• Укр
  • Рус

Наближаємо перемогу разом: які товари військового призначення можна знайти на OLX

214
Додати
до обраних
Поділитися

Уже понад рік ми всією країною наближаємо перемогу. За цей час на OLX з’явилося багато товарів військового призначення: тепер тут можна придбати і бронежилет, і плитоноску, і аптечку за стандартами НАТО. Ми проаналізували 15-ку товарів військового призначення, які найбільше купували на OLX упродовж 2022 року та на початку 2023-го.

Товари для перемоги

Враховуючи попит, ми створили на сайті окремий розділ «Товари для перемоги» та зробили все, щоб у цій категорії можна було швидко і легко знайти товари для наших захисників та захисниць. Цей розділ буде корисний тим, кому потрібно купити особисте спорядження, а також волонтерським фондам.

Які товари військового призначення можна знайти на OLX

  • Військовий одяг і взуття. Для зручності ми розділили одяг та взуття на дві різні категорії. Тут ви можете знайти професійну піксельну військову форму (зимову, літню та демісезонну), зручний тактичний одяг, а також берці та кросівки, аксесуари на кшталт ременів і рукавиць, маскувальні костюми, кікімори, дощовики-пончо тощо.
  • Рюкзаки та сумки. Тут шукають тактичні рюкзаки, рюкзаки з підсумками, баули для передислокації, поясні сумки. Є піксельні, є кольору хакі та просто чорні, а також різного літражу. В окрему категорію винесені підсумки — важливий елемент спорядження військовослужбовців, що мають часто виїжджати на завдання та мати з собою багато додаткових речей. Тому підсумки розрізняються за призначенням: для магазинів, гранат, рації, аптечки.
  • Розвантажувальні системи (так звані «розгрузки»), необхідні для зручного перенесення та зберігання елементів військового спорядження, теж можете знайти на OLX. Тактичні жилети, плитоноски різної модифікації, пояси із системою швидкого скидання, із додатковими підсумками чи бічними кишенями.
  • Спорядження. У цьому розділі можна підібрати тепловізори, тактичні окуляри і навушники, наколінники, налокітники, а ще пояси-патронташі, ремені для зброї та навіть квадрокоптери.
  • Збройові аксесуари. Хоча на OLX і не можна купити зброю, але тут є приціли, руків’я, адаптери, приклади, моноподи, набори для чищення зброї тощо.
  • Медицина. У цьому розділі є і повністю укомплектовані індивідуальні тактичні аптечки, сформовані за різними стандартами, і окремі засоби (наприклад, кровоспинні турнікети, ноші, бандажі). Зверніть увагу на те, що аптечки на OLX бувають різної модифікації: швидкознімні, які варто мати з собою під час бойових завдань, та базові, що наразі мають бути і в кожного цивільного.
  • Захист. Ця категорія зібрала засоби індивідуального захисту: бронежилети, плитоноски, підсумки для рацій, аптечки та турнікети, шоломи.

Ми перерахували тільки основні товари, щоб вам було легше орієнтуватися у новому розділі на OLX. Наразі найбільше пропозицій є у таких категоріях:

ТОП-10 товарів військового призначення

Як OLX може бути корисним волонтерам

За час повномасштабного вторгнення ми зрозуміли, що українські волонтери можуть знайти будь-що за найкоротший час. Сервіс OLX може допомогти волонтерам із різними запитами, що є особливо актуальним для невеликих фондів із роздрібними закупками. Ми розпитали Сергія Ширяєва, директора благодійного фонду «Точка опору «Південне узбережжя», про його досвід купівлі товарів військового призначення на OLX.

Сергій Ширяев

— Які товари військового призначення ви вже купували на OLX?

— Найчастіше ми купуємо амуніцію (каски, тактичні навушники, підсумки тощо) та запчастини для авто. Оскільки зараз будь-який автомобіль може виконувати військову функцію, то із пошуком запчастин на сайті немає проблем.

— Що спонукало вас шукати саме на OLX?

— Тут часто можна купити товар дешевше, ніж у спеціалізованих інтернет-магазинах, а іноді й знайти те, чого ніде більше немає.

— Чи зіштовхувалися ви із шахрайством під час купівлі?

— Ні, у нас не було жодної невдалої покупки. Але, щоб убезпечити себе від шахрайства, волонтери фонду користуються базовими правилами для всіх покупців — не надсилати передоплату незнайомцям та використовувати OLX Доставку. Врешті-решт ми всі — і ті, хто купує, і ті, хто продає, — працюємо для перемоги.

військове спорядження та екіпіровка

Ми пишаємося тим, що зараз OLX став важливим джерелом для пошуку військового спорядження та екіпіровки. Наближати перемогу може кожен, навіть маркетплейс.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.