61% орендарів у Львові шукають однокімнатні квартири: аналітика OLX Нерухомість

374
Додати
до обраних
Поділитися

Однокімнатне житло найпопулярніше – його шукають 6 з 10 львівських орендарів і вартість складає від 6 100 до 7 000 грн в місяць. «Трійки» падали в ціні у квітні і травні. 39% власників помешкання не співпрацюють з ріелторами при здачі квартир в оренду, проте серед тих, хто користуються їхніми послугами, найбільше власників трикімнатного житла – повідомляють аналітики OLX Нерухомість.

Найдорожчі квартири знаходяться у Галицькому районі. Тут вартість трикімнатного житла складає 12 100 грн в середньому. В порівнянні з весняним сезоном минулого року, цьогоріч середня ціна на «трійки» зросла на 43% й орендна плата складала 8 750 грн.

У топ-3 найдорожчих районів увійшли Шевченківський та Франківський, ціни на квартири тут майже не відрізняються. Оренда «однушки» тут в середньому коштує 6 800 грн, «двійки» – 8 200 грн, а трикімнатне житло обійдеться до 10 000 грн в місяць. Районом з найдешевшими квартирами у цьому півріччі залишився Залізничний. Ціни на «однушки» та «двійки» тут найдешевші, а «трійку» можна зняти в Сихівському і зекономити 400 грн.

OLX_Скільки коштує орендувати квартиру у Львові

Як змінювались ціни на оренду квартир у Львові за останні півроку

З початку 2019 року ціни на квартири у Львові були нестабільні. За даними аналітики, вартість однокімнатних квартири піднялася у квітні та травні, приріст склав 4%. «Двійки» також зросли на 4% в лютому, проте вже наступного місяця ціна трохи впала. Помітний стрибок був у червні і склав 6%. Трикімнатні квартири дорожчали в лютому і в червні на 2-3%, а от у квітні і травні був спад, квартири різко подешевшали на 5%.

Попит та пропозиція на орендоване житло

Львів’яни найчастіше шукають однокімнатні квартири. За перше півріччя 2019 відгуків на оголошення про оренду однушок було 47 900, це 61% від загальної кількості реакцій, – повідомляють аналітики OLX Нерухомість. До порівняння, «двійки» поступаються майже на половину – 34% (27 000 відгуків), а трикімнатні виявилися в найменшому попиті серед пошукачів житла – тільки 5%, тобто 3 600 від загальної кількості відгуків.

Щодо власників помешкання, з початку 2019 року найчастіше на платформі OLX у Львові пропонували «однушки» – 5 200 оголошень, які склали 48%. На другому місці опинились двокімнатні – 4 200 пропозицій. «Трійки» продовжують і тут «пасти задніх» – близько 1 200, тобто 12%. У Галицькому та Франківському районах квартири здають найчастіше. Складніше знайти житло в Личаківському і Залізничному, там пропозицій найменше.

4 з 10 власників квартир, які здають житло в оренду, роблять це без ріелторів. У першому півріччі 2019 послугами ріелтора користувались 14% орендодавців. Найчастіше власники «трійок» вказували, що готові співпрацювати з ними, – 25% серед всіх оголошень про здачу трикімнатних апартаментів. Найрідше – власники однокімнатних квартир, частка пропозицій 16%. Майже кожен п’ятий власник «двійки» користується послугами ріелтора при здачі житла.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.