Кожен другий орендар в Дніпрі шукає «однушку»

318
Додати
до обраних
Поділитися

Однокімнатне житло найпопулярніше – його шукають 53% орендарів в Дніпрі. У ж/м Перемога традиційно оренда найдорожча. Якщо в Соборному «однушка» обійдеться в середньому в 6 750 грн, то у Самарському можна зняти за 3 300 грн. 3 з 10 власників житла не співпрацюють з ріелторами при здачі квартири в оренду. Однак серед тих, хто користується їхніми послугами, найбільше власників «двійок» – повідомляють аналітики OLX Нерухомість.

Традиційно найдорожчі квартири знаходяться у ж/м Перемога, а найбюджетніші – в Самарському районі. У Соборному орендна плата за однокімнатну квартиру складає 6 750 грн в середньому. До порівняння, в Самарському ціна вдвічі менша – 3 300 грн. Загалом, «однушку» в Дніпрі зараз можна орендувати за 4 000-6 000 грн, «двійку» – 4 500-8 000 грн, трикімнатна обійдеться в 6 000-10 000 грн.

У топ-3 найбільш дорогих варіантів оренди квартир увійшли також Центральний (колишній Кіровський) і Шевченківський (Бабушкінський) райони. Якщо ваш бюджет складає до 6 000 грн, то можна вибирати варіант на лівому березі. Наприклад, трикімнатну в Новокодацькому і Самарському районах. Або ж можна доплатити 200 грн і орендувати однокімнатну квартиру в Центральному.

OLX_ Скільки коштує орендувати квартиру в Дніпрі
Як змінювалися ціни в Дніпрі за останні півроку

За даними аналітики, ціни на двокімнатні квартири в Дніпрі були нестабільні. З початку 2019 року найбільші стрибки у вартості простежувались до літа. У червні орендна плата почала збільшуватися і, наприклад, однокімнатні виросли в ціні на 10%. У лютому-березні ситуація на ринку нерухомості не змінювалася.

Попит і пропозиція на орендоване житло

У Дніпрі найчастіше шукають однокімнатні квартири. За перше півріччя 2019 відгуків на оголошення про оренду «однушок» було 55 700, а це 53% від загальної кількості реакцій – повідомляють аналітики OLX Нерухомість. До порівняння, «двійки» цікавлять 38% активних користувачів (40 600 відгуків). В найменшому попиті трикімнатне житло – 9% серед всіх орендарів «трійок», тобто 9 600 від загальної кількості відгуків.

Щодо орендодавців, з початку 2019 найчастіше на платформі OLX в Дніпрі пропонували «двійки» – 5 500 оголошень (44%). На другому місці опинилися однокімнатні квартири – 5 100 пропозицій. Також здавали 1 800 «трійок», 15%. У Соборному, Центральному і Амур-Нижньодніпровському квартири в оренду пропонують найчастіше. А ось в найбюджетнішому районі Самарському знайти житло складніше – пропозицій там менше, ніж в інших частинах Дніпра.

3 з 10 власників квартир здають житло без ріелторів. У першому півріччі 2019 послугами ріелтора користувалися 13% орендодавців з Дніпра. Найчастіше власники «двійок» вказували, що готові співпрацювати з ріелторами, – 14% серед всіх оголошень про здачу двокімнатних квартир. Рідше – власники однокімнатних (11%). Тільки 6% власників «трійок» користуються послугами ріелтора при здачі житла в оренду.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.