Як розблокувати телефон, якщо забув пароль? 5 дієвих способів

5362
Додати
до обраних
Поділитися

Приватність телефону дуже важлива, адже гаджет зберігає нашу особисту та фінансову інформацію. Сучасні пристрої дають можливість встановлювати пароль на екран, тому всі повинні знати, як розблокувати телефон у тому випадку, якщо ви забули пароль. Завдяки OLX ви дізнаєтесь популярні способи розблокування, але слід зауважити, що не кожний спосіб підійде саме для вашого гаджета.

Як розблокувати телефон через додаток?

Якщо ви вирішили купити телефон на системі Андроїд, що був випущений після 2015 року, то зможете скористатися для розблокування додатком Smart Lock. Ви можете обрати такі налаштування:

  • «Надійний пристрій»;
  • «Безпечне місце»;
  • «Розпізнавання осіб».

Додаток треба обов’язково попередньо завантажити з Google Play Store та налаштувати. У деяких телефонах цей додаток встановлено за замовчуванням. Якщо ви встановили варіант «Надійний пристрій», то слід тримати увімкненим Bluetooth. У разі виникнення проблеми потрібно активувати Bluetooth на іншому знайомому пристрої, щоб з’єднатися із заблокованим.

Варіант «Безпечне місце» використовують, коли смартфон знаходиться вдома. Якщо на ньому увімкнено GPS, то ви отримаєте направлення в найближчу точку. Телефон буде розблоковано, якщо заданий GPS та ваше місцеперебування зійдуться.

“Варіант «Розпізнавання осіб» порівнює ваше обличчя, збережене у пам’яті, з обличчям, що бачить камера. При збігу девайс буде розблоковано.”

Як розблокувати Андроїд?

Мобільні телефони з операційною системою Android дуже розповсюджені.

Онлайн-сервіс OLX  пропонує купити смартфон Самсунг з безпечною послугою OLX Доставка.

Зручна система фільтрів допоможе вибрати гаджет за тою ціною, що вас влаштує.

Тож як розблокувати телефон Samsung, якщо забув пароль? Або будь-який інший гаджет на системі Андроїд? Можна використати програму від Google «Find my device», яка призначена не тільки для знаходження викраденого мобільного пристрою, але і для його розблокування.

Покрокова інструкція для розблокування:

  1. Зайдіть в Equipment management (для цього можна використати будь-який пристрій).
  2. Зайдіть у свій акаунт.
  3. Натисніть «Блокувати» після вибору смартфона.
  4. Введіть новий пароль, підтвердіть та знову натисніть «Блокувати».

Тепер ви знову можете користуватися своїм гаджетом, для розблокування введіть новий пароль.

Скинути пароль допоможе й акумулятор. Якщо заряду залишиться менш ніж 10 %, то на екрані з’явиться вікно попередження. Оперативно зробіть такі маніпуляції:

  1. В розділі «Стан батареї» натисніть «Назад».
  2. Зайдіть у «Меню налаштувань».
  3. Відключіть пароль у пункті «Безпека».

Цей простий спосіб допоможе без зайвих дій розблокувати телефон, але треба буде зачекати його розрядки.

Як форматувати телефон та скинути пароль зовсім?

Ще одним дієвим методом є скидання налаштувань до заводських, але треба розуміти, що ви втратите всю інформацію. Рекомендовано дублювати всі дані на іншому пристрої або користуватися хмарним сховищем.

Якщо вас цікавить, як форматувати телефон Самсунг або іншого бренду, виконайте наступні дії:

  1. Затисніть кнопки мобільного пристрою (регулювання гучності та живлення) протягом 15 секунд, це дозволить увійти в «Управління телефоном».
  2. У технічному меню натисніть «Recovery», користуючись кнопкою збільшення гучності.
  3. Підтвердіть дію, користуючись кнопкою зменшення гучності.
  4. Виберіть Wipe Data/Factory Reset (для цього застосуйте кнопки регулювання гучності).
  5. Натисніть кнопку живлення — це підтвердить дію.

Дуже важливо дотримуватися вказаної послідовності, щоб не пошкодити мобільний пристрій.

Тепер вам відомо, як розблокувати телефон без введення пароля.

Як зняти графічний ключ на Андроїд?

Якщо ви не пам’ятаєте, яким повинен бути графічний ключ, то підійде спосіб скидання налаштувань до заводських, після чого операційна система повернеться до початкового стану.

Можна спробувати використати і менш радикальний спосіб, для якого вам знадобиться обліковий запис Google. Якщо введено невірний графічний ключ, то гаджет сам запропонує вибрати вхід через Google-акаунт. Блокування буде знято у тому випадку, якщо смартфон підключений до мережі, а також якщо ви скористаєтесь правильним паролем і логіном для входу. Якщо і ці дані забуті, то можна спочатку скористатися іншим пристроєм для їх відновлення, а потім вже використовувати відновлені дані на заблокованому.

Розв’язати проблему можна також і за допомогою вхідного дзвінка. В процесі розмови можна зайти до меню налаштувань, де вручну зняти графічний ключ. Цей варіант спрацює лише на пристроях, що підтримують версію Android 2.2 і вище.

Цікавим варіантом є зняття графічного ключа під час отримання сповіщення про залишок заряду. Цей спосіб можна використовувати для будь-якого гаджета, але слід бути дуже уважним. В той момент, коли смартфон буде майже розрядженим, рекомендується у вікні повідомлення оперативно натиснути на позначку «Використання батареї». Це дозволить перейти в меню статистики, а потім ви вже зможете змінювати налаштування.

Як зняти блокування екрана для iOS?

Мрія багатьох — купити телефон Айфон, але і цей престижний гаджет може бути заблоковано, якщо забути пароль.

Як вибрати смартфон: параметри, дисплей, ОС

Якщо ви пам’ятаєте свої логін і пароль в Apple ID, то можна зробити розблокування в режимі відновлення. Але слід зауважити, що невірні дані призведуть до перетворення сучасного гаджета на «цеглину».

Покрокова інструкція, як розблокувати телефон, якщо забув код:

  1. Приєднайте телефон у вимкненому стані до ноутбука чи комп’ютера.
  2. Використайте iTunes.
  3. Натисніть «Відновити iPhone» (якщо ви використовуєте пристрій з macOS Catalina 10.15, то треба лише відкрити Finder).
  4. Знайдіть оновлення та слідкуйте за інструкціями.
  5. Виберіть «Відновити» на наступному екрані, щоб iPhone видалив всі дані.
  6. Дочекайтесь встановлення актуальної прошивки, а потім налаштуйте гаджет.

Якщо після проведення маніпуляцій ваш iPhone показує помилку 3004 (відновлення пристрою не вдалося), то треба вийти з усіх браузерів та поставити Internet Explorer як основний.

Розблокувати iPhone можна також за допомогою хмарного сховища iCloud. Для цього варіанта треба знати свій Apple ID, а також відповіді на секретні питання, додаткову пошту. Треба також налаштувати доступ до інтернету, для цього можна використати інший телефон або комп’ютер.

Алгоритм дій:

  1. Зайдіть на iCloud.com та введіть Apple ID.
  2. Виберіть потрібний пристрій на «Всі пристрої».
  3. Виберіть підпункт «Стерти».

Смартфон розблокується, але дані на ньому будуть відсутніми. Встановлена через iTunes резервна копія поверне дані протягом 30 хвилин.

Якщо на iPhone встановлено Jailbreak, то запропоновані вище способи для нього не підійдуть. В такому разі слід використати програму Semi-Restore. Зазначимо, що для її коректної роботи на смартфоні рекомендується попередньо встановити програмний пакет OpenSSH із Cydia, що дозволяє очистити іГаджет від проблемних застосунків.

Алгоритм дій:

  1. Завантажте на комп’ютер додаток Semi-Restore.
  2. З’єднайте гаджет з комп’ютером (для цього використайте шнур).
  3. Скористайтеся програмою Semi-Restore, після цього дані з iPhone зникнуть.
  4. Перезавантажте мобільний пристрій.
  5. Завантажте дані з хмарного сховища.

Висновки

Отже, як розблокувати смартфон, якщо ви не пам’ятаєте пароль?

Якщо на мобільний пристрій можна встановити спеціальний додаток для розблокування, то завжди користуйтеся цією функцією. Доцільно витратити трохи часу на попереднє встановлення, щоб потім не гаяти його у марних спробах згадати пароль.

Власникам гаджетів на Android рекомендується користуватися програмою від Google «Find my device», більш радикальним методом буде скидання налаштувань до заводських, яке призведе до втрати всіх даних.

Власники iPhone також можуть зробити форматування пристрою. Під час нього слід бути дуже уважним, щоб не завдати шкоди телефону. Але все ж таки краще скористатися iCloud (хмарним сховищем) або спеціальною програмою.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.