• Укр
  • Рус

Кондиціонер, бальзам, маска: чим відрізняється догляд?

152
Додати
до обраних
Поділитися

Догляд за волоссям — це частина щоденної рутини. Основою для нього є шампунь, що очищує шкіру голови та контролює роботу сальних залоз. А ось що робити далі? Маска, бальзам чи кондиціонер — що із цього головне, а від чого можна відмовитися? Спойлер: вашому волоссю потрібно все, але не одразу. Усі засоби ви можете замовити на OLX.

Кондиціонер для волосся

Для пом’якшення пасом і механічного захисту потрібний кондиціонер для волосся, який зробить розчісування не черговим колом пекла, а приємним процесом.

Що робить кондиціонер для волосся:

  • доповнює лужну дію шампуню, додаючи більше кислого pH і виходячи так у баланс;
  • дає більше активних речовин, які до цього вимиває шампунь;
  • закриває луски, залишаючи всі корисні компоненти всередині.

Тож що таке кондиціонер для волосся? Це насамперед захист від агресивного середовища. У результаті ви отримаєте слухняні локони, які захищені особливою непомітною плівкою.

Як використовувати кондиціонер для волосся?

Ми розібралися, для чого кондиціонер для волосся в принципі потрібний. Корисні властивості він надає локонам тільки якщо ви правильно ним користуєтеся. Декілька правил, які не варто порушувати:

  1. Наносити після шампуню на мокре й набране водою волосся від середини до кінчиків.
  2. Тримати на довжині 1–3 хвилини, щоб за цей час «реанімувати» пошкоджені пасма.
  3. Змивати треба великою кількістю води, якщо це не незмивний догляд.

Використовувати кондиціонер можна під час кожного миття голови — до чотирьох разів на тиждень. Він не призводить до швидкого забруднення шкіри.

Що таке бальзам для волосся?

Стандартний бальзам для волосся — це засіб, який відповідає вже за гладкість, блиск і об’єм. Він особливо важливий під час догляду за тьмяними локонами.

Бальзам для волосся після миття часто порівнюють із кондиціонером. Адже в них глобально одна задача — захистити локони й відновити їх після очищення. Але ж є в них і відмінності. Кондиціонер за текстурою більш густий і щільний, він прибирає кутикулу та робить волосся ідеально рівним.

Бальзам більше ж має відновлювальні властивості. Він зволожує, наповнює мікроелементами, комплексно забезпечує корисну дію.

Інструкція, як використовувати бальзам для волосся

У випадку із цим доглядом треба також зрозуміти, як користуватися бальзамом для волосся. Інакше ви не отримуєте бажаного результату, а можете тільки зіпсувати пасма.

Правила використання бальзаму для волосся:

  1. Наносять не мокре волосся, яке попередньо можна просочити рушником — не терти й не відтискати.
  2. Тримати на пасмах можна від 2 до 3 хвилин — перевірте інструкцію до кожного засобу.
  3. Змийте проточною водою — можна не гарячою, а прохолодною.

Завдяки бальзаму можна повернути до життя тьмяні локони. Він покращує текстуру, робить волосся сяйнистим і блискучим зі здоровим тоном.

Маска для волосся

Серед попередніх засобів виділяються маски для волосся, що вже живлять і зволожують корені. Головне, чим відрізняється маска від кондиціонера чи іншої косметики, то це своїми властивостями та призначенням.

Маска для волосся забезпечує:

  • відновлення локонів, які були пошкоджені;
  • зволоження та боротьбу із сухістю;
  • живлення та зростання;
  • мінімальне випадіння.

На відміну від інших засобів маску не варто наносити занадто часто. Достатньо декілька разів на місяць. Детальну інформацію щодо способу застосування зазначають на етикетці виробники, залежно від конкретних компонентів і цілей.

Як використовувати маску для волосся?

У випадку зі зволоженням ситуація та ж сама, що й із бальзамом та кондиціонером. Вам треба зрозуміти, як правильно користуватися маскою для волосся. Тоді ваші пасма дійсно отримають здоровий вигляд. Зазвичай виробники також самі пишуть, на яке волосся наносити маску — деякі засоби призначені для сухого або напівсухого, а деякі наносять на мокре. Узагальнені правила:

  1. Намагайтеся нанести рівномірно та не пропустити ділянок.
  2. Правильно визначте час утримування — деяким складам потрібно 3 хвилини, другим — 20, третім — годину.
  3. Якщо стан волосся нормальний, не треба тримати занадто довго.

Вибирайте маски залежно від потреб локонів. Складіть графік нанесення так, щоб не нашкодити волоссю та не перенаситити його.

Резюмуємо

Використовувати доглядову косметику для здоров’я ваших локонів не складно. Важливо зрозуміти, для чого потрібен кондиціонер для волосся, а коли краще його замінити бальзамом.

Маска потрібна для відновлення. Її заборонено використовувати часто, тож вона не може повноцінно замінити бальзам. Той своєю чергою додає еластичності та блиску, але не має концентрованого складу. Тому бальзам не може гарно вплинути на занадто пошкоджене волосся.

Кондиціонер — це частина постійного догляду. Він захищає поверхню від зовнішніх чинників. Тож його використовувати варто всім, не залежно від стану локонів.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як доглядати за тату

Як доглядати за тату: весь процес поетапно

Як доглядати за тату? ✔️ Весь процес поетапно: обгортання, обробка, загоєння ✅ Детальніше читайте ➤ Блог OLX.ua.