• Укр
  • Рус

Масаж гуаша: користь, схеми й техніки, різновиди скребка

242
Додати
до обраних
Поділитися

Припускаємо, що ви чули про масаж гуаша, який допомагає розслабити м’язи та поліпшити кровообіг. Більшість, імовірно, ще й шукали такий скребок на OLX. Але як правильно зробити собі масаж, аби це було приємно та з користю? От і поговоримо детально про його вплив на шкіру, схеми і техніки, а також про різні форми скребка.

Що таке масаж гуаша

Гуаша — це різновид масажу, який виконується спеціальним гладеньким скребком. Інструмент цей прийшов до нас зі старокитайської медицини. За формою скребки бувають різними, а найпопулярніший з них дещо нагадує лапку тварини. Виготовляють інструмент із органічних матеріалів: нефриту, агату, дерева, рога, кістки.

Масаж роблять на обличчі, шиї, спині, руках і ногах для механічного впливу на шкіру. Наприклад, для поліпшення стану шкіри обличчя, посилення кровотоку і лімфовідтоку, зняття набряклості тканин і нормалізації емоційного стану. Під час процедури необхідно ковзати по шкірі круговими або точковими рухами з різною інтенсивністю.

Крім скребка, використовують ще й нефритовий ролик. Основна відмінність між каменем гуаша та роликом полягає у силі натиску. Ролики зазвичай передбачають дуже легенький натиск, тоді як камінь — середній чи сильний натиск і тривалі рівномірні рухи.

Масаж гуаша

Як працює масаж гуаша

Скребок механічно впливає на шкірні покриви та судини, у результаті чого стимулюється кровообіг, покращується транспортування кисню й поживних речовин у тканини. Систематичний масаж гуаша допомагає зменшити кількість мімічних зморшків , підвищити тонус та еластичність шкіри. Ви відразу відчуєте ефект від масажу гуаша, а саме:

  • зменшення набряків;
  • зняття болю у м’язах;
  • посилення росту волосся на голові;
  • усунення темних кіл під очима;
  • покращення емоційного стану.

Масаж гуаша можна і варто робити щодня, аби був результат. Усі рухи потрібно виконувати вздовж масажних ліній: від центру назовні та вгору. Однак, якщо у вас чутлива шкіра або акне, це може спричинити травмування шкіри та нове висипання.

Домашній догляд за шиєю та ділянкою декольте: поради косметолога
Масаж необхідно робити поверх засобів, проте в жодному разі не поверх сухої шкіри. Обирайте олійні текстури — тоді скребок м’яко й ніжно ковзає. Олійка має бути косметичною — не ефірною і не рослинною. Після масажу гуаша потрібно змити її гелем для вмивання і теплою водою, аби уникнути закупорення пор і акне.

У чому користь масажу гуаша

Він відновлює правильний лімфовідтік у тканинах обличчя і усуває його застій. У результаті зменшуються напруження лицевих м’язів і набряклість. Цей різновид масажу покращує обмін речовин у клітинах шкіри та поліпшує колір обличчя не тільки завдяки механічному впливові, а й внаслідок активації метаболізму. Гуаша тонізує шкіру, допомагає зробити чіткішими контури обличчя: промалювати вилиці, прибрати подвійне підборіддя і окреслити овал.

Скребок гуаша: різновиди

Пластина гуаша може бути різної товщини: товстіший скребок використовують для обличчя, тонший — для кінцівок і спини. Форми скребка гуаша:

  • гребінець — використовується для масажу скальпа;
  • серце — застосовується для ефективного масажування спини, рук та ніг;
  • гусяча лапка — для точкового впливу на шкіру в ділянках очей і шиї;
  • трикутник — для масажу шиї та тіла;
  • прямокутник — для масажу спини.

Скребок гуаша

Як користуватися скребком

Якщо ви вже придбали скребок для масажу гуаша на OLX, варто дізнатися, як досягти бажаного ефекту і не травмувати шкірні покриви. Тож ознайомтеся, будь ласка, з технікою використання скребка гуаша.

  • Нанесіть на ту частину тіла, яку будете масажувати, масажну олійку, аби скребок добре ковзав.
  • Тримайте скребок гуаша в руці під кутом близько 35° до поверхні шкіри.
  • Розпочніть масаж, легенько натискаючи на шкіру, і поступово збільшуйте силу натиску.
  • Рухайтеся скребком знизу вгору вздовж ділянки, яку масажуєте, повільно та плавно.
  • Промийте скребок під теплою проточною водою з милом, аби видалити залишки олії.

Під час процедури спостерігайте за реакцією своєї шкіри: у разі сильного почервоніння або болю необхідно припинити масаж і записатися на консультацію до дерматолога або косметолога, щоб виявити причини дискомфорту. Також не слід масажувати шкіру скребком у період загострення акне чи іншого висипання, адже це може спричинити запалення та біль.

Як користуватися скребком

Які бувають схеми і техніки масажу гуаша

Використовуйте різні техніки масажу гуаша відповідно до мети та бажаного результату:

  • ковзання — прикладіть скребок гуаша до шкіри і плавно проведіть ним уздовж обличчя або тіла;
  • кругові рухи — виконуйте скребком кругові рухи на шкірі, поступово збільшуючи натиск на неї;
  • потягування — проведіть скребком гуаша по шкірі з невеликим опором, створюючи легке потягування;
  • поплескування — обережно поплескайте скребком по шкірі для стимуляції кровотоку;
  • точкові рухи — кінчиком скребка ледь відчутно натискайте на проблемні зони.

Під час виконання масажу не перестарайтеся, щоб не пошкодити шкіру. Скребком рухайтеся в одному напрямку і повторюйте кожен рух близько 10–15 разів. Слід фокусуватися на найбільш проблемних або недоступних ділянках, аби стимулювати кровообіг.

Масаж шиї

Масаж здійснюється рухом з нижньої до верхньої частини шиї. Використовуйте скребок із широкого боку і під кутом 35°. Важливо уникати натиску в ділянці гортані та щитоподібної залози.

Масаж чола

Масаж розпочинається круговими або точковими рухами від центру чола у напрямку скронь широким боком скребка.

Масаж біля очей

Необхідно взяти скребок вузьким боком і круговими рухами від перенісся під оком вести до скроні.

Масаж вилиць

Масажувати круговими обертами й ковзанням від носа до вуха вздовж вилиці з обох боків. При цьому використовується широка частина скребка.

Висновок

Масаж гуаша може стати чудовим ритуалом турботи про себе вранці та ввечері. Проте обов’язково дотримуйтеся інструкцій виконання масажу від перевірених косметологів і дерматологів, аби не завдати шкоди шкірі. А всі засоби шукайте на улюбленому OLX, бо у нас знайдеться все!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як доглядати за тату

Як доглядати за тату: весь процес поетапно

Як доглядати за тату? ✔️ Весь процес поетапно: обгортання, обробка, загоєння ✅ Детальніше читайте ➤ Блог OLX.ua.