Краш-тест дав чотири зірки авто, що доволі добре. Безпека пасажирів — 27 балів, безпека дітей — 23.

Друге покоління (2007–2021)

Друге покоління Renault Kangoo | Блог OLX
Вантажна версія другого покоління здобула назви Kangoo Rapid або Kangoo Express. У 2010 році відбулася ще одна модернізація, що торкнулася мотора переважно.

Кузов і салон

У другому поколінні відбувся значний редизайн моделі. Тепер Kangoo дістала приємний дизайн ззовні та більше оснащення всередині. Що змінилося після редизайну 2013 року:

  • з’явився круїз-контроль та електропривід вікон;
  • встановлено кондиціонер та нову аудіосистему;
  • змінено протитуманні фари;
  • передні вікна затоновані.

Рено Кенго 2 має характеристики більш продуманого та комфортного авто. Тут випущено три версії машини: вантажна, пасажирська та «комбі».

Двигун

З 2010 року в лінійки використовують переважно один бензиновий двигун. Його об’єм складає 1,6 л, потужність доходить до 106 к.с., а витрати пального за таких умов досягають 7,9 л.

Водночас представлено три турбодизельних мотори. Їхній об’єм складає 1.5 л. А потужність може бути 75, 90 і 109 к.с. Витрати пального міняються від 5,2 до 5,9 л.

КПП і підвіска

На Рено Кангу характеристики підвіски та рульового управління майже не змінилися. Так само передня підвіска має незалежну основу, задня — напівзалежну. Представлено модифікації з механічною та автоматичною коробками передач. Тут встановлено гідропідсилювач керма, а гальма працюють разом з електричним блоком.

Безпека

У другому поколінні додано контроль стабільності та нову версію ABS. Також тут є контроль стабільності, електронна система для розподілу гальмівних зусиль. У 2008 році проводили краш-тест за тією ж системою, що перед цим. Машина так само отримала 4 зірочки. Захист пасажирів оцінили на 28 балів, а захист дітей — на 41.

Третє покоління (2021-наш час)

Третє покоління Renault Kangoo | Блог OLX
Тех. характеристики Рено Кангу третього покоління додали машині сучасності. Її вперше представили у 2020 році, а з 2021-го налагодили серійне виробництво.

Кузов і салон

З 2021 року Kangoo має дві модифікації: пасажирський кузов на п’ять сидінь та вантажний з обсягом від 3300 до 4900 л. Зовнішній вигляд кузова отримав більш елегантні та плавні риси. Разом із цим машина стала більшою, що покращило колісну базу та розширило багажний відсік на 115 л.

У самому салоні зміни в дизайні помітні ще більше: тут тепер використовують суворі чіткі лінії та прямі поверхні. Немає зайвого оформлення, що робить простір мінімалістичним і дорожчим. У деяких версіях навіть є планшет із діагоналлю 8 дюймів.

Двигун

Усього представлено чотири двигуни в цьому поколінні. Бензиновий має об’єм 1,3 л, водночас потужність може бути від 100 до 130 к.с. Дизельні мотори більш місткі — 1,5 л за потужності 75–95 к.с.

КПП і підвіска

За замовчуванням всюди є шестисхідчаста механічна коробка передач. Підвіски витримують без проблем навантаження в межах заздалегідь визначених норм.

Безпека

Безпека в машині створена додатково за допомогою електронних помічників. Тут є круїз-контроль Stop&Go, система утримання в смузі, розпізнавання пішоходів та велосипедистів. Також є моніторинг сліпих зон і стабілізація машини при сильному боковому вітрі.

9 переваг Renault Kangoo

Коли ви знаєте все про Рено Кенго, підсумуємо переваги цієї машини. До плюсів належать:

  1. Недорогий і доступний ремонт — ви можете знайти без проблем запчастини на OLX.
  2. Невелика вартість, оснащення на цю ціну встановлено більше ніж якісне.
  3. Ідеальний представник комерційного транспорту для малого бізнесу.
  4. Гарна маневровість машини при великих розмірах.
  5. Високий кліренс, що забезпечує достатню прохідність машини.
  6. Низькі втрати пального як для такого типу машини.
  7. Кузов стійкий до корозій, вона навіть на «слабких» ділянках малоймовірна за правильного догляду.
  8. Довготривала робота амортизаційних опор на дверях.
  9. Великий салон, місткий багажний відсік.

До того ж виглядає машина стильно і привабливо. Особливо — в останньому поколінні.

5 недоліків Рено Кенго

Технічні характеристики Рено Кенго також мають і свої недоліки. До мінусів належать:

  1. Часте зламання замків на задніх дверях.
  2. Швидке розтягування ременя ГРМ.
  3. Опора двигуна позаду слабка.
  4. Радіатори охолодження мають низьку герметичність.
  5. Шарові опори доводиться міняти кожні 60 тис. км шляху.

Виробник вказує детально проміжок часу для заміни кожної деталі. Отже, треба бути готовим до регулярного технічного огляду

Висновки

  1. Renault Kangoo — ідеальна машина для комерції та родини.
  2. Перше покоління має недостатню шумоізоляцію, що вже виправлено в другому поколінні.
  3. Сильні місця машини: захист кузова, достатня система безпеки пасажирів, високий кліренс і гарна керованість
  4. Недоліки: швидке зношення ременя ГРМ і шарових опор.
Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як зберігати шини

Як зберігати шини: лайфгаки від OLX

Як правильно зберігати автошини для збереження безпеки та ефективності ✔️ Лайфгаки від OLX допоможуть вам максимально продовжити їх термін служби ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.