• Укр
  • Рус

Трендові прикраси з бісеру власноруч: трояндові аксесуари, каблучки, сережки, чокери

154
Додати
до обраних
Поділитися

Бум кольорових прикрас із бісеру розпочався під час локдауну та триває й зараз. Досі не в темі? Або ж, навпаки, хочете поповнити свою колекцію трендовою трояндою на шию? Розповідаємо, як самостійно виготовити популярні прикраси чи придбати вже готовий аксесуар на OLX.

Як усе розпочалося

Перший локдаун багатьом додав стресу та вільного часу, тому кожному довелося займати себе подекуди медитативними справами: настільними іграми, спортом, приготуванням красивих сніданків, грою на музичних інструментах. А дехто опанував техніку створення прикрас. Це заняття заспокоює, відводить увагу від новин та внутрішньої тривожності, а в результаті залишається яскраве доповнення до образу або ж подарунок близьким. Тоді вона й розпочалася і триває дотепер ― хвиля популярності яскравих хендмейд-прикрас: каблучок, сережок та чокерів із бісеру.

Трендові прикраси з бісеру власноруч

Сьогодні можна знайти безліч креативних ідей для прикрас у мережі TikTok, які кожному до снаги зробити. А як сподобається, то можна й власний бізнес розпочати, а OLX допоможе просувати ваш бренд.

Трояндові аксесуари

Квіткові прикраси на шиї, грудях, талії чи плечах цілком можуть стати трендом номер один на літній сезон. Чокер із флористичними мотивами раніше використовували стилісти на подіумах, а тепер він прийшов і у вуличний стиль. До того ж власноруч такий аксесуар можна виготовити всього за 10 хвилин. Знадобляться лише голка, нитка, яскрава стрічка улюбленого кольору та шнурочок, близький до кольору троянди. Чокер пасуватиме і до стилю ретро, і до класичної білої сорочки.

Трояндові аксесуари

Каблучки

Маєте каблучку на кожен палець? Чудово, носіть! Що більше на руках перснів, то краще ― така вже зараз мода. Каблучку власноруч можна виготовити з будь-яких матеріалів: полімерної глини, бісеру, дротика, стрічки тощо.

Поєднуйте прикраси зі своїм стилем та зважайте на власне бачення, адже зараз немає правил і вказівок, як виглядати. Тож не обмежуйте себе: носіть каблучки на всіх пальцях або лише на одному, або взагалі робіть із них підвіски!

Чокери

Щільно прилеглі до шиї аксесуари знову набувають популярності. Їх також можна зробити власноруч, найкраще ― з бісеру, камінчиків або перлів. Сяйво зірок із 2000-х до нас повернулося і допомагає нашій індивідуальності показати себе всьому світу. Чокери підійдуть і до одягу на щодень, і для особливої події.

Чокери

Підвіски

Хочете тримати телефон ще ближче, ніж у кишені джинсів? Зверніть увагу на тренд на аксесуари, які чіпляють на чохол. Загалом зараз є тенденція прикрашати усе довкола аксесуарами з наївним дизайном у стилі хендмейд. Тож окулярам, телефонові, панамці або подібним речам точно захочеться додати кольору та стилю.

Українські прикраси з бісеру

Зараз українські прикраси ― це тренд, через який можна дізнатися більше про свою культуру. Процес створення таких аксесуарів не настільки простий, як у всіх перелічених вище, проте їхня цінність також відрізняється. Кожен візерунок із бісеру має свою символічність та значення, тому й виробництво долучає нас до вивчення національних традицій.

Українські прикраси з бісеру

Силянка

Назва цієї прикраси походить від слова «силянь» ― техніки нанизування бісеринок на нитку. Для українців силянка слугувала оберегом і приносила щастя. Вона має вигляд кольє з бісеру, а іноді ― чокера. Носити її можна з українським строєм, аби образ був розкішнішим. Також можна поєднувати силянку зі стилем кежуал ― вона додасть етнічного акценту й підсилить вашу ідентичність.

Стрічковий ґердан

Ґердан має вигляд довгої бісерної стрічки з різноманітним забарвленням та орнаментами. Ця українська прикраса була найпоширенішою у Галичині, Буковині та на Закарпатті. Носили ґердани по-різному: ними оздоблювали не лише жіночу шию чи груди ― їх вплітали у волосся, прикрашали ними головні убори.

Висновок

Як бачимо, варіантів різнобарвних та різних за значенням прикрас у стилі хендмейд ― безліч. Попри їхню яскравість, будь-який ваш образ виглядатиме стильно. Головне ― підбирайте серцем. До того ж такі прикраси можна легко зробити власноруч і наповнити свою скриньку з аксесуарами на літо. Шукайте бісер, голку, нитку та стрічки на OLX. А якщо ліньки самостійно зробити, тоді загляньте у розділ «Аксесуари» ― там є готові трендові прикраси різних цінових категорій.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.