• Укр
  • Рус

Корисні функції iPhone: розкрийте потенціал вашого смартфона

249
Додати
до обраних
Поділитися

iPhone відомі простотою використання та високою функціональністю. Однак деякі користувачі не знають про всі можливості, які пропонує ця платформа. У статті ми розглянемо функції iPhone, що доволі рідко використовуються, але при цьому є дуже корисними, тож неодмінно змінять ваш користувацький досвід на краще.

Так, наприклад, за допомогою управління енергоспоживанням батареї можна зберегти час автономної роботи смартфона. Водночас ця функція дозволяє й гріти руки взимку. Якщо ж затиснути клавішу Shift, ви зафіксуєте перемикання тексту з маленьких літер на великі. А ще, чи знали ви, що за допомогою жестів можна зменшити розмір клавіатури і зручно розмістити її на екрані? Ні? То ми вам розповімо.

Night Shift для кращого сну

Функція Night Shift — зручний спосіб покращити якість вашого сну. Це автоматично змінює колір екрана з холоднішого на тепліший ввечері, зменшуючи вплив синього світла на очі.
Ви можете налаштувати час активації Night Shift у «Параметрах»: «Дисплей і яскравість» → Night Shift.

Live Photos для незабутніх спогадів

Live Photos — інноваційна функція, яка дозволяє записувати короткі відеоролики перед кожним фото і після нього. Це надає вам більше можливостей зафіксувати яскраві моменти в житті, зробивши їх «живими». Для активації Live Photos просто натисніть відповідну іконку у верхній частині екрана камери.

Live Photos для незабутніх спогадів

Дотики й жести для продуктивності

Використання дотиків і жестів на iPhone є одним зі способів полегшити навігацію та загалом взаємодію з вашим смартфоном. Далі нагадуємо про деякі з них.

Відкриття центру сповіщень. Проведіть пальцем зверху вниз посередині екрана (або зверху праворуч).

Відкриття центру керування. Проведіть пальцем знизу вгору по правому верхньому куті екрана або від верхнього до нижнього краю, розпочинаючи з правого верхнього кута.

Як відрізнити справжній iPhone: головні ознаки оригінального смартфона

Зменшення розміру клавіатури. Якщо ви хочете зменшити розмір клавіатури для зручного введення тексту однією рукою, натисніть на піктограму клавіатури й утримуйте її.

Пошук за допомогою жестів. У багатьох програмах та на головному екрані є змога використовувати жести для пошуку. Просто проведіть пальцем зверху вниз уздовж списку або головного екрана, і відкриється поле для пошуку.

Якщо ваш iPhone підтримує не всі перелічені функції, то придбати нову модель ви можете на сайті оголошень OLX у рубриці «Мобільні телефони / смартфони».

Скорочення тексту для ефективного набору

Створення власних клавіатурних скорочень може значно полегшити набір тексту. У вас є можливість визначити їх у «Параметрах»: «Клавіатура» → «Скорочення». Скажімо, omw буде автоматично замінюватися на On my way! для економії часу, коли писатимете текстові повідомлення.

Використання iPhone як джерела тепла

Використовуйте ваш смартфон, щоб зігрівати руки за холодної погоди. Для цього потрібно у «Параметрах» перейти до розділу «Екран і яскравість» та обрати функцію «Збереження енергії».

Визначення об’єктів на фотографіях

У програмі «Фото» можна легко шукати фотографії за об’єктами на них. Наприклад, якщо ввести слова «гірка» або «пес» у пошуковій стрічці, то iPhone покаже всі фотографії, на яких зображені гори або ці тварини.

Розпізнавання тексту на фото — Live Text

Це нова функція iPhone, яка доступна тільки в iOS 15. Вона вміє «виокремлювати» текст із готового фото у галереї. А також розпізнавати його, щойно ви навели камеру на об’єкт. Окрім того, Live Text значно полегшує роботу з документами, коли достатньо світлини, щоб розпочати роботу з текстом, тобто без попереднього сканування чи друку.

Придбати iPhone з iOS 15 можна на OLX у рубриці «Мобільні телефони / смартфони».

Можливості iPhone

Використання iPhone як лупи

Ваш смартфон містить також інструмент для збільшення об’єктів або тексту. У «Параметрах», у розділі «Універсальний доступ», є функція «Лупа», що вимикає всі фонові процеси і дозволяє використовувати iPhone як лупу за допомогою камери: збільшуйте і зменшуйте масштаб для зручного перегляду дрібних деталей.

Що таке Apple: історія компанії, феномен та продукція

Швидке надсилання останнього фото або відео в чаті

Під час спілкування у чатах є змога швидко надіслати останнє зроблене фото або відео, натиснувши на значок камери у полі введення тексту. Діліться моментами вашого життя з друзями та родиною оперативно!

Зйомка фотографій у процесі відеозапису

Записуючи відео, робіть одночасно й фотографії, натискаючи кнопку затвора на екрані. Це дозволяє вам зафіксувати важливі моменти, не припиняючи знімання. Просто проведіть пальцем уздовж відеопотоку, аби роздивитися, які світлини створюються там, де ви клацнули.

Придбати і новий, і б/в телефон з якісною відеокамерою ви можете на сайті оголошень OLX у рубриці «Мобільні телефони / смартфони».

iPhone з iOS

Керування однією рукою

Якщо ви користуєтеся iPhone з великим екраном, іноді важко набирати текст однією рукою. Однак є прихована функція, яка значно полегшує цей процес. Достатньо лише перемістити піктограму клавіатури вниз, і вона перейде у режим «однієї руки», тож клавіші розмістяться біля вашого пальця.

Ця функція активується у «Параметрах»: «Загальне» → «Клавіатура» → «Одна рука».

Висновок

У світі технологій, де ґаджети стали невіддільною частиною нашого повсякденного життя, важливо розуміти, як використовувати їхні переваги на повну. iPhone, безсумнівно, є одним із найпопулярніших смартфонів, і його функціонал вражає своєю різноманітністю! Від знайомих функцій на кшталт Face ID та iCloud до менш відомих, але важливих опцій, як керування за допомогою жестів та розпізнавання тексту, ґаджет від Apple пропонує нам цілу низку додаткових можливостей.

Так ми можемо заощадити час, а щоденне користування девайсом буде ще зручнішим і приємнішим. Ба більше, це не потребує жодних спеціальних знань або навичок, а тому доступно всім. Сподіваємося, що наш матеріал допоможе вам краще познайомитися зі своїм iPhone.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.