Роботи в агросфері стало вдвічі більше: аналітика OLX Робота

279
Додати
до обраних
Поділитися

Кількість вакансій в агросфері зросла більше ніж на 50% до літнього сезону. Роботу з найвищою зарплатою варто шукати в Закарпатській області – 11 500 грн в середньому, але кількість пропозицій там найнижча по Україні. Вакансії тракториста, різноробочого та будівельника виявилися найбільш затребуваними. Кого ще шукають роботодавці та скільки готові платити в сфері с\г – розповіли аналітики OLX Робота.

За даними аналітики, кількість варіантів роботи на постійній основі з березня по квітень зросла на 15%, а до початку літнього сезону приріст становив 52%. Ринок тимчасової роботи також став ще більш насиченим на пропозиції.

Спектр вакансій в агросфері широкий і заробітчани мають можливість вибору роботи, яка їм найдужче до душі. Згідно з аналітикою OLX Робота, сьогодні найпопулярнішими професіями є трактористи, в середньому їм пропонують 12 000 грн. В топ-3 затребуваних спеціальностей увійшли також різноробочі – 8 700 грн та оператори – 9 700 грн. А закривають п’ятірку садівники, їм зараз готові платити в середньому – 9 100 грн.

OLX_Робота в агросфері

Окрім затребуваних робіт влітку можна знайти більш рідкісні, але добре оплачувані. Наприклад, є варіант поїхати в село на збір бузини. Зарплату обіцяють не аби-яку, а 50 000 грн. Також 30 000 грн пропонують технологам, які готові вирощувати шампіньйони під Києвом у Мар’яновці.

Одна з переваг сезонних заробітків в агросфері – це хороша можливість у літній період попрацювати на свіжому повітрі в будь-якому регіоні України. Зарплати по областях варіюються в залежності від об’єму та специфіки роботи.

Найбільше роботодавці готові платити в Закарпатській області, але працевлаштуватись там непросто, бо кількість вакансій найменша по Україні. Найбільш оптимальне співвідношення зарплати та пропозицій у Київській, Черкаській та Житомирській областях. Частка вакансій в цих областях найвища, як і винагорода за працю.

Аналітики відзначають, що на Західній Україні в цілому спостерігається найменша кількість вакансій в агросфері, винятком є Львівська область.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як не вигоріти під час пошуку роботи

Як не вигоріти під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX

Як уникнути вигорання під час пошуку роботи: лайфхаки від OLX ✔️ Як залишитися мотивованими та стресостійкими ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.