• Укр
  • Рус

Що подивитися цієї осені

262
Додати
до обраних
Поділитися
Радимо почитати

Помилка JavaScript на OLXПомилка JavaScript на OLX

OLX підготував добірку головних прем’єр осені та, звісно ж, про довгоочікуване продовження улюблених стрічок також не забув. Тож відтепер ваші осінні вечори будуть яскравими, як герої серіалу «Сексуальна освіта» та загадковими, як психологічна драма Девіда Фінчера. В одній із попередніх статей “Що подивитися про Україну, її міста, культуру, історію та відомих українців”, ми вже ділилися новинками про традиції, культуру та історію України.

Що подивитися про Україну

Фільми

«Я, Ніна»

Стрічка про Ніну Сокіл (акторка — Ксенія Хижняк) — успішну й цілеспрямовану телеведучу. Та одного дня її життя руйнується звісткою про рак. В основі сюжету — реальна історія української журналістки Яніни Соколової, яка захворіла у 2018 році. Фільм розкриває тему онкології в Україні і є частиною однойменного проєкту, мета якого — допомогти онкохворим людям психологічно. Сценаристка й режисерка стрічки — Марися Нікітюк.

«Претенденти»

Нова стрічка Луки Гуаданьїно, романтична спортивна комедія. Зендея Коулмен виконує роль Таші, колишньої зірки тенісу, яка зараз тренує свого чоловіка Арта (актор — Майк Фейст) та опиняється у центрі любовного трикутника. Третій герой трикутника — Патрік (Джош О’Коннор, відомий за серіалом «Корона»), колишній Таші та найкращий друг дитинства Арта. Критики вже передбачають, що ця робота може принести Зендеї її першу номінацію на «Оскар». Для того, аби зіграти професійну тенісистку, акторка особисто тренувалася упродовж трьох місяців.

«Реаліті»

Кримінальна драма, заснована на реальній історії. Ветеранка американської армії Реаліті Уіннер у 2017 році поширила секретні дані про участь росії у виборах президента Америки. Після цього вчинку її заарештували й посадили за ґрати на декілька років. У ролі Реаліті — номінантка на премію «Еммі» Сідні Свіні.

Які фільми подивитись

«Вбивці квіткової повні»

Фільм Мартіна Скорсезе, над яким режисер розпочав працювати п’ять років тому. Сюжет побудований на основі книги Еріка Рота, події якої відбувалися насправді. Під час підготовки до знімання Скорсезе спілкувався з вождем племені оседжів та коригував сюжет фільму. Стрічка про розслідування серії смертей в індіанському поселенні у графстві Осейдж у 20-х роках XX століття. Ця загадка була пов’язана з відкриттям родовищ нафти на цій території. У головних ролях — Леонардо Ді Капріо, Роберт Де Ніро, Брендан Фрейзер та Джессі Племонс.

«Продавці болю». Чекаємо у кінотеатрах із 27 жовтня!

Ліза Дрейк (акторка — Емілі Блант) кидає школу й влаштовується на роботу у не надто успішну фармацевтичну компанію Флориди. Незабаром вона опиняється в центрі злочинної змови зі смертельними наслідками. Драма Девіда Йетса, заснована на статті The Pain Hustlers журналу New York Times Magazine 2018 року та знята за романом, який вийшов після статті, — про невдалий фармацевтичний стартап.

«Дюна: частина друга». Дізнаємося продовження у кінотеатрах із 3 листопада.

У другій частині епопеї юний Пол Атрід (актор — Тімоті Шаламе) та фремени вирушають у подорож, аби помститися заколотникам, які знищили його родину. Між коханням усього свого життя, Чані (акторка — Зендея), та долею Всесвіту він розпочинає боротьбу проти передбаченого жахливого майбутнього. Додаються також і декілька нових героїв: Остін Батлер грає Фейд-Рауту Харконнена, племінника барона Харконнена, а Флоренс П’ю з’явилася на екрані у ролі принцеси Ірулан, доньки імператора Шаддама IV.

«Вбивця». Очікуємо в кінотеатрах із 10 листопада.

Психологічна драма Девіда Фінчера про загадкового безіменного кілера, який після доленосного промаху бореться зі своїми роботодавцями. Окрім того, він стає об’єктом міжнародного полювання. Фільм знятий за мотивами однойменного графічного коміксу Алексіса Нолента.

«Наступний гол — переможний». У кінотеатрах із 17 листопада.

Блискучий режисер, який отримав премію «Оскар» за трагікомедію «Кролик Джоджо», Тайка Вайтіті екранізував ще одну трагікомічну історію нідерландсько-американського футбольного тренера Томаса Ронгена. Тренер працював над тим, аби перетворити Збірну Американського Самоа з футболу, яка вважається найслабшою командою у світі, на елітну збірну. Кінцева мета — участь у чемпіонаті 2014 року. Роль Томаса Ронгена зіграв Майкл Фассбендер.

«Наполеон». У кінотеатрах — із 22 листопада.

Історична драма Рідлі Скотта з Гоакіном Феніксом у ролі французького полководця. Про сюжет наразі відомо небагато. Стрічка розповість про шлях до слави та влади простого французького офіцера Наполеона Бонапарта. А ще у фільмі — аж шість батальних сцен! Жозефіну зіграла Ванесса Кірбі.

Фільми які подивитись

Серіали

«Ранкове шоу». Дивимося на Apple TV+.

Один із найдорожчих серіалів Apple TV+, а ще одна з перших спроб поговорити про cancel culture на телебаченні. Коли Стіва Карела звинуватили у сексуальних домаганнях, то Різ Візерспун замінила його в ролі ведучої та тепер працюватиме із Дженніфер Еністон. На каналі розпочинається нова епоха правди та прозорості, тому історію розповідатимуть на тлі великого зливу даних телеканалу.

«Сексуальна освіта». Дивіться на Netflix!

Завдяки матері, секс-терапевтці, невпевнений у собі Отіс знає відповіді на всі запитання про статеве життя. Однокласниця-бунтарка Мейв пропонує йому відкрити клініку сексотерапії та розв’язувати підліткові проблеми. У четвертому (і вже останньому) сезоні ми дізнаємося, чи возз’єднаються Отіс і Мейв.

«Розчарування». Доступно на Netflix.

Від творця «Сімпсонів» і «Футурами» — про зухвалу принцесу, яка бореться з алкоголізмом та іншими проблемами Середньовіччя. До речі, п’ятий сезон мультсеріалу стане останнім.

«Крапополіс». На телеканалі Fox.

Недосконала сім’я людей, богів і монстрів покликана керувати стародавнім містом, при цьому не вбиваючи один одного. Новий мультсеріал співтворця «Ріка і Морті» та «Спільноти» Дена Хармона – метажарти та геги тепер будуть у парі з давньогрецькими богами.

Висновок

Тож разом із вами з нетерпінням чекаємо на появу Зендеї у новій ролі, а також продовження історії пустельної планети Арракіс! Кожна підібрана стрічка підносить важливі питання: політичні, гендерні, соціальні чи сексуальні.
Запрошуйте друзів до перегляду та обговорюйте те, що хвилює увесь світ. І пам’ятайте: блог OLX — це не лише про бізнес, нерухомість, кар’єру, але й корисні поради, новини та лайфгаки. Заходьте почитати – буде цікаво!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Помилка JavaScript на OLX

Помилка JavaScript на OLX

Іноді сайт OLX може видавати помилку з повідомленням, що у браузері вимкнено JavaScript. Що таке JavaScript? JavaScript — це мова програмування, завдяки якій вебсайти забезпечують …