• Укр
  • Рус

Скільки цьогоріч коштує підготувати оселю до новорічних свят

34
Додати
до обраних
Поділитися

Вже незабаром в Україні розпочнеться підготовка до ряду великих зимових свят. Традиційно багато сімей, особливо з дітьми, для створення атмосфери прикрашатимуть власні оселі, ялинку та даруватимуть один одному подарунки.

Команда OLX поділилась аналітикою по вартості домашнього декору цьогоріч, для створення атмосфери різдвяних чи новорічних свят.

Найбільший попит на платформі OLX для створення святкової атмосфери вдома мають штучні ялинки та гірлянди. Разом ці дві позиції отримали майже 12 тисяч відгуків від користувачів. Середня вартість ялинки становить 1 738 гривень, а гірлянд – 484 гривні. Цікаво, що порівняно із минулим роком середня вартість новорічних гірлянд зменшилась на 27%. Однією із причин зниження ціни може бути, високий попит на товар у 2022 через його можливе використання як додаткового джерела освітлення під час блекаутів.

Середня вартість іграшок на ялинку наразі становить 295 гривень за набір. Штучний сніг, яким можна оздоблювати як ялинку, так і вікна дому коштує в середньому 279 гривень. Новорічний віночок, яким можна прикрасити двері, ялинку або святковий стіл обійдеться в середньому в 587 гривень.

Прикрасити дім також можна різноманітними тематичними статуетками або мʼякими іграшками. Так протягом останніх років популярними стали новорічні гноми: їхня середня вартість на платформі становить 472 гривні.

Одним із найбільш популярних святкових товарів декору для дому є свічки. Наразі їхня середня вартість складає 333 гривні, а кількість відгуків від користувачів на оголошення про продаж свічок – 1 324. Якщо порівняти із минулим роком, то попит на цей товар впав на 95% (у жовтні минулого року кількість відгуків від користувачів на пропозиції продажу свічок складала понад 31 тисячу) у той час, як ціна збільшилась на 47%.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.