• Укр
  • Рус

Як правильно сфотографувати авто для продажу

4661
Додати
до обраних
Поділитися

Перше, на що звертає увагу покупець під час перегляду оголошень із продажу авто, – це фотографії. Невдалі світлини можуть завадити продажу навіть тієї автівки, що перебуває в бездоганному стані. Ми зібрали для вас рекомендації, як зробити фото, що «продадуть» машину ще до особистої зустрічі з покупцем.

Підготовка – запорука успіху

Комусь може здатися, що мийка – занадто дороге задоволення заради кількох майстерних фотографій. Насправді ж, якщо машина матиме непривабливий вигляд, покупець закриє оголошення, навіть не читаючи.

Звісно, ви заощадите кілька сотень гривень, але й шанси на вдалу угоду суттєво знизяться. Моторний відсік теж має бути чистим, адже бруд свідчитиме про те, що машина перебуває в занедбаному стані.

Розміщуйте оголошення на OLX Авто – отримуйте ще більше потенційних покупців для легкового авто.

Перед фотосесією приберіть із салону всі особисті речі, зокрема й відеореєстратор чи дитяче автокрісло, якщо вони не продаються у комплекті.

Як правильно сфотографувати авто для продажу - фото 1

Оберіть правильний час

Найкращий час для знімання – на світанку або під час заходу сонця. М’яке світло підкреслить форми автомобіля та створить ефектні відблиски на деталях. Найменш вдалий час – опівдні, коли сонце занадто яскраве, а тіні різкі. Через це картинка має плаский вигляд.

Також не варто фотографувати затемна – покупцю буде складно розгледіти важливі деталі, й він може вирішити, що від нього хочуть щось приховати.

Важливий момент: краще не використовувати фотографії, зроблені в інший сезон. Якщо ви продаєте авто влітку, світлини на фоні снігових заметів свідчитимуть, що ви давно й безрезультатно намагаєтеся знайти покупця на свій товар.

Як правильно сфотографувати авто для продажу - фото 2

Знайдіть доречне місце

Привабливий пейзаж за містом, красива вулиця чи малолюдна площа – непогані варіанти локацій. Головне, щоб автівка не мала вигляд зайвого елемента в композиції. Тому фото на газоні у дворі чи на тротуарі – те, чого варто уникати. Те ж стосується брудного снігу, калюж, скупчення інших автомобілів.

Не надто вдалим фоном є й гараж. З одного боку, покупець може вирішити, що автомобіль зберігався саме в ньому. Але з іншого, автівкою могли довго не користуватися. До речі, підземні паркінги теж не найкращий варіант. Штучне освітлення залишить на поверхні кузова відблиски.

Звертайте увагу на кольори

Кольори автівки та фону не повинні бути однаковими. Не варто фотографувати білий автомобіль на тлі білої стіни або зелений поряд із парканом такого ж кольору.

Однак, на думку фотографів, вдалими є кадри, на яких кілька дрібних додаткових обʼєктів мають той же колір, що й машина. Наприклад, чорний автомобіль має органічний вигляд поряд із тонованими темними вікнами будівлі. А от білу машину краще знімати трохи далі від яскравих кольорових об’єктів – вони дадуть непотрібні відблиски та спотворять колір.

Як правильно сфотографувати авто для продажу - фото 3

Зробіть фото з різних ракурсів

Зніміть машину анфас, у профіль з обох боків, три чверті спереду та ззаду з обох боків. Професійний фотограф Джордан Ленсен в YouTube-серіалі, знятому на замовлення Porsche, порадив звернути увагу на висоту знімання авто. Якщо ви присядете і розташуєте телефон ближче до землі, автомобіль матиме драматичніший вигляд.

Також варто показати багажне відділення (якщо воно є), панель приладів при увімкненому двигуні, кермо, водійське та пасажирське місця спереду, задні сидіння, моторний відсік. Можна показати також стелю салону та колеса.

Як правильно сфотографувати авто для продажу - фото 5

Як правильно сфотографувати авто для продажу - фото 6

Як правильно сфотографувати авто для продажу - фото 7

Недоліки: показувати чи ні?

Відповідь на це питання є однозначною – так! Якщо ви вирішите не демонструвати певні зовнішні вади, покупець все одно побачить їх під час огляду. Тож варто цінувати свій час та час інших, чесно згадуючи про всі нюанси.

Краще зафіксувати суттєві сліди від ударів та інші дефекти, якщо вони є. Іноді продавці показують і зовсім дрібні недоліки, наприклад, майже непомітні подряпини. В цьому є свій сенс: покупець відчуває до такого продавця довіру: «якщо він показав такі дрібниці, напевно, більш суттєвих дефектів просто немає».

«Шукайте докази чесності продавця»: як безпечно купити потримане авто

Як правильно сфотографувати авто для продажу - фото 4

Не перестарайтеся

Оброблення фотографій дозволяє виправити деякі хиби, брак освітлення чи неточні кольори. Але не варто надто захоплюватися редакторами зображень. По-перше, покупець може вирішити, що в такий спосіб ви намагалися виправити якісь дефекти товару. По-друге, професійні світлини роблять лише автосалони, тож покупець подумає, що ви виставляєте зображення з інтернету.

Не намагайтеся зробити бездоганні знімки – автомобіль повинен мати реалістичний вигляд, щоб його захотіли купити реальні люди.

Як перевірити, чи скручений пробіг в автомобілі

Скільки потрібно зображень

Чим більше якісних фото ви додасте до оголошення, тим кращим буде результат.
До речі, оголошення, розміщені в OLX Авто, можуть містити до 24 фото. І це чудова можливість продемонструвати всі принади вашого автомобіля та зацікавити покупця. Особливо ретельно вибирайте першу завантажену світлину – вона буде обкладинкою оголошення.
Сподіваємося, вам вдасться зробити фотографії, які вмить завоюють серце потенційного покупця!

Розмістити оголошення

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як зберігати шини

Як зберігати шини: лайфгаки від OLX

Як правильно зберігати автошини для збереження безпеки та ефективності ✔️ Лайфгаки від OLX допоможуть вам максимально продовжити їх термін служби ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.