• Укр
  • Рус

Як створити передноворічну казку для дітей: рішення, які сподобаються малечі

71
Додати
до обраних
Поділитися

Невдовзі — зимові свята, а це ще одна чудова нагода зустрітися з рідними та близькими. Насолодитися затишними вечорами, приготувати разом смачні страви, переглянути улюблені новорічні фільми або ж активно відпочити на свіжому повітрі — обирайте!

Ці моменти залишаться у пам’яті надовго. І якщо дорослі зазвичай знають, що саме хочуть у подарунок, та навіть формують список бажань, то як організувати особливу саме для малечі подію? Зібрали у цій статті декілька цікавих ідей.

Чому важливо створити казку для дитини на Новий рік

Радість дитинства — надзвичайно важлива складова у розвитку зрілих та життєрадісних особистостей. Для дітей відповідна атмосфера під час новорічних свят є чимось значно більшим, аніж розваги. Тому це можливість не лише подарувати незабутні враження, а й передати нові знання, що надалі допоможе сформувати їхній світогляд.

Щобільше, проведення вільного часу разом впливає й на побудову ваших родинних взаємин. Розповідаємо детальніше далі.

  1. Це не лише про розваги. Не варто сприймати свята винятково як час полінуватися чи відпочити. Навпаки, вигадавши цікавий сюжет, можна навчити дитину нового та в ігровій формі пояснити ті речі, що її справді цікавлять. Повірте: так інформація сприймається швидше та ефективніше. А ще ваше маля, імовірно, захоче поділитися новим досвідом зі своїми друзями. Тож це також і елемент соціалізації.
  2. Свята зміцнюють сім’ї. Родинні події покращують стосунки та сприяють побудові цінностей у сім’ї. Якісно проводячи час із дітьми, ми відчуваємо те ж саме, що й вони. Спробуйте поспостерігати за своїм малюком під час цього процесу! Крім того, ви помічатимете його хороший настрій ще довго після того. Погодьтеся: це чудова нагода насолодитися вихованням дитини та відпочинком водночас.
    казка для дитини на Новий рік
  3. Такі події залишають світлі спогади. Чи пам’ятаєте ви, під яку казку обожнювали засинати в дитинстві? А як звали улюбленого героя мультфільму? І яким був на смак той компот, який ви вперше зварили разом із мамою? Так, навіть після стількох років ви й досі це пригадуєте з посмішкою. Діти тримають такі моменти у серці упродовж усього життя. Це яскраві враження, які створюють частинку їхнього щасливого світу, заповненого радістю та теплом, згадкою про рідний дім.
  4. Це дарує відчуття захищеності. Сімейні зустрічі — змога нагадати дітям, що вони у безпеці разом із вами, та навчити їх вибудовувати особисту опору. Скористайтеся цією можливістю не лише задля задоволення, але й для користі.

Зверніть увагу, що малюки дуже чутливі, тож ретельно підготуйтеся до свята, щоб воно стало незабутнім, залишило тільки приємні спогади про рідних та друзів.

5 правил, про які слід пам’ятати, організовуючи дитяче свято

На перший погляд, комусь це здасться надзвичайно легким. Інші ж, навпаки, хвилюватимуться за результат. Що природно в обох випадках, адже час із дітьми — це завжди непередбачувано.

Однак навіть несподіванки можливо перетворювати на приємні емоції та враження. Головне — бути готовими та налаштувати себе на позитивний лад. А OLX вам залюбки допоможе. Ось декілька базових правил, які варто дотримуватися, організовуючи свято для дітей.

  • Розподіліть обов’язки. Це дасть змогу уникнути непередбачуваних ситуацій та зробить підготовку простішою. Делегувавши частину роботи, ви й не перевтомитеся, і отримаєте задоволення від процесу.
  • Врахуйте вікові особливості. Вік та уподобання дітей — ось на що орієнтуємося насамперед. Так ви підберете цікаві та безпечні різновиди активності. Що доступнішими та легшими для сприйняття будуть ваші розваги, то охочіше діти братимуть у них участь.
  • Подбайте про безпеку. Переконайтеся, що ви контролюєте ситуацію. Приміщення не має містити потаємних місць чи виходів, щоб ніхто не загубився. Також не повинно бути гострих елементів в інтер’єрі, серед іграшок чи посуду. Граючись, діти можуть їх не помітити й отримати травму.
  • Достатня кількість перерв. Пам’ятайте: малюкам доволі складно протягом тривалого часу фокусуватися на чомусь одному. З огляду на це, необхідно забезпечити час на відпочинок та перезавантаження. Це допоможе уникнути перевтоми.
  • Позитивна атмосфера і толерантність. Створіть простір, де кожен відчуватиме себе комфортно. Підкресліть важливість толерантного спілкування між учасниками свята. Радіти й розважатися разом — ось що у пріоритеті.

Дотримуючись цих простих порад, ви залишите яскравий спогад у всіх, хто завітає на дійство. При цьому зможете відпочити і сповна насолодитися моментами разом. Раціональне планування — запорука організації справді якісного дозвілля.

Правила організації дитячого свята

5 ідей для передноворічного настрою

Креативність, увага до дрібниць, емпатія та непідробний інтерес до процесу — усі ці навички стануть вам у пригоді, коли йдеться про організацію особливої події для малюка. OLX знає, наскільки непросто іноді вигадати щось незвичайне. Тож ділимося ідеями, як зробити момент незабутнім.

1. Новорічні прикраси власноруч.

Виготовлення новорічного декору разом із дітьми — не лише цікаво, але й корисно. Щонайперше це розвиток дрібної моторики: знадобляться клей і ножиці, маленькі елементи тощо. Окрім того, так свято стане справді особистим, адже такі іграшки будуть тільки у вас.

Що саме створити — вирішуєте ви: ялинкові прикраси, ланцюжки, аплікації на вікна або ж навіть нескладні малюнки на склі. Нехай дитина обере саме те, що їй подобається!

Штучні ялинки: як вибрати новорічне дерево

Щоб урізноманітнити цей процес, використовуйте і папір, і кольоровий картон, а ще фетр, пінопласт, солоне тісто чи нитки. З цього можна зробити чимало оригінальних прикрас, а саме:

  • сніжинки, ланцюжки та вітальні листівки з паперу і кольорового картону;
  • ялинкові пласкі «кульки» чи об’ємні тварини з фетру, наповнені ватою або тканиною;
  • сніговички або 3D-кулі для ялинки із пінопласту;
  • фігурки звірят і птахів із солоного тіста (але подбайте, щоб воно міцно застигло, перед тим як почепити);
  • іграшки з ниток та клею, що спершу намотуються на надуту повітряну кульку, а після висихання вона здувається та
  • виймається із готового виробу, і тоді всередину можна помістити вогники-гірлянди;
  • ляльки-мотанки — справжній український оберіг (неодмінно розкажіть дитині історію цієї іграшки, створюючи її власноруч).

Новорічні прикраси власноруч

Усі необхідні матеріали вже чекають на вас на OLX у категорії «Дитячий світ».

2. Кулінарний майстер-клас.

Приготування смачних страв разом із дитиною — чудовий спосіб відчути святковий настрій, насолодитися процесом творчості, а тоді ще й поласувати смаколиками. Ви знаєте смаки вашої дитини, тож обрати саме ту страву має бути легко. Однак пропонуємо розглянути й інші варіанти.

  • Кольорові капкейки. Придбайте безпечні харчові барвники улюблених кольорів. Замісіть тісто, дозвольте дитині долучитися до процесу і допоможіть заповнити ним формочки. Розфарбуйте тісто й випікайте. Разом спостерігайте за цим магічним процесом: як тісто поступово підростає.
  • Імбирні чоловічки. Із попередньо замішеного духмяного тіста виріжте чоловічків і прикрасьте їх так, як захоче ваша дитина. А незвичайні тематичні формочки знайдете на OLX у категорії «Посуд та кухонне приладдя».
  • Кейк-попси. Приготуйте усі інгредієнти заздалегідь: бісквіт, начинку (горішки, шоколадні крихти, сублімовані ягоди та фрукти тощо), а також глазур. Формуйте невеликі кульки, нанизуйте їх на палички і занурюйте у шоколад. Це не лише легко та весело, але й дуже смачно!

Пам’ятайте, що кулінарія — процес, який іноді передбачає безлад. Створіть такі умови, щоб ваша кухня залишилася максимально чистою, а малюк зміг проявити свої здібності. Та в жодному разі не сваріть його, якщо все-таки забруднився чи навіть забруднив усе навколо.

3. Світ книжкових пригод.

Читання казок — хороша традиція, яку обожнюють і діти, й дорослі. Оберіть ті, що викликають посмішку та занурюють у святкову атмосферу. Якщо ж книги, які є у вашій бібліотеці, вже багато-багато разів перечитані, — саме час написати власну історію.

Придумайте коротенький сюжет і дайте змогу дитині вигадати щось особливе. Потім разом виготовите книжку та палітурку до неї власноруч або ж зробите дитині новорічний сюрприз. Така знахідка, безсумнівно, стане найціннішою на вашій поличці.

4. Створення новорічного настрою.

Допоможіть дитині прибрати кімнату прикрасами, які ви виготовили самотужки. А ще складіть новорічний плейлист, щоб відчути сповна атмосферу свята! І, звісно ж, підготуйте тематичні настільні ігри, щоб зібратися за ними у теплому колі морозяного вечора. На OLX у категорії «Іграшки» ви неодмінно знайдете чимало цікавого.

8 ідей, як зробити новорічні іграшки своїми руками

Створення новорічного настрою

5. Святковий кіносеанс.

Вечори взимку, погодьтеся, просто створені для спільного перегляду улюблених фільмів та мультиків. Розкажіть дитині, які стрічки ви полюбляли в дитинстві, перегляньте їх разом.

Сьогодні світ кінематографа пропонує безліч варіантів, тож довго обирати не доведеться. А поки що ділимося такою добіркою:

  • «Ґрінч» (2018);
  • «Крижане серце» (2013);
  • «Різдвяна історія Міккі» (1985);
  • «Провідна зірка» (2017);
  • «Сам удома» (1990);
  • «Снігова королева» (2012).

Висновок

Іграшки, кулінарія, мультики, настільні ігри — і це ж лише декілька з численних ідей для вашого з дитиною передноворічного дозвілля. Придумуйте стільки варіантів, скільки душа бажає! Головне, щоб і ваш малюк, і ви були задоволені. Залучайте й друзів та рідних — делегуйте частину обов’язків, щоб усе вдалося саме так, як усім і хотілося.

Адже різдвяні та новорічні свята — особлива нагода подарувати дитині тепло та любов. А через підготовку не слід хвилюватися. Ми уже подбали про це, тому зібрали усі актуальні оголошення в одному місці. Організувати будь-яке свято легко й приємно разом із OLX!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.