• Укр
  • Рус

Аромати для дому: свічки, аромадифузори, ефірні олії. Як обрати відповідний для вас

3662
Додати
до обраних
Поділитися

Уявімо, що ви знайшли свій ідеальний диван, а ще годинами обирали колір фарби для вітальні та плитку для ванної кімнати — і тепер все саме так, як у мріях. Але чогось не вистачає, аби відчувати себе повністю комфортно. Можливо, аромату? Так, ви можете додати його до списку основних елементів дизайну інтер’єру та обрати вже зараз на OLX, адже це допомагає створити затишок, надає кожній кімнаті власного характеру і призначення.

Крім того, ароматизатори можуть приховувати всілякі не надто приємні запахи, наприклад, від домашніх улюбленців або невдало приготованої страви. Є безліч варіантів, які допоможуть наповнити вашу оселю ароматом: від аромадифузорів до ароматичних свічок. Кожен із них має індивідуальні переваги та недоліки, а також місця, де вони розкриваються найкраще. Спробували їх порівняти, щоб вам було легше зорієнтуватися та обрати відповідний для свого дому!

Різновиди ароматизаторів

Різновиди ароматизаторів

Ефірні олії. Це маслянисті рідини, майже нерозчинні у воді, що добре випаровуються навіть за кімнатної температури. Аби переконатися, чи ефірна олія не розбавлена дешевою рослинною, необхідно на білу паперову серветку капнути одну чи декілька крапель і зачекати 1–2 години. Крапелька за цей час має зникнути із поверхні серветки, не залишивши жодної плями.

Олії можна використовувати і під час прибирання. Додайте декілька крапель на мокру ганчірку — і повітря у кімнаті буде ароматизованим! А для туалету або ванної кімнати попередньо змочіть декоративні камінці олією зі свіжим запахом (це може бути чайне дерево, кедр тощо) і оновлюйте за потреби упродовж тижня.

Ароматичні свічки

Ароматичні свічки. Після блекаутів ми стали великими шанувальниками ароматичних свічок. Вони не лише дають світло, а й поширюють рівномірний стійкий аромат, що створює приємну атмосферу.

До речі, тип свічки, яку ви обираєте, впливає на аромат, що виділяється. Раніше традиційні парафінові свічки були нормою, їх хвалили за найсильніший аромат, проте зараз з’явилися конкуренти — значно екологічніші версії. Свічки із бджолиного воску, наприклад, не тільки очищують повітря під час горіння, але й іноді виготовляються з використанням відходів бджільництва. А соєвий віск твердий і добре тримає форму. Йому не страшні перепади температури.

Свічковий бізнес: як заробляти на виробництві свічок удома

Ось декілька способів, як зробити так, аби свічка горіла якомога довше.

  1. Регулярно підрізайте гніт, щоб він був приблизно пів сантиметра завдовжки. Це забере кіптяву.
  2. Запалюйте свічку на період, достатній для того, аби поверхня стала повністю рідкою. Це унеможливить «тунелювання», коли віск збирається з боків. Якщо прогріти широку поверхню свічки цілком не вдається, можете обгорнути її фольгою для запікання, щоб рівномірно розподілити тепло.
  3. У разі, якщо ваша свічка має незаймисту кришку, покладіть її зверху, аби загасити, а не задмухати. Так не буде диму, а гніт не застрягне у воску.

Ароматичні дифузори. Кімнатні дифузори не потребують особливого нагляду. Ви можете просто вставити палички, поставити його на столик і забути, чого аж ніяк не можна зробити із відкритим полум’ям свічки. Окрім того, дифузори дозволяють контролювати рівень інтенсивності аромату: що більше паличок, то сильніший аромат. Корисна порада: не використовуйте занадто багато паличок у теплому приміщенні, оскільки висока температура сприяє швидкому розсіюванню запаху.

Ароматичні дифузори можна персоналізувати. Тож, якщо ви нарешті знайшли ту саму ідеальну ароматичну олію, але пляшечка не подобається, перелийте її у форму на свій смак. Великий вибір баночок можна знайти на OLX у розділі «Дім і сад».

Є багато факторів, які впливають на те, наскільки довго олія випаровується: вологість і сухість повітря, зволожувачі й осушувачі повітря, кондиціонер, опалення, зачинені або відчинені двері тощо. Палички хорошої якості прослужать близько шести місяців. Якщо ж аромат уже не такий сильний, як раніше, спробуйте перевернути тростинку. Та з часом деревина може всотувати пил — саме тоді й варто замінити палички.

Аромат для кожної кімнати

Аромат для кожної кімнати

Аби з’ясувати, який аромат найкраще працює у конкретному просторі, потрібно поєднати декілька факторів: те, який настрій ви хочете створити, і властивості різних ароматів. Використовуйте окремий запах для кожної кімнати. Так усі приміщення матимуть власний аромат, що відображатиме, зокрема, і їхнє призначення. Ви можете застосовувати один аромат у коридорах, аби освіжити відчуття перед тим, як увійти у наступну кімнату.

Запах солодкої випічки, що долинає з кухні, не слід перекривати іншим запахом, але того дня, коли в духовці ніщо не запікається, зверніть увагу на свіжий цитрусовий аромат для кухні. На відміну від інших фруктових ароматів, цитрусові не перебивають запах їжі. Дифузори тут особливо доречні, оскільки без жодних зусиль приховують інші сильні запахи на кшталт часнику.

Для спальні немає нічого кращого від ароматичної свічки із м’яким світлом. Квіткові аромати, як-от лаванда, ромашка або сандал, здатні знижувати частоту серцевих скорочень, що робить їх ідеальними для налаштування на сон.

Оскільки вітальня є місцем, де ви й розважаєтеся, і відпочиваєте, то аромат має відображати обидва види діяльності. Оскільки це спільний простір, важливо обрати помірний аромат. Атмосфера має бути привітною, тому чудово підходять нейтральні аромати: ваніль і кедр.

У разі, якщо ви працюєте вдома, змінюйте аромати упродовж дня. Евкаліпт допоможе зосередитися, а м’ята підбадьорить. Зміна ароматів асоціюється зі зміною активності. Так ви легко перемикаєтеся із одного режиму на інший.

Висновок

Обираючи ароматизатор, звертайте увагу на якість матеріалів, інтенсивність аромату та безпеку використання. Зрештою, ми лише порекомендували, але далі справа — за вашим серцем, тому слухайте себе і шукайте улюблені аромати на OLX!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.