• Укр
  • Рус

Як спіймати новорічний вайб

74
Додати
до обраних
Поділитися

Так традиційно склалося, що Новий рік уособлює початок чогось нового, сповненого надіями та мріями. Можливо, саме тому це свято незмінно об’єднує мільйони людей незалежно від віку, національності чи релігійних переконань.

А от як перетворити щорічну традицію на щось унікальне й особливе? Як налаштуватися на відповідний лад, якщо за вікном зовсім не Jingle Bells? OLX знає, як додати трішки магії в рутину, тож ми підготували цю статтю, щоб ви відчули атмосферу Нового року та Різдва на повну. Пісні, подарунки, святкові рецепти… Про все це та навіть більше — далі.

5 порад, як забути про рутину під час свят

Святковий період — мабуть, одна з найкращих можливостей відволіктися від буденності та з головою зануритися у відпочинок. Проте як же це реалізувати? Як відкласти вбік роботу й усі справи і просто набиратися сил? Скористайтеся цими порадами.

  1. Плануйте заздалегідь. Перед святами варто організуватися так, щоб уникнути стресу та хаосу. Визначте, які справи необхідно завершити до початку святкувань, і розподіліть обов’язки рівномірно.
  2. Створіть атмосферу. Прикрашаючи будинок, обираючи музику й аромати, ви точно спіймаєте отой довгожданий вайб свята.
  3. Відмовтеся від інтернету. Обмежте час роботи зі смартфонами, комп’ютерами та іншими ґаджетами і неодмінно вимкніть сповіщення, аби по-справжньому зосередитися на святковому настрої та спілкуванні з близькими людьми.
  4. Проводьте час із родиною та друзями. Ця пора — саме для того! Тож насолодіться компанією одне одного. Організовуйте сімейні вечори, настільні ігри та спільні прогулянки.
  5. Дозвольте собі відпочити. Наскільки це можливо, намагайтеся не перевантажуватися домашніми справами. Важливо й своєчасно відновлювати сили.

Спробуйте — і ви пересвідчитеся в тому, що відволіктися від щоденних обов’язків та повноцінно насолодитися святковим періодом цілком можливо. Адже цей час — для веселощів, а ще це хороша нагода зарядитися енергією для реалізації свого вішлиста у прийдешньому році.

як забути про рутину під час свят

Створіть святкову добірку пісень

All I want for Christmas is… Зимова пора асоціюється насамперед із особливою атмосферою та емоціями. І серед елементів, що її формують, — безумовно, музика. Різдвяно-новорічні пісні не тільки миттєво вмикають святковий настрій, але й викликають приємні спогади. Тож ми зібрали тут найулюбленіші композиції — нехай вони доповнять ваше свято!

  • “All I Want for Christmas Is You”, Mariah Carey.
  • “Last Christmas”, Wham!
  • “Have Yourself a Merry Little Christmas”, Frank Sinatra.
  • “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!”, Dean Martin.
  • “Feliz Navidad”, José Feliciano.
  • “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”, Michael Bublé.
  • “Santa, Tell Me”, Ariana Grande.
  • “Happy New Year”, ABBA.

Від веселощів та розваг до спокійних моментів наодинці з собою — ця добірка підійде для всього. Тож додайте ці мелодії до плейлиста, щоб налаштуватися на святковий лад. А ностальгічний настрій, до речі, найкраще передається завдяки платівкам. На OLX на вас уже чекають чимало цікавих пропозицій!

Прикрасьте помешкання

Новорічний декор — це ж не лише задля дотримання традиції, а ще й гарна нагода наповнити домівку святковою атмосферою. І зробити це разом із рідними. Як швидко перетворити дім на різдвяну казку? Тримайте декілька ідей.

  • Поставте ялинку. Оберіть тему оформлення. Класична зелено-червона або ж сучасна у пастельних тонах. Використайте різноманітні гірлянди, іграшки та світлодіодні ліхтарики, щоб ялинка освітлювала кімнату навіть уночі. А на OLX знайдете широкий вибір ялинок на будь-який смак і гаманець.
  • Почепіть світлодіодні гірлянди на вікна та вхідні двері. Тепле світло створює затишок і тепло.
  • Підготуйте до свята стіл. Додайте тематичні скатертини, свічки, новорічні фігурки. Не забудьте й про посуд і серветки.
  • Зробіть власноруч або придбайте святковий віночок. Ця невелика, однак настільки особлива деталь додаватиме затишку вашій оселі та даруватиме його гостям. Зверніть увагу і на традиційні зелені віночки, і на сучасніші варіанти з цікавими акцентами.
  • Розставте декорації всюди. Фігурки Санта-Клауса, сніговиків, ельфів та інших новорічних персонажів підійдуть щонайкраще. Використовуйте тематичні подушки, пледи та інший текстиль.
  • Аромати свята. Найбільше з Різдвом асоціюються кориця, ялинові гілочки, цитрусові. Підберіть дифузори та свічки, які вам подобаються, аби створити неповторний запах у вашому домі.

Скільки цьогоріч коштує підготувати оселю до новорічних свят

Готувати дім до свят — справді особлива традиція, до якої настільки приємно щоразу долучатися! Будь-яка, навіть найменша, деталь додасть ще трішки затишку, нагадуючи, що омріяний відпочинок — вже зовсім поруч. А з OLX вам не потрібно хвилюватися, де швидко придбати святковий декор. Усе знайдеться в категорії «Предмети інтер’єру»!

Підберіть подарунки близьким

Це одна з найзворушливіших різдвяно-новорічних традицій. І йдеться ж не про речі, а насамперед про любов та уважність до інтересів і потреб рідних. Вибір подарунка нерідко є викликом, але з відповідним підходом ви знайдете щось особливе для кожного. Із задоволенням ділимося ідеями!

  • Екоподарунки. Аксесуари з перероблених матеріалів або товари із біорозкладного пластику — це ще й турбота про навколишнє середовище. А значна кількість побутових товарів мають ековідповідники. Тож тепер піклуватися про близьких не лише приємно, але й не шкідливо для довкілля.
  • Технологічні новинки. Ґаджети, що спрощують життя, завжди будуть хорошим вибором. Для господинь — кухонна техніка, для геймерів — джойстики або зарядні станції, для дітей — фотоапарати чи іграшкові рації. Цей перелік, наскільки розумієте, не є вичерпним, тож доповнюйте його ідеями щоразу, коли вони з’являються.

Як створити передноворічну казку для дітей: рішення, які сподобаються малечі

  • Освітні курси та майстер-класи. Нині спостерігається справжній бум на розвиток інтелектуальних здібностей. Розпитайте своїх близьких, чим вони цікавляться, і подаруйте їм можливість навчання чи освоєння нового хобі. Від кулінарних курсів до онлайн-уроків фотографії — обирайте!
  • SPA або сеанси масажну. На часі для тих, хто потребує релаксу й відновлення.
  • Подорожі. Поїздки або ж вихідні у романтичних місцях подарують незабутні враження на цілий рік.

подарунки близьким на новий рік

  • Оригінальні речі, створені власноруч. Так ви продемонструєте справжні увагу й тепло.
  • Книги. Для любителів почитати придбайте щось із новинок! Або ж дізнайтеся про їхні бажання.
  • Вечеря у ресторані. Такий сертифікат стане гарним подарунком для гурманів.
  • Смарт-аксесуари для будинку. Розумний дім — тренд ХХІ століття. Від смарт-ламп до автоматизованих систем очищення повітря — для тих, хто цінує насамперед зручність та інновації.
  • Персоналізація. Створення важливих елементів спеціально для людини — ще одна нагода показати свою любов. Ідей — безліч: гравіювання, індивідуальний дизайн, іграшки, пошиті на замовлення тощо.

Обираючи подарунки для близьких, пам’ятайте, що цінність — не у їхній вартості, а в увазі та емоціях, які ви вкладаєте. Щобільше, кожен із них можна адаптувати до індивідуальних уподобань та інтересів, роблячи його справді неповторним. Нехай обмін подарунками цьогоріч буде наповнений любов’ю й радістю!

Приготуйте святкові страви

Без смачного застілля зимові свята, погодьтеся, не можуть обійтися аж ніяк. Страви, до приготування яких долучаються рідні та друзі, смакують по-особливому. Від закусок до десертів — кожна з них доповнює святковий настрій. Скуштувати щось нове, чи, навпаки, насолодитися улюбленими — вибір за вами.

святкові страви на новий рік

Тож оберіть декор, обговоріть із гостями меню та розподіліть обов’язки з приготування. Якщо ж цьогоріч з тих чи інших причин ви святкуватимете наодинці, це чудовий час, щоб проаналізувати рік, що минає, та обміркувати подальші плани.

Висновок

Справжнє відчуття свята — не у зовнішніх атрибутах, а насамперед у глибокому усвідомленні чарівності цієї пори, у її максимальному проживанні. Це час для роздумів, надій, здійснення бажань та єднання з рідними.

Саме тому на це важливо налаштуватися. Від прикрашання помешкання до обміну подарунками, від застілля до власне моменту зустрічі нового року — усе доповнює неповторну атмосферу.

Нехай 2024-й принесе вам лише радість та втілення найзаповітніших мрій! OLX бажає веселих різдвяно-новорічних свят!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.