• Укр
  • Рус

Настільні ігри для компанії: розваги та розвиток разом!

138
Додати
до обраних
Поділитися

Любите проводити час у компанії друзів або рідних? Настільні ігри — ідеальний спосіб розважитися разом, особливо якщо всі теми для розмов уже вичерпано.

Настільні ігри не лише залучають до взаємодії, а й виробляють чимало корисних навичок. Розвивайтеся разом із OLX!

Статистика

Популярність настілок невпинно росте. Про це свідчить збільшення кількості відповідних оголошень на OLX майже у півтора раза, за даними від 1 березня 2022-го (17 436 оголошень) до 1 червня 2023 року (25 937). Середня ціна за рік становить 1 600 грн, що є результатом збільшення попиту та загалом зацікавленості в них українців.

Настільки ігри статистика

Чим корисні настільні ігри

Фантазія та емоційний інтелект. Ігри зближують і допомагають зміцнити соціальні зв’язки. Dixit спонукає учасників висловлювати свої асоціації та фантазії, що покращує навички комунікації та розвиває емоційний інтелект.

Розвиток мислення та креативності. Настілки потребують стратегічного мислення, логіки та креативних рішень. «Каркасон», наприклад, формує у гравців вміння будувати міста й поля із плиток. Це розвиває просторове мислення та аналітичні здібності.

Командна робота й лідерство. Чимало настільних ігор базуються на командній роботі та взаємодії між гравцями. Вони виробляють навички співпраці, дають розуміння чітких рольових функцій та розвивають лідерські якості. «Злочин у Лондоні» є чудовим прикладом такої гри. Гравці мають працювати разом, аби розкрити злочин та знайти винуватця.

Чим корисні настільні ігри

Релаксація та стрес-менеджмент. Настільні ігри можуть бути ідеальним способом зняття стресу та релаксації після робочого дня. Вони дозволяють відволіктися від повсякденних турбот і зануритися у захопливий світ. Catan дає змогу спробувати себе в ролі колоніста на острові, який будує та розвиває власну цивілізацію.

Настільна гра Монополія: огляд, правила, рекомендації

Окрім користі для дорослих, настільні ігри мають низку переваг і для дітей. Залежно від віку, настільні ігри формують різні навички та вміння. Дрібна моторика розвивається під час головоломок та ігор із об’ємними компонентами, мовлення й лічба — граючи у математичні настілки, а уява — завдяки іграм на асоціації та пригодницьким.

Замовити настільні ігри ви можете на OLX у категорії «Хобі, відпочинок і спорт».

Настільні ігри

Нестандартні настільні ігри на будь-який смак

Ми підготували цей список спеціально для фанатів нешаблонних ігор. Любителям політики, літератури, фентезі та стратегій, безсумнівно, сподобається!

«Крила»

Сімейна стратегічна гра «Крила» заслужено стала хітом світу настільних ігор одразу ж після свого виходу у 2019 році. Вона не лише надихає красою і атмосферою, а й дає змогу поліпшити стратегічні навички. Зіграйте за птахів Європи або Океанії та розвивайте власну колекцію в унікальному середовищі.

«7 чудес»

Ця гра перенесе вас у часи древніх цивілізацій, де ви будете творити справжні дива. «7 чудес» розвиває стратегічні й тактичні здібності, а також може залучити аж до семи гравців, що робить її ідеальною для великих компаній.

«Пандемія»

Ви потрапите у світ медичного стресу, де доведеться боротися зі смертельним вірусом, що поширюється усією планетою. «Пандемія» передбачає тісну взаємодію та співпрацю між гравцями, оскільки перед ними стоїть завдання — знайти ліки та зупинити епідемію разом.

«Колонізатори»

Хотіли б жити в епоху великих географічних відкриттів? У цій грі потрібно будувати свої поселення, дороги та торговельні маршрути. Окрім того, вона розвиває економічні здібності та стратегічне мислення.

«Жах Аркхема»

Якщо ви любите жахи та детективи, ця гра — саме для вас. Гравці стануть детективами, які вивчають таємниці Аркхема, світу древніх богів і моторошних створінь.

The Writers Game: Classic Authors

Гра сподобається і професійним письменникам, і любителям літератури. Вона допоможе перевірити свої знання, потренувати пам’ять та здобути чи закріпити інформацію про класиків та їхню творчість.

Тут вам потрібно буде відгадати авторів класичних творів літератури. Гравці отримують набір карток з іменами та фотографіями письменників і мають відповісти на запитання, аби заробити бали. Гра поглиблює знання про літературу, а також розвиває вміння застосовувати логіку й асоціювати імена із творами.

You Are the President: The Game of Big Decisions

Якщо ви бачите у собі лідерські якості та мрієте стати президентом, You Are the President: The Game of Big Decisions допоможе вам розвивати навички переконування, ведення перемовин, мислення, стратегічного планування та прийняття важливих управлінських рішень. Гра дозволяє кожному зазирнути у світ політики та зробити перші кроки у ролі лідера держави.

Get Lyrical Game

Здатні відгадати популярні пісні за однією фразою? Тоді Get Lyrical Game — саме для вас! Зберіться із друзями чи родиною та доведіть, що ви є справжніми меломанами. Аби стати переможцем незабутнього музичного шоу, потрібно відгадати 20 пісень.

Get Lyrical Game — захоплива гра, яка припаде до смаку всім любителям музики. На картках запропоновані пісні різних епох — від 60-х років XX століття до сьогодення. Організовуйте змагання, порівнюючи музичні знання поколінь. Час, проведений разом із сім’єю, дарує радість, а завдяки Get Lyrical Game — гарний настрій!

Нестандартні настільні ігри

Висновок

Настільні ігри — це не лише чудовий спосіб розважитися разом із друзями або родиною. Вони розвивають різні аспекти особистості. Завдяки настілкам ми тренуємо свою фантазію, емоційний інтелект, креативність, стратегічне й логічне мислення.

Ігри зміцнюють комунікацію, командну співпрацю і формують лідерські якості. Окрім того, настілки є ефективним інструментом для релаксації та зняття стресу. Розважайтеся й отримуйте масу позитивних емоцій у захопливому світі настільних ігор разом із OLX!

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.