• Укр
  • Рус

Що робити, щоб не натерти ноги влітку: лайфгаки для жінок

1206
Додати
до обраних
Поділитися

Натирання між ногами — поширена ситуація. Особливо влітку, коли голі ноги під час ходьби торкаються одна одної. Спочатку виникає легкий дискомфорт, почервоніння, далі — подразнення. Закінчитися прогулянка може колючим болем і пухирями на шкірі. З’ясуємо, що робити, якщо натирає між ногами, і як не зіпсувати звичайну літню прогулянку власним болем?

Що робити, щоб не натирати між ногами?

Натертості між ногами — проблема, що знайома багатьом. Вони з’являються при активних рухах та іноді можуть бути навіть не пов’язаними із зайвою вагою. Актуальною стає проблема тоді, коли теплішає на вулиці. Штани ми заміняємо на шорти та спідниці, тож шкіра залишається відкритою.

Через що виникає натертість між ногами?

Причин, чому виникає подразнення шкіри між ногами, може бути декілька. Насамперед — це зайва вага й так звані «вушка» на стегнах. Вони складаються здебільшого із жирових відкладень, через це шкіра тут погано функціонує.

Механічне тертя між ногами може посилюватися, якщо:

  • ви пітнієте — волога збільшує дію;
  • ваша шкіра занадто тонка — її легко пошкодити;
  • ви носите незручну білизну, яка заважає ходити.

З цією проблемою стикаються не лише жінки. Наприклад, натирає між ногами в чоловіка під час їзди на велосипеді. Неправильно підібране екіпірування здатно шкодити шкірі. Футболісти, бігуни й інші спортсмени також страждають на подібні проблеми.

Анатомічна будова тіла також може вплинути на це. Якщо у вас фігура «трикутник» або «груша», природа автоматично нагороджує вас великими стегнами. При цьому в тілі може не бути ані зайвого граму жиру. Усього у 5% жінок світу ноги при ходьбі не торкаються одна одної, тож схуднення — це не зовсім правильне рішення. Отримувати комфорт треба вже зараз, а не коли ви зможете скинути пару кілограмів зі стегон. Тим паче в деяких варіантах, через анатомію та генетику, це взагалі неможливо.

Засоби від натирання між ногами

Є декілька способів, як влітку не відчувати дискомфорт від потертостей. Можна вплинути на природні процеси — наприклад, появу поту. А можна просто використовувати захисні засоби, які не дадуть шкірі натиратися.

Тож що зробити, щоб не потіли ноги? Для цього вигадали декілька засобів:

  • тальк чи дитяча присипка — вони вбирають у себе зайву вологу та на короткий час унеможливлюють подразнення, але доведеться носити постійно із собою, щоб оновлювати дію;Тальк чи дитяча присипка | Блог OLX
  • спеціальний засіб проти подразнень — спортсмени часто застосовують стік із бальзамом, що містить спеціальні олії для зволоження та гарного ковзання.

Якщо подразнення вже виникло, використайте дитячий крем зі зволожувальною та заспокійливою дією. Він же буде гарним засобом, якщо випріває між ногами. Засіб живить шкіру й допомагає швидше прибрати больові відчуття.

Від натирання між ногами рятує спеціальний одяг. Він ізолює шкіру. Тут також є декілька варіантів.

  1. Перший — безшовні шорти. Їх роблять схожими на спідню білизну. Тканина гладка й майже непомітна, щільно прилягає до тіла. Часто такі шорти мають ще високу посадку й ефект утягування. Така білизна ідеально підійде пишним дамам, які хочуть візуально скоригувати фігуру. За допомогою шортів ви спіймаєте відразу двох зайців.
  2. Другий варіант — бандалетки. Це стрічка від натирання, яка має силіконові обідки. Завдяки їм тканина не рухається на нозі, а зафіксована в одному місці. Зазвичай бандалетки бувають мікрофіброві та мережеві. Вони пропускають повітря, тож у них не буде спекотно влітку. Єдиний недолік — їх помітно при занадто короткому одязі. Хоча дизайн максимально непомітний: використовують білий, чорний або тілесний кольори. Можна підібрати відтінок під одяг або взяти універсальний беж, що не буде виднітися під вбранням.

Один із різновидів спідньої білизни — хідлейси. Вони схожі на бандалетки, але їх випускає компанія Hidlace, від якої пішла нова назва. Роблять їх за особливими технологіями. Тканина міцніша, а шви проходять багаторівневу обробку, завдяки чому виріб можна використовувати декілька сезонів поспіль.

Отже, потертості між ногами можна попередити. Для цього вам треба або запастися корисними засобами, що не дають шкірі пітніти, або купити спеціальні стрічки на ноги. У будь-якому випадку ви не будете відчувати біль від кожного кроку, тож літо вже врятовано. Усі з перелічених засобів ви можете придбати на OLX.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.