• Укр
  • Рус

Як обрати штучну ялинку

108
Додати
до обраних
Поділитися

Одна з найприємніших справ у нескінченному переліку To Do на грудень — встановлення в оселі ялинки і прикрашання її усією родиною. Цьогоріч, у зв’язку з переходом на новоюліанський календар, чимало з нас вирушають на пошук різдвяного дерева вже на початку місяця. Тож ще, зокрема, й тому штучний його варіант стає дедалі популярнішою альтернативою, а не лише завдяки екологічності та зручності. Адже з такою красунею хочеться зустріти всі новорічні свята!

Проте це завдання із зірочкою і потребує неабиякої уважності та відповідних знань. У статті ми поділимося з вами порадами, як швидко обрати деревце та створити передріздвяну атмосферу. Придбати штучну ялинку, що припаде до душі всім вашим близьким, легко на OLX у категорії «Інші товари для дому». Розповідаємо, що при цьому слід врахувати.

Розмір

Насамперед визначте розмір. Він має відповідати метражеві кімнати, щоб не займати зайвого місця. Якщо площа невелика, доцільніше звернути увагу на святкове деревце висотою до півтора метра. А для просторого будинку або офісу сміливо обирайте ялинку й до 3 метрів!

Форма

Форма, до речі, може бути різноманітною! Традиційно найпоширеніша — конус. Така ялинка має звичний для нас вигляд і, найголовніше, впишеться у будь-який інтер’єр. Однак доволі часто трапляються й піраміди, циліндри або кульки.

Штучна ялинка

Типи конструкції

Це безпосередньо впливає на те, наскільки зручно встановлювати та зберігати святкове деревце, тож зупинимося тут детальніше.

  • Стовбурові ялинки. Найпопулярніший із різновидів нині. Складається зі стовбура, на який нанизуються окремі гілки — розбірні або ж ні. Таку ялиночку простіше зберігати, оскільки її легко розібрати на окремі сегменти. Що ж стосується встановлення, то це дещо складніше.
  • Каркасні. У цьому разі штучна хвоя прикріплюється до каркаса, виготовленого переважно з металу, пластику або дерева. Конструкцію зручно встановлювати. А ще вона доволі легка й компактна, що полегшує зберігання.
  • Литі. Складаються з окремих литих голочок, що приклеюються до каркаса. Ці зелені красуні — на вигляд, неначе природні, однак є й дорожчими та важчими.

Колір

Перевагу віддають, безперечно, зеленому! Адже він щонайбільше асоціюється із різдвяними святами. Проте сьогодні на ринку знаходимо й ялинки білого, червоного, золотистого і навіть синього кольорів. Тож обирайте той, який до вподоби саме вам. Зокрема, й на OLX у категорії «Інші товари для дому».

Матеріал

Варіантів матеріалів теж трішки є. Серед найбільш розповсюджених — полівінілхлорид (ПВХ), поліетилен (ПЕТ) і метал. За доступністю переважають конструкції з ПВХ. Та хоча вони й мають приємний зовнішній вигляд, все-таки можуть бути не настільки стійкими, як ті, що з інших матеріалів. Ялинки з ПЕТ значно стійкіші та міцніші, проте коштують більше. А найдорожчими, але й найнадійнішими є металеві.

Як спіймати новорічний вайб

Ціна

Діапазон цін на святкові деревця доволі широкий. Вартість залежить від розміру, форми, матеріалу та якості загалом. Якщо ялинки з ПВХ можна купити за 1000–2000 гривень, то на виріб з дерева або металу цінник стартує від 3000 гривень.

Штучні ялинки

Що ще варто врахувати

Підставка. Металева, пластикова або дерев’яна — обирайте на свій смак, але неодмінно ту, яка буде стійкою й витримає вагу ялинки.
Вбудована гірлянда. Хочете заощадити час на декоруванні? Віддайте перевагу конструкції з уже вбудованою гірляндою.
Сертифікат якості. Важливо пересвідчитися, що ялинка виготовлена з безпечних для здоров’я матеріалів.
Додаткова перевірка. Перед купівлею обов’язково перевірте якість виробу. Гілки мають бути міцно закріплені, а голочки — не випадати.

Щиро сподіваємося, що ці поради будуть корисними, і ви швидко й із задоволенням оберете святкове деревце, яке буде вам до вподоби та прослужить багато-багато років.

Новорічні ялинки

Оздоблення

Довершити стиль зеленої красуні можна завдяки новорічним прикрасам. Бажаєте створити унікальну концепцію? Зазирніть на сторінку зі святковим декором на OLX у категорії «Дім і сад».

Висновок

Обираючи різдвяну ялинку, слухайте насамперед своє серце, дотримуйтеся власних уподобань. Та звертайте увагу й на якість і функціональність, щоб вона прослужила вам довго, а жодні незручності не затьмарили святкового настрою. Адже головне — теплота, яку щедро дарує вашій родині це чарівне деревце. Нехай вибір буде приємним, а OLX вам у цьому допоможе!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.