• Укр
  • Рус

Нові тренди e-commerce: як залучити покупців до свого інтернет-магазину

306
Додати
до обраних
Поділитися

Електронна комерція, або е-commerce, перебуває у стані постійної еволюції. Свого часу саме вона модернізувала спосіб купівлі та встановила нові стандарти у світі бізнесу. Конкуренція на цьому ринку надзвичайно висока, тому важливо бути в курсі всіх тенденцій і стратегій, аби залучити покупців і збільшити продажі.

У статті ми розглянемо найсвіжіші тренди в електронній комерції, а також які кроки робити задля ефективного залучення покупців до інтернет-магазину. Незалежно від того, чи стали ви нещодавно власником нового інтернет-магазину, чи вже маєте бізнес і бажаєте розширятися, ця інформація буде для вас корисною. Розбираємося разом із OLX!

Тренди е-commerce

Від мобільної комерції та відеомаркетингу до персоналізованих рекомендацій і штучного інтелекту, тренди в е-commerce визначають, як ми купуємо та взаємодіємо з брендами. Розуміння й використання цих трендів і є ключем до привертання уваги покупців, збільшення продажів та розвитку успішного бізнесу в онлайн-середовищі.

Тренди е-commerce

Мобільна комерція

Серед найбільших трендів сучасного e-commerce — мобільна комерція. Дедалі більше людей використовують для онлайн-покупок смартфони. Тож, аби залучити цільову аудиторію (ЦА), ваш інтернет-магазин (ІМ) має бути оптимізованим для мобільних пристроїв.

Переконайтеся, що ІМ адаптований до різного розміру екранів і працює швидко на смартфонах усіх моделей. Розгляньте можливість створення власного мобільного застосунку, який значно спростить процес купівлі та запропонує покупцям додаткові переваги. Замовити створення застосунку ви можете, зокрема, й на OLX.

Відеомаркетинг

Як інструмент залучення клієнтів відеомаркетинг стає наразі ще впливовішим і ефективнішим. Тож ділимося корисними порадами.

Відеоконтент для привертання уваги. Створюйте цікаві відеоролики, що різносторонньо й детально демонструють ваші товари або послуги.

Прямі трансляції та стрими. Проводьте прямі етери на платформах на кшталт YouTube, Instagram чи Facebook, аби взаємодіяти зі своєю аудиторією у реальному часі.

Інтерактивний контент

Якість контенту має неабияке значення для ефективної комунікації з ЦА. Покупці надають перевагу тому, з чим вони можуть взаємодіяти. Тому це є ключовим аспектом будь-якої маркетингової стратегії.

Один зі способів — спільноти на соціальних медіаплатформах. Тут можна запускати опитування, організовувати конкурси, ініціювати групові обговорення, що сприяє активній взаємодії та залученню користувачів.

Instagram і Facebook пропонують дієві інструменти для створення привабливого та інтерактивного контенту. Ви можете використовувати Reels та Stories, аби знімати коротенькі, захопливі відеоролики, які спонукають аудиторію до активності за допомогою коментарів, вподобайок і поширення.

Штучний інтелект

Використовуючи штучний інтелект у електронній комерції, ви отримаєте змогу привертати більше уваги покупців. Розповідаємо, як саме.

Персоналізований маркетинг. Застосовуйте алгоритми машинного навчання для аналізу продажів та попередньої взаємодії з ЦА і надавайте кожному клієнтові персоналізовані рекомендації щодо продуктів.

Чат-боти та інтерактивна підтримка. Чат-бот допоможе вам відповідати на запитання покупців та допомагати їм у режимі реального часу.

Слід додати, що перелічені тренди є лише початком на шляху залучення клієнтів до вашого інтернет-магазину. Інструментів, а отже, й можливостей значно більше!

Штучний інтелект

Стратегії залучення покупців

Цілеспрямований та ефективний маркетинг є ключовим чинником у розвитку будь-якого інтернет-магазину. У рубриці «Бізнес та послуги» на OLX ви оперативно можете знайти відповідного спеціаліста.

Користувацький досвід

Оптимізація вебсайту. Ваш ІМ має бути доступним і зручним для навігації. Важливо, щоб покупці легко знаходили потрібні їм товари.

Швидкість завантаження. Переконайтеся, що сторінки інтернет-магазину завантажуються швидко. Інакше ви можете втрачати потенційні продажі.

Використання соцмереж

Працюйте з популярними платформами. Оберіть соцмедіа, що найкраще підходять для вашої ЦА. Instagram та Pinterest, наприклад, часто використовуються для продажу візуально привабливих товарів. LinkedIn при цьому корисний для B2B-компаній. OLX також співпрацює із власниками інтернет-магазинів, пропонуючи послуги реклами та розвитку ІМ.

Соціальні мережі: можливості та виклики для українських підприємців

Рекламні кампанії. Використовуйте рекламні кампанії на платформах, як-от Facebook та Instagram, для залучення нових покупців. Окрім усього іншого, вони дають змогу налаштувати цільову аудиторію і в результаті підвищити ефективність реклами.

Використання соцмереж

Контент-маркетинг

Блогінг та створення контенту. Проводьте дослідження та створюйте інформативний і цікавий контент, що відповідає на запити вашої аудиторії. Блоги, статті, інфографіка й відео мають бути справді корисними людям.

Електронні листи та розсилки. Сповіщайте про нові продукти, акції та інші важливі події за допомогою електронних листів. Регулярна розсилка підтримуватиме інтерес покупців.

Аналітика й удосконалення

Відстеження покупців та їхньої поведінки. Використовуйте аналітичні інструменти для спостереження за діями потенційних клієнтів на сайті. Це допоможе вам розуміти, як саме вони взаємодіють з вашим магазином.

Оптимізація стратегії на основі даних. Аналізуючи отримані дані, одразу ж вносьте зміни до вашої стратегії маркетингу і продажів. Своєчасно адаптуйтеся до змін у потребах покупців.

Висновок

У цій статті ми розглянули декілька ключових трендів, які наразі формують майбутнє електронної комерції, а також стратегії, що допоможуть вам залучити покупців до вашого інтернет-магазину, користуючись, зокрема, й OLX.

Мобільна комерція, відеомаркетинг, інтерактивний контент та штучний інтелект — лише окремі з цілої низки засобів, що можуть бути застосовані з метою привертання уваги вашої аудиторії. Однак успіх полягає не тільки в тому, які тренди і стратегії ви використовуєте, але й у якості адаптування їх до конкретного бізнесу та справжніх потреб клієнтів. Стартуйте або ж масштабуйтеся разом із OLX!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Чекліст онлайн-шопінгу

Чекліст онлайн-шопінгу з OLX: увага на оголошення

Як не стати жертвою шахрая на OLX: ⭐ на що звернути увагу в оголошенні під час придбання товару. Читайте статтю на ➤ Блог OLX.ua.