• Укр
  • Рус

Домашній догляд за шиєю та ділянкою декольте: поради косметолога

63
Додати
до обраних
Поділитися

Зізнавайтеся, коли користуєтеся засобами для домашнього догляду, чи забуваєте про шию та ділянку декольте? Якщо ні, тоді поповнюйте свою косметичку новим засобом — є чудові варіанти на OLX у розділі «Краса / здоров’я». А ось для тих, хто лише розпочинає піклуватися про шкіру, буде корисно почути, як зробити так, щоб шия була здоровою та красивою без жодної декоративної косметики чи хірургічного втручання!

Ми поспілкувалися із косметологинею Катериною Побяржин і отримали відповіді на поширені запитання про домашній догляд.

Катерина Побяржин

— Коли варто розпочати догляд за шкірою шиї та ділянки декольте?

— Починайте якомога раніше. Усунути зморшки у ділянці декольте та шиї в домашніх умовах значно складніше, ніж сповільнити їхню появу. А вікові зміни у цій частині тіла спостерігаються уже з 25 років. Тож піклуйтеся про неї дбайливо, ретельно та систематично, як і про своє обличчя.

Покрокова інструкція, як доглядати шию та ділянку декольте вранці та ввечері

Крок 1. Вранці використовуйте м’який засіб для очищення (наприклад, молочко). Так ви приберете залишки нічного крему, а також надлишок шкірного сала.

Крок 2. Протріть шию тоніком, який відповідає вашому типу шкіри.

Крок 3. Розподіліть денний крем легкими рухами від грудей до плечей і від ключиць вгору. Це може бути звичайний денний крем для обличчя.

Крок 4. Використовуйте сонцезахисний крем або денний із фільтром SPF, коли шия не прикрита светром з високою горловиною або шаликом.

Що таке SPF та що треба знати про захист від сонця

Крок 5. Вечір — час очищення, особливо, якщо використовуєте тональний крем і пудру. Міцелярна вода, молочко чи гель для вмивання — вибір за вами, а ознайомитися із засобами можна у розділі «Краса / здоров’я» на OLX.

Крок 6. Завершіть очищення тонізацією, щоб шкіра швидше відновила pH і краще вбирала активні компоненти з нічного крему.

Крок 7. Використовуйте сироватку, що омолоджує. Тоді догляд за шкірою декольте та шиї буде ефективнішим. Нанесіть її на очищену шкіру і зачекайте, доки вбереться.

Крок 8. І останнє: нанесіть нічний крем за 30 хв. до сну, аби він не залишився на подушці.

Як доглядати шию та ділянку декольте

Періодичність нанесення маски для шиї та ділянки декольте від зморшок у домашніх умовах — мінімум раз на тиждень. Доповнюйте догляд за шиєю також пілінгом чи скрабом, раз на два тижні. Це допоможе прибрати шар відмерлих клітин та активізувати оновлення шкіри.

Окрім застосування косметичних засобів, є й інші способи догляду, які можна без зусиль зробити своєю щоденною рутиною.

Порада 1: перший вагомий спосіб догляду — заміна подушки. Неправильна подушка може спричинити зморшки на шиї. Полюбляєте спати на високих подушках? Так-от, під час сну на них можуть утворюватися вертикальні заломи шкіри, а з часом і зморшки.

Порада 2: обирайте свій розмір ліфчика. Неправильно підібраний бюстгальтер призводить до утворення зморшок у ділянці декольте. Небезпечною є й відмова від ліфа взагалі, адже шкіра декольте розтягується.

Порада 3: правильно наносьте косметичні засоби. Знизу — вгору, не натискаючи сильно на делікатні ділянки. До речі, поки наносите будь-який засіб для догляду, робіть масаж.

Порада 4: під час миття робіть легеньке скрабування.

Порада 5: без сонцезахисного крему нікуди, тож неодмінно наносьте його на цю ділянку теж.

Сонцезахисні засоби

— Який тип косметики краще підійде? Чи засіб для обличчя можна використовувати для шкіри шиї та ділянки декольте?

— У молодому віці для догляду за шиєю достатньо базових засобів на кшталт зволожувального крему та антиоксидантної сироватки для обличчя. На жаль, ці продукти будуть закінчуватися швидко, тому купувати їх доведеться часто. А стосовно старшого віку, то необхідно ретельно доглядати за шкірою шиї та ділянки декольте. Щодня очищайте шкіру, наносьте крем, а раз на тиждень робіть пілінг, наприклад, механічний, за допомогою скрабу. Обов’язково захищайте цю ділянку від сонця, навіть взимку, бажано тим самим засобом зі ступенем захисту SPF 50, що й для обличчя.

Що таке сироватка для обличчя та для чого вона потрібна

Для очищення шкіри від надлишку шкірного сала, пилу та бруду можна використовувати звичайний гель чи пінку для вмивання. Якщо користуєтеся тональними засобами, не забувайте про демакіяж. Залишки тонального крему на шиї потрібно видалити за допомогою молочка або міцелярної води, після чого вмитися звичайною водою чи протерти шкіру тоніком.

— Чи є якісь обов’язкові додаткові процедури у салоні для догляду за шиєю та ділянкою декольте?

Ця інформація — для тих, хто шукає більш дієві методи і не хоче обмежуватися лише косметикою. Катерина радить для початку найпростіші неін’єкційні процедури. Пілінги, масажні та поверхневі апаратні методики — усе це може допомогти із профілактикою старіння шиї та ділянки декольте.

Косметичні процедури

А продовжити можна, наприклад, IPL-фотоомолодженням — процедурою, яка добре освітлює пігментні плями у ділянці декольте. Корисним є і радіохвильовий ліфтинг, що стимулює вироблення колагену.

Для профілактики й терапії кілець Венери застосовують мезотерапію та біоревіталізацію із гіалуроновою кислотою, а також ботулінотерапію платизми та заповнення складок філерами й бустерами.

Висновок

На OLX у розділі «Краса / здоров’я» ви знайдете всі необхідні засоби для догляду за шкірою шиї та ділянки декольте. І пам’ятайте, що про вашу шкіру ніхто так не потурбується, як ви. Тому щиро рекомендуємо ранковий та вечірній ритуал догляду, аби розпочати піклуватися про себе. Полюбіть кожну ділянку свого тіла разом із OLX!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.