• Укр
  • Рус

Як обрати термобілизну

68
Додати
до обраних
Поділитися

Втомилися від зимових морозів? Хочете залишатися в теплі й затишку, не жертвуючи при цьому стилем? Термобілизна — ось і рішення! У статті розповімо детальніше про такий різновид одягу та допоможемо обрати ідеальну відповідно до ваших потреб.

Переваги термобілизни

Незалежно від того, чи плануєте ви пригоди на природі або ж просто прагнете ще більшого комфорту в приміщенні без купи шарів одягу, термобілизна, погодьтеся, є функціональним додатком до гардероба. Тож це справді хороша інвестиція. Значною мірою — завдяки низці переваг.

Зберігає тепло. Навіть якщо ви не рухаєтеся надто активно. Це унеможливлює переохолодження.

Відводить вологу. Перешкоджаючи її накопиченню на шкірі, запобігає пітливості та дискомфорту.

Переваги термобілизни

Швидко сохне. І під час тривалих фізичних навантажень також!

Усуває запахи. Переважно проходить антибактеріальну обробку, що дозволяє надалі уникнути сторонніх запахів.

Типи термоодягу

На ринку ви знайдете чимало її різновидів: від легких базових моделей до тепліших опцій для екстремальних умов. Розглянемо їх детальніше.

Типи термоодягу

Як обрати термобілизну

Важливо враховувати насамперед такі фактори, як-от матеріал і фасон. Не забуваючи, звісно, й про стиль. Термобілизна може бути виготовлена з різних тканин, кожна з яких має свої особливості. Розповідаємо далі.
Вовна. Добре зігріває, відводить вологу і не спричиняє алергії. Однак може бути й дещо грубуватою і важкою.

Поліестер. Синтетичний матеріал, який швидко сохне. Проте не настільки добре зігріває, як вовна, і може призвести до подразнення.

Поліпропілен. Це також синтетика, з аналогічними характеристиками. Стійкий до запахів і бактерій.

Бавовна. Натуральний матеріал, приємний на дотик, антиалергенний. При цьому вологу відводить гірше, ніж вовна або синтетика.

Вибір фасону має насамперед відповідати вашим індивідуальним уподобанням та потребам. Ділимося найпоширенішими варіантами.

  • Т-шорти й майка. Цей набір найзручніший, зокрема, для щоденного носіння.
  • Футболка з довгим рукавом і штани. Такий варіант є теплішим і підходить для активного відпочинку та зими.
  • Комбінезон. Найтепліший вид — для вищих температур і походів.

Що стосується стилю, то сьогодні є різні варіанти дизайну: від нейтральних відтінків до яскравих принтів. А підібрати той самий ідеальний варіант легко на OLX у категорії «Хобі, відпочинок і спорт».

Як обрати термобілизну

Поради з догляду

Аби термобілизна прослужила вам упродовж не одного сезону, варто дотримуватися вказівок виробника щодо догляду. Проте базові правила зібрали для зручності тут.

Прання. Краще прати руками або у пральній машинці, увімкнувши режим делікатного прання, за температури не вище 30–40 °C. Не слід застосовувати кондиціонери для білизни, відбілювачі й мийні засоби, що містять хлор. Вони можуть забивати мікропори матеріалу, чим погіршувати відведення вологи.

Сушіння. Термобілизну потрібно сушити на відкритому повітрі або у сушильній машині за низької температури. Що не дозволено: гаряче сушіння, на батареї й поблизу вогню.

Еко-, натуральна шкіра та інші матеріали: як обирати взуття на осінь і зиму

Прасування. Категорично заборонено.

Висновок

Сподіваємося, завдяки цим рекомендаціям ви легко й із задоволенням підберете ідеальну для вашого стилю життя термобілизну, тож буде тепло і при цьому стильно навіть за найсуворіших морозів. Погодьтеся: це хороша інвестиція не лише в особистий комфорт, але й у модний образ упродовж усього холодного сезону. А OLX вам у цьому допоможе!

 

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.