• Укр
  • Рус

Попередити, допомогти та захистити: як OLX запобігають випадкам шахрайства завдяки посиленню безпеки у внутрішніх чатах платформи

504
Додати
до обраних
Поділитися

Якісна комунікація під час покупок онлайн важлива для обох сторін угоди: для покупця це можливість дізнатись детальніше про товар та чи відповідає він потрібним вимогам, для продавця – реалізувати товар, зарекомендувати свій бізнес чи магазин та заробити кошти.

На сайті OLX Україна всі користувачі мають можливість комунікувати, щодо товарів або послуг у спеціальному чаті. Таку можливість – вести листування одразу на платформі без переходу на інші ресурси запровадили майже одразу після запуску самого сервісу.

Крім зручності чат на платформі виконує вкрай важливу функцію – забезпечення безпеки користувачів та захист від шахрайських схем. По-перше, чат сервісу знаходиться в зоні відповідальності та контролю OLX. Також він містить поради, як укладати безпечні угоди та не наражати себе на небезпеку.

Алгоритми OLX, які працюють у чаті, дозволяють виявляти потенційно небезпечні посилання або віруси, які можуть бути шахрайськими. Тому часто зловмисники в переписці просять перевести комунікацію в інший месенджер, який не блокуватиме небезпечних посилань. Тому фахівці OLX Україна наголошують, що при здійсненні покупок на платформі не варто покидати чат задля переписки на іншому ресурсі. Адже таким чином користувач наражає себе на небезпеку отримати повідомлення, які можуть бути частиною шахрайської схеми.

Саме чат сервісу OLX дозволяє вести комунікацію між продавцем та покупцем у захищеному середовищі. Якщо хтось зі сторін намагатиметься надіслати повідомлення з небезпечним змістом, наприклад, фішинговим посиланням, то повідомлення не буде доставлено у чат, а відправника буде заблоковано.

Використовуючи чат OLX, користувач платформи при виявленні потенційної небезпеки повʼязаної з шахрайством чи недобросовісними продавцями\покупцями, може одразу поскаржитись та заблокувати будь-яку подальшу комунікацію зі співрозмовником.

Команда OLX старається постійно вдосконалювати алгоритми, які гарантують користувачам безпеку в чаті й на платформі загалом. Наприклад, наразі повідомлення перевіряються на наявність контенту, що можуть нести небезпеку користувачам, включно з повідомленнями від шахраїв. Після додаткової перевірки, у випадку підтвердження, що повідомлення “шахрайське” його, як і користувача, блокують без можливості надалі розміщувати пропозиції на платформі.

Також на OLX доступ до листування мають лише зареєстровані користувачі, що відсіює частку недобросовісних продавців чи покупців, які не бажають офіційно реєструватись та залишати свої дані. Щоб застерегти користувачів від спаму, всі надіслані повідомлення перевіряються на факт їх відправки людиною.

На платформі перед тим, як надіслати інформацію з контактним номером чи даними банківської карти всі користувачі мають обовʼязково ознайомитись із можливими ризиками, щоб не потрапити до рук зловмисників та здійснити безпечну угоду на платформі.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
онлайн-безпека з OLX

Trust & Safety: онлайн-безпека з OLX

Що таке Trust & Safety, як створюється щоденний захист на OLX ✔️ Розглянемо три основних правила, які допоможуть уникнути шахрайства ✔️ Пройдіть тест: «Чи не натрапили ви на шахраїв?» ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.