• Укр
  • Рус

Еко-, натуральна шкіра та інші матеріали: як обирати взуття на осінь і зиму

126
Додати
до обраних
Поділитися

Надворі вже глибока осінь, а ранкові приморозки натякають, що час змінити взуття. Одвічна дилема: як обрати ідеальну пару для осені та зими, щоб була і якісною, і не вдарила по кишені? OLX дбає про своїх користувачів, тож у цій статті ми розглянемо різні види матеріалів та моделей, аби забезпечити вас та ваших рідних теплим і зручним взуттям на весь холодний сезон.

взуття на осінь і зиму

Який матеріал найкращий

Взуття необов’язково має бути дорогим. Пам’ятайте, що, обираючи бренди, ви не завжди отримуєте якість, а це є додатковою загрозою для здоров’я та самопочуття під час осінньо-зимового періоду. Саме тому слід уважно підійти до вибору матеріалу, з якого виготовляють взуття.

Натуральна шкіра

Основні її переваги — якість та довговічність. Це міцна структура, що дозволяє ногам «дихати» та адаптується до будь-якої форми й підйому. Носити таке взуття зазвичай легко і зручно. Окрім того, воно підлягає ремонту. Тож це хороший вибір на тривалий час. Звичайно, діапазон цін на шкіряне взуття є дещо вищим, аніж на інші матеріали, і воно може потребувати більше догляду, проте це найпопулярніший на ринку варіант.

Екошкіра

Подібна до натуральної шкіри, але виготовляється шляхом оброблення синтетичних матеріалів. Вона може бути менш міцною та довговічною порівняно з натуральною шкірою, однак і дешевшою. Екологічно чиста, доступна за ціною — саме ці якості роблять екошкіру популярною.

Окрім еко- та натуральної шкіри, є й низка інших матеріалів, з яких шиють взуття. Вибір впливає на стиль, комфорт і, звичайно ж, вартість.

Текстиль

Таке взуття є легким і дозволяє ногам «дихати». Ідеально підходить для теплої пори та спортивних моделей. Зазвичай представлене у широкому асортименті за доступною ціною. Проте зверніть увагу, що воно менш стійке до зовнішніх чинників на кшталт води, багнюки, піску, а ще частіше стирається.

Види взуття, їх призначення

Велюр

Має елегантний та стильний вигляд. Чудовий варіант для вечірніх прогулянок та святкових подій. Однак такий матеріал є дуже делікатним і потребує особливого догляду. До того ж підходить лише для теплої пори, адже не зберігає тепло.

Нейлон

Міцний та водонепроникний матеріал. Таке взуття часто використовується для активного відпочинку й походів у гори. Проте стійкість до різних погодних умов свідчить і про те, що воно може не пропускати повітря та створювати дискомфорт у разі тривалого використання.

Синтетика

Синтетичні матеріали є поліфункціональними та доступнішими за ціною. Вони підходять для різних цілей та стилів одягу. Серед найбільших недоліків синтетики — її ненадійність. А також є ризик надмірного потовиділення, що спричиняє не лише неприємний запах, але й може спровокувати грибок.

Фліс

Тепла тканина з ворсом. Має добру теплоізоляцію, тож переважно використовується для внутрішнього утеплення взуття, зокрема зимового. Такий матеріал є приємним на дотик, але заразом і менш стійким до стирання.

Спінені матеріали

Із них зазвичай виготовляють підошви, адже вони забезпечують відмінний амортизаційний ефект. Ці матеріали є легкими, однак часто швидко стираються. Важливо обрати саме щільно спінену підошву, щоб вона довше мала належний вигляд та не тріскалася.

Різновиди підошви взуття

Гума

Гумова підошва є надійною та забезпечує хороше зчеплення з поверхнею. Це один із найпопулярніших матеріалів для виготовлення спортивного взуття і чоботів. Він не пропускає вологу, однак може бути менш зручним для тривалих прогулянок.

Обирайте той матеріал, який відповідає вашим потребам та стилю життя. Доступні варіанти мають свої переваги й недоліки, тому важливо зважити усі за та проти перед тим, як придбати. Найголовніше — щоб вам це подобалося й не спричиняло дискомфорту.

Відмінності між вибором взуття на осінь та зиму

Упродовж холодних місяців слід додатково дбати не лише про зручність, але й безпеку. Восени, скажімо, доводиться мокнути під зливами, поспішаючи кудись слизькими дорогами. Натомість взимку легко змерзнути або втратити рівновагу на ожеледі. Тож зрозуміло, що складно обрати одну пару взуття на обидва ці сезони, аби почуватися комфортно. Звертайте увагу на властивості та шукайте варіанти відповідно до погодних умов та потреб. Ось декілька порад, як правильно підібрати взуття на кожен сезон.

Взуття на осінь

У цей період погода може не одразу змінитися, не дуже відрізнятиметься від літньої, тож не доведеться й перевзуватися. Щобільше, придивіться до демісезонного взуття, яке підходить і на весну. Так ви збережете кошти і сформуєте універсальні стильні образи.

Однак із настанням сезону дощів варто обирати натуральні матеріали, які дозволяють ногам «дихати», але не пропускають вологу. Також слід уникати тонкої підошви або високих підборів, адже осінні дороги бувають слизькими та нерівними. Серед актуальних варіантів — перелічені далі.

  • Чоботи з водонепроникних матеріалів. Допоможуть захистити ноги від дощу та бруду.
  • Високі черевики. Розгляньте моделі з гарною утепленою підкладкою для комфорту в холодну погоду.
  • Тепле взуття на шнурівці з утепленою підкладкою. Фіксує ногу у зручному положенні, що дозволяє утримувати тепло та менше втомлюватися від ходьби.
  • Лофери або кеди. Найкращий вибір для прогулянки теплого дня! До того ж вони блискуче доповнюють образ.

Почуватися зручно та стильно навіть за дощової погоди легко, якщо до цього підготуватися.

Взуття на осінь

Взуття на зиму

Менш універсальне, адже підходить тільки для холодної пори. У процесі вибору зважайте на якість і товщину підошви, яка має бути м’якою та гнучкою. Високі підбори або платформа можуть створити додатковий бар’єр та захистити від снігу і бруду. Однак це також і ризик втратити рівновагу. Особливо, коли потрібно швидко рухатися, як-от на дорозі чи виходячи із громадського транспорту. Функція зимового взуття — бути теплим та надійним, аби захистити навіть за сильних морозів. Тож доцільно розглянути ось ці варіанти.

  • Теплі чоботи. Якщо ви плануєте багато часу провести на вулиці взимку, то це взуття, особливо з утепленою підкладкою, — чудовий вибір на користь захисту від холоду та вологи. Широкий асортимент товарів на OLX у категорії «Мода і стиль» допоможе підібрати модель і для щоденного користування, і для святкових подій.
  • Челсі. Набули неабиякої популярності нещодавно. У чому секрет? Усе просто: вони легкі, зручні та теплі. А особливість крою та розмаїття вибору дозволяє знайти ідеальну для себе пару.
  • Спортивні зимові черевики. Якщо ви протягом тривалого часу активно рухаєтеся, слід підшукати взуття з гарною теплоізоляцією та добрим зчепленням з поверхнею. Насамперед це дієвий спосіб уникнути травм, проте й хороша альтернатива для тих, хто більше полюбляє спортивний стиль одягу.

Порівняйте ціни та якість. Ідіть в ногу з модними тенденціями та не хвилюйтеся про безпеку за будь-якої погоди разом із OLX!

Взуття на зиму

Як підібрати взуття для дитини

Взути малюка на осінь та зиму — справжній челендж. Холодний сезон непередбачуваний, тож ніжкам потрібен підвищений комфорт. Ось декілька порад, які допоможуть вам із цим.

Яким має бути перше взуття

  • Пам’ятайте, що діти швидко ростуть, тому важливо періодично перевіряти розмір ноги й купувати взуття з урахуванням невеликого запасу.
  • На зиму обирайте моделі з теплою підкладкою.
  • Тривалі дощі та сніг не завжди дозволяють просушити взуття повністю. Щоб не спричинити дискомфорт дитині, звертайте увагу на водонепроникні чобітки чи черевички.
  • Важливо, аби взуття було зручним і надійно фіксувало ніжку.
  • Щоб малюк міг безпечно бігати, приділіть достатньо часу вибору неслизької, цупкої підошви.

Пам’ятайте, що правильно підібране взуття забезпечить вашій дитині комфорт та безпеку упродовж холодної пори року. У категорії «Дитячий світ» ви знайдете усі необхідні товари від перевірених продавців.

Чому найзручніше обирати взуття на OLX

Широкий асортимент товарів та послуг приваблює користувачів купувати на OLX. Та що саме робить його найкращим варіантом для вибору взуття?

  1. OLX пропонує розмаїття стилів, розмірів та брендів. Ви можете знайти пару на будь-який смак та відповідно до будь-якого бюджету: від класичних лоферів до спортивних черевиків.
  2. Фільтруйте оголошення за категоріями, ціною, регіоном, станом та іншими важливими параметрами, аби пришвидшити процес.
  3. Заощаджуйте час та гроші. Не потрібно їздити до магазинів та довго чекати у черзі, щоб щось приміряти. Переглядайте оголошення будь-коли та будь-де — як зручно вам. Порівнюйте ціни та якість, пропозиції різних продавців і підбирайте найвигіднішу саме для вас. Зверніть увагу, що багато продавців на OLX пропонують безкоштовну доставку або знижки у разі купівлі декількох пар взуття.
  4. OLX гарантує безпеку і надійність. Усі оголошення опрацьовуються модераторами. Це захищає користувачів від шахрайства. Неодмінно перевіряйте рейтинг та відгуки продавця перед тим, як придбати товар.
  5. Скористайтеся сервісом OLX Доставка, який передбачає безпечну оплату та доставлення товару. Якщо ви не задоволені річчю, просто поверніть або отримайте компенсацію.

Якість, зручність, економія та безпека — усе це, безперечно, має значення. Тож не гайте часу та розпочніть шукати свою ідеальну пару взуття на OLX уже зараз у категорії «Мода і стиль».

Висновок

Вибір взуття на осінь та зиму — важливий процес, і слід підійти до нього відповідально, адже це впливає на ваш комфорт та безпеку упродовж холодного та вологого періоду року. Однак із OLX отримати омріяну пару легко та швидко. Звертайте увагу на матеріали, їхні характеристики та стиль, щоб обрати те, що потрібно саме вам.

 

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.