• Укр
  • Рус

Що таке кучерявий метод догляду за волоссям

193
Додати
до обраних
Поділитися

Природність — один із головних трендів сучасної б’юті-індустрії. Естетичні кучері, створені самою природою, — це виглядає максимально привабливо. Але як досягти такого ефекту? Усе просто: у цьому допоможе кучерявий метод. Що це таке та як приборкати норовливе волосся — дізнаємося далі.

Що таке Curly Girl Method

Метод кучерявого волосся передбачає спеціальні процедури домашнього догляду, завдяки яким вдається зберегти природну красу локонів та зробити гарну укладку. У цьому випадку йдеться не про одноразову маніпуляцію, а про певний перелік правил, яких варто дотримуватися під час миття, живлення, укладання тощо.

Кому підходить curly method? Передусім дівчатам, у яких пухнасте, кучеряве й неслухняне волосся. Завдяки низці правил із догляду можна перетворити свій недолік на перевагу.‎

Історія цього методу порівняно недовга. Вперше про спеціальний догляд за кучерявим волоссям заговорила перукарка Лоррейн Мессі у 2001 році. Вона випустила із цього приводу книгу, що стала справжнім бестселером. Відтоді багато дівчат у всьому світі переосмислили методики догляду за хвилястою шевелюрою.

У чому особливості кучерявого методу

У питаннях б’юті-процедур є важлива думка: пухнасте неслухняне волосся — насамперед результат неправильного догляду.

Серед головних принципів, що охоплює curly hair method, варто зазначити такі:

  • намагатися сушити волосся в природний спосіб, тобто на повітрі;
  • використовувати спеціальний гель для укладання;
  • забезпечити зволоження натуральними речовинами;
  • підібрати спеціальні засоби для м’якого очищення;
  • поступово почати менше й менше застосовувати гребінець.

Вище перераховані лише основні принципи, кожен із яких має низку нюансів. Також варто уникати агресивного сушіння і розчісування сухого волосся.

Етапи миття голови кучерявим способом

Найпринциповіший момент у порадах щодо догляду за хвилястою шевелюрою — кучерявий метод миття голови. Для якісного й безпечного очищення необхідно дотримуватися певних правил.

Як мити кучеряве волосся?

Краще за все вибрати безсульфатний шампунь, у складі якого немає силіконів. Треба не тільки знати принципи миття голови кучерявим методом, а й підготуватися до цього процесу. Підготовка передбачає тривале (мінімум 5 хвилин) промочування волосся і шкіри голови. Це допомагає позбутися залишків косметичних засобів та пилу.

Після інтенсивного зволоження потрібно нанести шампунь у великій кількості саме на шкіру голови, після чого добре промасажувати. Ваші рухи мають бути обережними, проте доволі впевненими. Головний акцент під час розподілення очищувального засобу та масажу робиться на шкірі голови. Волосся обробляється «‎пожмакуванням»: вважають, що волосинки очистяться через тертя. Також під час процедури можна використовувати спеціальні масажери шкіри голови.

Як використовувати кондиціонер

Перша новина, про яку ви навряд чи знали, — кучеряві пасма можна мити не шампунем, а кондиціонером. Однак цей варіант підходить лише тим, у кого жорстке сухе волосся і суха шкіра голови. Також для такої методики можна застосовувати спеціальний засіб — co-wash, який одночасно виконує очисні та кондиціонуючі функції.

Кондиціонер треба розподіляти за аналогією з кремом. Краще за все наносити засіб на шкіру голови після розчісування кожного проділу. Мета — вкрити всю поверхню епідермісу під волоссям. Далі зробіть масаж голови круговими рухами. Процедура має займати десь 5 хвилин, але протягом цього часу потрібно якісно масажувати шкіру.

Якщо ж у вас не сухе волосся, використання кондиціонерів відбуватиметься за іншою технологією. Перед нанесенням важливо, щоби пасма добре наситилися теплою водою. Далі без віджимання потрібно нанести засіб на все волосся, крім коренів. Після цього обережно розплутуйте локони, починаючи від кінчиків.

Кондиціонер радять залишити на 5–7 хвилин, після чого змити пожмакувальними рухами. Коли волосся дещо сухе, трохи цього засобу можна лишити без змивання — це стане своєрідним захистом від втрати вологи. Однак косметика не має містити силіконів.

Стайлінг кучерявого волосся

Усім, хто хоче знати, як зробити кучері, потрібно навчитися робити специфічну укладку. Ключові правила такі:

  • засоби для стайлінгу краще за все наносити на вологу шевелюру;
  • вкривати волосся потрібно погладжувальними рухами;
  • після нанесення волосся треба «‎пожмакати»;
  • індивідуальну кількість засобу доведеться визначити методом експериментів.

За бажанням можна взагалі відмовитися від стайлінгової косметики, але в цьому випадку кучері будуть менш виразними.

Окреме питання — щодо техніки „‎жмакання“. Для цього візьміть у долоню декілька пасм (2–4) і підведіть до коренів. Далі волосся треба стиснути кілька разів у кулаці, після чого відпустити. Такою методикою необхідно обробити всі локони.

Як правильно сушити кучеряве волосся

Чи знали ви, що махрові рушники можуть бути шкідливими для волосся? Саме тому для сушіння краще мати варіанти з інших матеріалів. Ідеальний рушник для кучерявого волосся виготовлений із мікрофібри (більш дорога альтернатива — двосторонній із шовковою стороною). Огорнувши шевелюру, не забудьте її «‎пожмакати» — це допоможе створити ще більш виражені кучері.

Однак не завжди є час на висушування без спеціальних приладів, тому купити фен доброї якості — цілком розумна ідея. Гаряче укладання можливе тільки з невисокими температурами та дифузором. Під час висушування треба діяти за технологією «‎пожмакування», тобто розташовувати 2–4 локони в чаші та сушити приблизно хвилину — і так обробити все волосся.

Коли варто розчісуватися

Отже, про кучерявий спосіб миття волосся все зрозуміло. А що робити з розчісуванням? Не варто це робити одразу після миття. Коли ж пасма заплуталися, попередньо нанесіть стайлінг та розчісуйтеся (перед сушінням).

Рекомендації для сну

Зберегти гарний вигляд укладки на ранок допоможуть шовкові аксесуари. По-перше, це шовкова наволочка, яка не пошкодить структуру волосся та не дасть йому скуйовдитися. По-друге, можна шовковою резинкою зафіксувати пасма зверху — для цього опустіть голову і зробіть у цьому положенні високий хвостик.

Поради щодо того, як зробити гарні кучері, — це не лише методика укладки, а й ціла концепція дбайливого догляду. У результаті ви отримаєте не лише хвилясті локони, а і здорове волосся, сповнене життям.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.