• Укр
  • Рус

Виключення avito з OLX Group, повний вихід з росії та що ми робимо для перемоги

856
Додати
до обраних
Поділитися

Із самого початку розгортання агресії з боку рф ми в OLX Україна включилися в боротьбу на своєму фронті. Водночас зустрічаючи інформацію в соцмережах про фінансування рф і зв’язок з avito, ми вирішили зібрати ключову інформацію про те, чому OLX Україна не має жодного відношення до цього онлайн-майданчика.

Також ділимося нашими новинами – розповідаємо, що робить компанія на українському ринку, аби наблизити нашу спільну перемогу, про наші основні дії та закриваємо важливі питання користувачів.

Як наша команда працює в Україні

Одна з найголовніших речей, яку потрібно знати про нашу команду, – ми працюємо і завжди працювали заради успіху нашої країни.

OLX.ua – в Україні вже 15 років. Платформу створили і розвивали українці та для українців – спочатку як Ємаркет, потім Slando, а згодом уже OLX.ua.

Наша компанія зареєстрована в Україні. Цю інформацію ви можете знайти за допомогою офіційного онлайн-сервісу перевірки компаній YouControl, який збирає повні досьє про кожен бізнес у нашій країні. Реєстрація ТОВ Ємаркет Україна – за посиланням.

Усі 350 українських співробітників стабільно отримують зарплати, мають оплачене компанією безпечне місце перебування, а ті, хто цього потребує, отримують додаткову фінансову підтримку. Ми нікого не скорочували, не відправляли у неоплачувану відпустку та не плануємо припиняти діяльність бізнесу на ринку електронної торгівлі. Навпаки, прагнемо збільшити підтримку наших користувачів (покупців та продавців), особливо мікро та малий бізнес.

Чи пов’язана OLX Україна з avito

Ні. OLX Україна – частина великого мультинаціонального холдингу Naspers|Prosus. У минулому цей холдинг інвестував у avito, викупивши бізнес на 100%. Але у зв’язку з агресією росії та подальшим вторгненням в Україну в березні 2022 року акціонери холдингу ухвалили рішення про виключення avito з OLX Group та повний вихід з росії. Процес закриття бізнесу займає певний час і зараз активно опрацьовується юристами. Але це вже наша спільна перемога, і ми пишаємося цим рішенням.

OLX Україна не має фінансових зв’язків з аvito

OLX.ua – не аvito. Це різні майданчики, процеси та люди, які живуть і працюють незалежно одне від одного. Як і до відокремлення, в обох платформ – окремий менеджмент, бюджет та процеси ухвалення рішень.

Avito не має жодного впливу на OLX Україна, у нас немає спільних продуктових рішень і проєктів.

Усі доходи OLX.ua залишаються в Україні і йдуть лише на розвиток платформи, заробітні плати співробітників та сплату податків у нашій країні. Холдинг Naspers|Prosus також не фінансував аvito: робота платформи підтримувалася виключно коштом їхніх власних прибутків на території рф.

Після відокремлення тим паче немає ніяких фінансових взаємодій між OLX Group та аvito. Прибутки платформи не виходять за межі рф, а рішення з їхнього розподілу повністю приймаються локальним менеджментом. Тож аvito був і залишається закритою системою, що обмежена територією росії.

Що ми робимо для перемоги

OLX Україна категорично засуджує військову агресію рф проти України, підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Ми віримо в наших захисників та захисниць і майбутню перемогу.

Офіційну позицію ми висловили ще в перші дні повномасштабного вторгнення у нашому Центрі підтримки клієнтів та в статті з нашого блогу.

Наразі ми активно працюємо у трьох напрямах: на економічному, інформаційному та гуманітарному фронтах. Усі відділи та команди продовжують роботу в посиленому режимі:

  1. Щоб підтримати економіку країни, протягом березня ми збільшили кількість безкоштовних оголошень в ключових категоріях, надали знижки до -90% на їхнє просування, організували маркетингові кампанії. У квітні продовжили автоматично нараховувати додаткові пакети розміщень на 90 днів тим клієнтам, діяльність яких зосереджена в регіонах, де тривають активні бойові дії.
  2. Підтримуємо малий і середній бізнес. Тепер на платформі є такі фільтри, як-от «Працюємо зараз» та «Робота, підібрана для тебе», які допоможуть користувачам знайти актуальні оголошення, підприємцям – заявити, що вони працюють, а роботодавцям – швидко закрити вакансії на час війни. А щоб українці могли обмінюватися товарами, ми продовжили акцію «Безкоштовна OLX Доставка Укрпоштою».
  3. Запустили і активно розвиваємо нову категорію «Допомога», де можна надати або знайти підтримку на території України.
  4. На платформах OLX в Польщі, Болгарії, Румунії міжнародні колеги додали спеціальну категорію For Ukraine / Для України. У ній можна знайти пропозиції щодо проживання, транспорту, медичної допомоги, продуктів харчування та засобів гігієни, юридичних та перекладацьких послуг.
  5. Надаємо безкоштовну онлайн-рекламу на нашій платформі українським фондам, організаціям та ініціативам, які займаються гуманітарною допомогою та підтримують мирне населення. Також збираємо та публікуємо корисну інформацію в нашому блозі, як діяти під час війни, наприклад, де шукати тимчасове житло в Україні та Європі, як подати заяву на отримання компенсації через зруйноване житло або захиститися від онлайн-шахраїв, фейків та інших небезпек в інтернеті.

Разом – переможемо!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як прокачати стресостійкість

Як прокачати стресостійкість

Як підвищити стресостійкість: поради для ефективного управління життєвими негараздами ✔️ Дізнайтеся як зміцнити свої ресурси для успішного подолання стресу ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.