• Укр
  • Рус

Чекліст онлайн-шопінгу з OLX: діалог з продавцем

99
Додати
до обраних
Поділитися

Перед тобою оголошення з бажаним товаром, яке ти уважно перевірив. Тепер залишається зв’язатися з продавцем та обговорити деталі. Ти натискаєш кнопку «Написати автору», але перед цим нагадуєш собі декілька правил.

Що ж важливо у спілкуванні з продавцем?

    1. Не переходь у сторонні месенджери. Домовляйся про деталі угоди лише у чаті OLX. Служба безпеки зможе відстежити дії шахраїв і попередити тебе, тільки якщо обговорення угоди відбулося в офіційному чаті платформи.
    2. Не переходь за невідомими посиланнями. Особливо це стосується лінків на оплату, якими з тобою ділиться продавець. Це може привести на підставний сайт-копію. Ти зробиш оплату, а товар так і не отримаєш.
      Чекліст онлайн-шопінгу з OLX: увага на оголошення
    3. Перевіряй лінки. Подивися кілька разів на посилання в адресному рядку. Це дуже швидка дія і ти точно будеш впевнений, що не натрапив на підроблений сайт. Правильний варіант написання лінку на OLX — https://www.olx.ua/, а з’єднання має бути захищене «замочком» зліва від адреси сайту.Що ж важливо у спілкуванні з продавцем
  1. Не погоджуйся на передоплату. Це найпоширеніша схема шахрайства, щоб отримати кошти за товар, часто навіть не існуючий. Краще скористайся післяплатою або послугою OLX Доставка.
  2. Особистий контакт не завжди потрібен. Якщо ти не любиш витрачати час на листування і спілкування, обирай товар з OLX Доставка. Натиснув на кнопку «Купити з доставкою», оформив покупку — і чекаєш на посилку. При отриманні обов’язково оглянув і забрав товар з відділення — і все, він у тебе, а зарезервована на картці оплата за товар і його доставку автоматично пішла до продавця. При цьому для угоди ви навіть не спілкувалися і не обмінювалися платіжними даними між собою. Якщо ж товар тобі не підійшов — він повертається до продавця, а ти отримуєш назад на картку свої кошти за покупку.

Якщо в тебе все ще залишися сумніви, перевір чи є негативні коментарі про продавця в інтернеті. Наприклад, за номером телефону через бази шахрайських телефонів STOP FRAUD та/або CHERTOFON, на сайті відгуків Otzyvua.net, Минфин та/або sovet.kidstaff.com.ua.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
онлайн-безпека з OLX

Trust & Safety: онлайн-безпека з OLX

Що таке Trust & Safety, як створюється щоденний захист на OLX ✔️ Розглянемо три основних правила, які допоможуть уникнути шахрайства ✔️ Пройдіть тест: «Чи не натрапили ви на шахраїв?» ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.