• Укр
  • Рус

Читати чи дивитися? 5 захопливих історій — невдовзі на екранах!

15
Додати
до обраних
Поділитися

Літо наче створене для того, щоб вирушити на відпочинок, нарешті дочитати книгу, яку придбали ще взимку, або ж переглянути щось із кіноновинок. У будь-якому разі це чудова пора, аби хоч на декілька годин залишити буденність і з головою поринути у вимріяний світ.

Цікаво, що кожен із нас сприймає одну й ту саму історію по-різному. Стосується це, зокрема, героїв, які в уяві людей можуть разюче відрізнятися зовнішньо. Саме тому щоразу настільки захопливо переглядати екранізації історій. Так ми можемо порівняти власне розуміння сюжету з тим, яке воно у режисерів тієї чи іншої кінострічки.

прем'єра фільму

У цій статті підібрали для вас 5 історій, інтерпретацію яких побачите вже цього літа. Обирайте ту, що припала до душі найбільше, й очікуйте на прем’єру!

«Наглядачі»

Жанр: трилер, жахи.

Захід Ірландії, туман та неосяжний ліс. Звучить романтично, еге ж? Однак усе не настільки весело для головної героїні Міни — художниці, яка опинилася посеред цього темного лісу. Їй неабияк пощастило, адже вдалося знайти прихисток і ще трьох таких самих загублених. Та чи справді це бодай якийсь шанс бути в безпеці? Щоночі за межами сховища з’являються чудовиська і просто спостерігають. Чи є шанс на порятунок, та чого насправді бажають ці моторошні створіння?

Фільм «Наглядачі» недарма тут опинився, адже він є екранізацією однойменного роману А. М. Шайна. Чудова нагода доторкнутися до світу літератури Ірландії! Зокрема, з ірландським горором.

Кінострічка — вже у прокаті, тож не зволікайте.

Як розпочати читати: лайфхаки від книжкової блогерки

«Покинь, якщо кохаєш»

Жанр: драма, романтика.

Серед поціновувачів книг дедалі більшого поширення набуває бестселер сучасної американської письменниці Колін Гувер «Покинь, якщо кохаєш». Це історія Лілі Блум, чиє дитинство складно було назвати щасливим. Домашнє насильство, аб’юзивні стосунки в родині — чи визначать вони її майбутнє? Лілі переїжджає до Бостона, знаходить друзів, закохується… Однак дитячі травми наздоганяють її у дорослому житті. Тож дівчина має докласти максимум зусиль, аби нарешті стати щасливою.

Акторський каст також тішить, адже головну роль виконує Блек Лайвлі. Її ви, мабуть, пам’ятаєте насамперед як Адалін Боуман із «Віку Адалін» або ж Серену Вудсон із культового серіалу «Пліткарка». А роль Райла Кінкейда виконав Джастін Бальдоні. Це той самий Солано з «Діви Джейн». Окрім того, Бальноді є й режисером «Покинь, якщо кохаєш».

Уже в серпні всі ми зможемо оцінити екранізацію роману та порівняти її з власними уявленнями про книгу.

Покинь, якщо кохаєш

«Ворон»

Жанр: трилер, жахи, містика.

Цікаві історії — не лише у новелах чи повістях. А ще й у графічних романах і коміксах. До нашого переліку увійшла екранізація коміксу Джеймса О’Барра «Ворон». Це історія про Еріка Дрейвена, який після смерті опинився на межі потойбічного й реального світів. Вбивство, кохання без меж, жага до помсти та містичний птах-супровідник. Усе це побачимо в «Вороні», що вийде на великих екранах у серпні.

Згадаємо й про головну роль, яка належить Біллу Скашгорду. Так-так, це той, хто грав Пеннівайза у «Воно» та «Воно 2».

Готуйтеся поринути у готичний світ О’Барра та дізнатися, чи вдасться Еріку виправити помилки минулого, щоб врешті віднайти спокій.

«Генії»

Жанр: драма, біографія.

Кінострічка «Генії» обіцяє розповісти нам про двох письменників, що зробили неабиякий внесок у розвиток не лише модерної та постмодерної літератури, а й театру. Йдеться не зовсім про екранізацію книги, та історія цих двох не залишить вас байдужими. Семюель Бекет і Джеймс Джойс — ірландські письменники, яких разом звело життя. Основна сюжетна лінія зосереджена саме на першому авторові, тож поціновувачам творчості Бекета рекомендуємо до перегляду особливо! Цікаво буде й тим, кому до вподоби біографічні кінострічки.

Уже в червні матимемо змогу дізнатися про письменників більше, переглянувши «Генії» від Джеймса Марша.

Що подивитися про Україну, її міста, культуру, історію та відомих українців

«Дім Дракона» (2-й сезон)

Жанр: фентезі, драма, бойовик.

Доповнимо повнометражні кінострічки в нашому чеклисті й серіалами. Уже цього літа справжні фанати «Гри престолів» Джорджа Мартіна матимуть змогу насолодитися переглядом другого сезону серіалу «Дім Дракона», що є приквелом основної історії.

Смерть короля Візеріса неабияк вплинула на подальший хід подій. Розпочалася кровопролитна боротьба за владу. Політичні перипетії, розлад у родині спадкоємців, спроби посісти престол за будь-яку ціну та дракони — усе це чекає на нас у другому сезоні серіалу.

Дім дракона 2 сезон

Підсумок

Коли йдеться про екранізації, маємо вирішувати: спершу прочитати чи переглянути. Кожен обирає сам, якою має бути зустріч з історією: ознайомитися із джерелом чи спочатку оцінити режисерську інтерпретацію. А ще пам’ятайте, що все пізнається у порівнянні. Тож якщо вам не сподобався фільм, не робіть передчасних висновків і про книгу. Можливо, це знак, що варто насолодитися оригінальною історією.

OLX бажає вам найкращих вражень від перегляду!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як розпочати читати

Як розпочати читати: лайфхаки від книжкової блогерки

Лайфхаки від блогерки Анастасії Мацуги для мотивації до читання та добірка книг, які варто прочитати кожному. ✔️ Поради для подолання “неготовності” до читання. ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.