Найпопулярніші емблеми автомобілів: від Daewoo до Cadillac

22647
Додати
до обраних
Поділитися

Простий спосіб дізнатися, яка марка автомобіля перед вами, — подивитися на емблему. За кожним таким значком стоять цікава історія та часом неочікувані значення. Який вигляд має емблема Lamborghini? Як з’явився значок Bugatti? Дізнаємося про історію різних логотипів машин разом.

Скільки емблем автомобілів існує?

За різними оцінками у світі від 1 до 2 тисяч емблем автомобілів. Проте кількість відомих марок значно менше — приблизно 60.

Світові гіганти автопрому представлені в США, Великобританії, Німеччині, Франції, Швеції, Італії, Китаю, Японії тощо. Абсолютно однакових емблем не існує, адже за кожною з них стоїть своя філософія. Трактування значків марок автомобілів часто дотичні до назви.

Значки машин та їхні назви пов’язані. Зазвичай позначка містить концепцію бренду, символ основних переваг автомобілів або ім’я власника.

Автомобільні емблеми з усього світу

Інколи емблеми машин розробляються з урахуванням міста походження, а деколи містять у собі зашифрований слоган компанії. Ще один розповсюджений варіант — логотип у вигляді скороченої чи повної назви бренду.

Американські авто

До когорти виробників із США входять компанії з автомобілями й середнього, й представницького класу.

Cadillac

Емблема автомобіля Cadillac | Блог OLX

Автомобілі з Детройту — столиці американського автопрому — назвали на честь людини, яка заснувала це місто. Цікаво, що це не американець. Промисловий населений пункт був створений французьким військовим Антуаном де Ла Мот-Кадільяком ще у XVIII столітті. Логотип Cadillac — це герб відомого француза. Проте зовнішній вигляд значка дещо спростили.

Chevrolet

Емблема автомобіля Chevrolet | Блог OLX

Прообразом логотипа є краватка-метелик. Цей символ асоціюється з аристократизмом та заможністю, адже авто американської марки вважалися одними з найдорожчих у своєму класі. Зараз є можливість купити Шевроле й за відносно невисокою ціною. Інша версія походження логотипа — асоціація з успіхами перегонника Луї Шевроле. Саме його прізвище стало назвою бренду.

Chrysler

Емблема автомобіля Chrysler | Блог OLX

Протягом історії свого розвитку логотип Chrysler змінювався. Спочатку це був п’ятикутник із зіркою всередині. Але потім дизайнери розробили зображення, яке існує й досі, — обрис літака чи птаха. В центрі логотипа розміщена сургучна печатка фірми — вона ототожнюється з високою якістю продукції.

Buick

Емблема автомобіля Buick | Блог OLX

Ця марка вважається однією з найстаріших у світі. Довго емблемою були три щити синього, білого та червоного кольорів, розташовані за діагоналлю. Цю конструкцію обрамляло синє коло зі сріблястим окантуванням. Але на початку 2022 року бренд наважився на зміни з метою спрощення. Відтепер три щити намальовані просто горизонтально.

Lincoln

Емблема автомобіля Lincoln | Блог OLX

Виробник люксових автомобілів поставив за мету бути визнаним у всьому світі. Саме така концепція реалізувалася у фірмовій емблемі — компасі. Стрілки лаконічного знаку вказують на всі чотири сторони світу.

Ford

Емблема автомобіля Ford | Блог OLX

Емблеми машин Форд максимально прості й упізнавані. Йдеться про назву компанії, написану в овальній окантовці. Ідея такого дизайнерського рішення — в наголошенні на практичності. Саме за цю рису американську марку полюбляють автомобілісти, які обирають авто для міста. Однак лінійки Ford також представлені машинами для перегонів, позашляховиками, пікапами тощо.

 

На OLX продаються авто для міста різних марок — переходьте та вибирайте машину для своїх цілей.

Англійські авто

Автомобілі родом із Великобританії — це передусім про якість, перевірену часом. Багато моделей належить до преміального сегмента.

Rolls-Royce

Емблема автомобіля Rolls-Royce | Блог OLX

Цікаво, що торговельна марка Rolls-Royce представила одразу два офіційних лого. Один із варіантів прикрашений фігуркою леді, що летить. Цей логотип характерний для жіночих моделей одіозної англійської машини. Більш відома емблема — дві букви R сталевого кольору, що накладені одна на одну й розташовані на чорному чи синьому фоні.

MG

Емблема автомобіля MG | Блог OLX

Восьмикутник із м’якими кутами, всередині якого абревіатура MG, — ось так просто підійшов до вибору лого британський бренд. У першій половині XX століття компанія мала складнішу назву — MG Car Company. Згодом автомобілі почали називати саме так, як зазначено на емблемі, тобто двома літерами.

Land Rover

Емблема автомобіля Land Rover | Блог OLX

Принципове значення в лого компанії Land Rover має колір. Зелене забарвлення овалу пов’язане з прагненням випускати екологічний транспорт. Загалом емблема — це назва марки на зеленому фоні. Також на зображенні є геометричні лапки.

Jaguar

Емблема автомобіля Jaguar | Блог OLX

Логотип розкішних автомобілів цілком логічно випливає з назви. Емблеми машин Ягуар — це хижак, який завмер під час стрибка. Швидкі, сильні, міцні й красиві — такі епітети характеризують і тварин, і англійські авто.

Rover

Емблема автомобіля Rover | Блог OLX

Елегантний логотип повертає до часів вікінгів. Емблеми авто, відомих своїм розкішним виглядом, — бойові човни з вітрилами. Зображення гармонійно поєднує чорний, червоний і золотий відтінки.

Німецькі авто

Надійні, комфортні й продумані до найменших деталей, машини з Німеччини вже давно стали уособленням безкомпромісної якості.

BMW

Емблема автомобіля BMW | Блог OLX

Основа логотипа — прапор Баварії. Також є версія, що зображення в колі ототожнюється з гвинтом літака. А відомі на весь світ три літери — абревіація від Bayerische Motoren Werke, заводу, де виробляються авто. Всі, хто хоче купити BMW, дослухаються до сучасних трендів у сфері створення автомобілів.

AUDI

Емблема автомобіля AUDI | Блог OLX

Чотири поєднані між собою кільця є символом партнерства компаній, які створили цей бренд: Audi, Horch, Wanderer, DKW.

Opel

Емблема автомобіля Opel | Блог OLX

За більш ніж столітню історію компанія змінювала зовнішній вигляд логотипа. Наприкінці XIX століття це були просто ініціали засновника — Адама Опеля. Лише в другій половині минулого століття з’явилася блискавка в колі. А вже у 2000-х роках сталися несуттєві візуальні зміни: емблема отримала більше рельєфу та об’єму.

Mercedes-Benz

Емблема автомобіля Mercedes-Benz | Блог OLX

Всесвітньо відома зірка з трьома променями вже давно стала символом якості. Значення емблеми — підкорення трьох стихій, тобто землі, повітря та моря. Це пов’язано з тим, що бренд випускає не лише автомобілі, але й повітряний та морський транспорт.

Porsche

Емблема автомобіля Porsche | Блог OLX

Німецька марка отримала свій логотип від міста Штутгарта, де виробляються авто. Кінь, що стоїть дибки, тепер відомий як символ німецької якості. Емблема виконана у вигляді герба в чорному, золотому та червоному кольорах.

Французькі авто

Машини, які виробляються у Франції, відомі перш за все гарним дизайном. В останні роки французькі бренди доводять, що візуальна привабливість та якість не виключають одна одну.

Bugatti

Емблема автомобіля Bugatti | Блог OLX

Логотипи автовиробників люксового сегмента відрізняються дуже мінімалістичним дизайном. Це просто червоний овал, а всередині — ініціали та прізвище засновника — Етторе Бугатті. Також є окантування з 60 крапок, що символізують перлини.

Peugeot

Емблема автомобіля Peugeot | Блог OLX

Емблеми марок машин Peugeot протягом усієї історії були у вигляді лева. Проте фігурка хижака змінювалася декілька разів. Зараз це тварина, яка стоїть на задніх лапах. Лого втілює ідеї цілеспрямованості, розвитку та високого статусу власників Пежо.

Citroen

Емблема автомобіля Citroen | Блог OLX

Лаконічний логотип Citroen — це два зуби шевронного колеса. Елементи спрямовані вгору, що символізує прагнення до успіху.

Renault

Емблема автомобіля Renault | Блог OLX

Впізнаваний мінімалістичний ромб з об’ємними боками та пустий усередині має приховане значення. Віра в успіх, оптимізм і процвітання — саме такий зміст заклали дизайнери в логотип. Зазвичай купити Рено рекомендується тим, хто цінує практичність та можливість вибрати ідеальну модель у залежності від власних потреб.

Шведські авто

Автомобілісти вважають машини зі Швеції гарним поєднанням технічної складової, комплектації та ціни. Найбільш популярні представники скандинавського автопрому — Volvo та Saab.

Volvo

Емблема автомобіля Volvo | Блог OLX

Логотип — назва авто, розташована на сріблястому колі зі стрілкою. Є дві основні теорії щодо походження емблеми. По-перше, символ нібито запозичений із періодичної системи Менделєєва та позначає залізо. По-друге, існує версія, що це знаки Римської імперії — щит і спис, які належать богу війни Марсу.

Saab

Емблема автомобіля Saab | Блог OLX

Виробник має доволі незвичне лого — профіль червоного грифона в золотій короні. Походження емблеми пояснюється просто. Символ є фамільним гербом засновника виробництва. Проте є один нюанс: наразі компанія офіційно закрита, а новий власник, концерн National Electric Vehicle Sweden, не має права використовувати логотип.

Італійські авто

Машини з Італії асоціюються з розкішшю та вмінням красиво жити. Це автомобілі з характером, і логотипи стають підтвердженням.

Ferrari

Емблема автомобіля Ferrari | Блог OLX

Одна з найвідоміших автомобільних марок з конем дибки. Засновник бренду Енцо Феррарі був фанатом льотчика-винищувача Франческа Барака, а той мав на літаку емблему з конем. Зараз лого нагадує герб і має жовтий фон. Нагорі розташовані зелена та червона стрічки — вони відсилають до прапора Італії.

Lamborghini

Емблема автомобіля Lamborghini | Блог OLX

Люксові італійські авто впізнавані завдяки зображенню бика в бойовій готовності та назви бренду. Літери та тварина виконані золотим на чорному фоні. Логотипом став саме бик, адже він символізує потужність. Окрім цього, власник підприємства є тільцем за гороскопом.

Alfa Romeo

Емблема автомобіля Alfa Romeo | Блог OLX

Серед логотипів автомобілів світу позначка для Alfa Romeo є доволі складною й нетиповою. Це коло, контури якого містять золоту назву на синьому фоні, а всередині є два герби. Перший — червоний хрест — є символом міста Малан. Другий герб містить зображення змії та належить до родинних знаків роду Вісконті.

Maserati

Емблема автомобіля Maserati | Блог OLX

Комфортні спортивні автомобілі мають значок-тризубець. Саме таке зображення має Нептун на площі П’яцца Маджоре в Болоньї. Виникнення лого було спонтанним і пов’язане зі створенням виробництва в цьому італійському місті.

Чеські авто

Чеський автопром має багато розробок та досягнень, але найбільш відомою маркою є Skoda.

Skoda

Емблема автомобіля Skoda | Блог OLX

Логотип являє собою сріблясте коло, всередині якого зелене зображення. Ця фігурка — зелена стріла з крилами та маленьким колом, що нагадує око. Розшифровка є символічною: стріла — рух уперед, крила — технологічність, око — широкі погляди, колір — екологічність.

Китайські авто

Емблеми китайських авто не такі відомі, як лого європейських чи американських виробників. Однак бренди з Піднебесної заслуговують на увагу, адже є доволі бюджетними та різноманітними.

Lifan

Емблема автомобіля Lifan | Блог OLX

Три вітрильники в овалі — саме таким є фірмове лого компанії Lifan. Зображення символізує рух уперед.

BYD

Емблема автомобіля BYD | Блог OLX

Фірмова емблема китайської компанії BYD часто змінювалася через висування авторських прав іншими автомобільними концернами. Наразі лого візуально нагадує позначку BMW — овал із назвою.

Geely

Емблема автомобіля Geely | Блог OLX

Сріблясто-блакитна позначка Geely має два основних трактування. За однією з версій, це крило на фоні неба — своєрідний символ щастя. За іншою — на логотипі зображені гори, що пов’язано з розташуванням штаб-квартири компанії в гірській місцевості.

Great Wall

Емблема автомобіля Great Wall | Блог OLX

Емблема та назва дуже дотичні. Назва перекладається як «‎Велика стіна», а лого — її стилізоване сріблясте зображення. Водночас значок нагадує кермо автомобіля.‎

FAW

Емблема автомобіля FAW | Блог OLX

Цифра 1 з крилами орла — таким є логотип компанії FAW. Рішення пояснюється тим, що бренд планував стати найголовнішою китайською компанією з виробництва автомобілів.

Chery

Емблема автомобіля Chery | Блог OLX

Не одразу зрозуміла емблема насправді є абревіацією з перших літер, що переплітаються між собою. На логотипі можна впізнати повну назву концерну — Chery Automobile Corporation. Також є версія, що літери «‎C» утворюють дороги, що йдуть за обрій.‎

Японські авто

Знаки автомобільних марок із Японії зажди асоціюються з якістю та технологічністю. Наприклад, купити Тойоту рекомендують тим, хто цінує надійність, цікавий дизайн та економічність.

Toyota

Емблема автомобіля Toyota | Блог OLX

Всі знають логотип відомого японського виробника, але не кожен розуміє, що з самого початку він символізував нитку у вушку голки. Згодом власники компанії вирішили надати зображенню дещо складніший смисл. Відтепер це серце водія та безмежні можливості автомобілів.

Datsun

Емблема автомобіля Datsun | Блог OLX

Бюджетна японська марка має доволі простий логотип — повну назву бренду в овалі. Зображення виконане в синьому та сріблястому відтінках.

Lexus

Емблема автомобіля Lexus | Блог OLX

Лаконічна позначка престижного авто — це перша літера назви в сріблястому колі. Мінімалізм не є випадковим: він наголошує на високому статусі власника та високоякісному внутрішньому оснащенні авто.

Subaru

Емблема автомобіля Subaru | Блог OLX

Логотип виробника символізує історію створення — злиття шести брендів. Ці компанії позначені на емблемі чотирикутними зірками, одна з яких є більш яскравою.

Infiniti

Емблема автомобіля Infiniti | Блог OLX

Дорога, що зникає за обрієм, — саме так позначили нескінченність дизайнери бренду Infiniti. Назва компанії також має це значення.

Mazda

Емблема автомобіля Mazda | Блог OLX

На логотипі Mazda дві лінії перетинаються та створюють літеру «‎V»‎. Позначка трактується як бутон троянди, птах у польоті або голова пугача — є різні версії.

Mitsubishi

Емблема автомобіля Mitsubishi | Блог OLX

Зображення складається з трьох ромбів і дубового трилисника. Таке лого є поєднанням фамільних гербів двох давніх японських родів.

Корейські авто

Цікаві за дизайном та технічним оснащенням, корейські автомобілі не так давно, але впевнено заволоділи ринком. Деякі концерни-гіганти конкурують з американськими та європейськими виробниками.

Hyundai

Емблема автомобіля Hyundai | Блог OLX

Позначення Hyundai має одразу два трактування. З одного боку, це перша літера назви бренду, а з іншого — схематичне зображення двох людей, які тиснуть один одному руки.

KIA

Емблема автомобіля KIA | Блог OLX

Засновники компанії підійшли до вибору лого дуже просто. Назва бренду написана в овалі, а в літері «‎A» відсутня горизонтальна лінія.‎

SsangYong

Емблема автомобіля SsangYong | Блог OLX

Логотип бренду — це крила дракона, що дзеркально повторюють один одного. На думку засновників компанії, емблема є символом удачі.

Daewoo

Емблема автомобіля Daewoo | Блог OLX

Логотипом Daewoo є срібляста лілія — символ чистоти та величі. Таке позначення обрали, аби наголосити на плавному русі, витончених лініях та технічній досконалості автомобілів.

Звичайно, це не всі емблеми автомобілів світу, але найбільш розповсюджені. За значками машин і їх назвами стоїть велика історія, і справжні автолюбителі не переплутають різні марки.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як зберігати шини

Як зберігати шини: лайфгаки від OLX

Як правильно зберігати автошини для збереження безпеки та ефективності ✔️ Лайфгаки від OLX допоможуть вам максимально продовжити їх термін служби ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.