• Укр
  • Рус

Чекліст просунутого покупця: замовляємо доставку

184
Додати
до обраних
Поділитися

Домовитися про безпечну покупку з продавцем — просто. При виборі товару з OLX Доставка — ще простіше. Достатньо бути уважним та пам’ятати декілька важливих моментів.

На що варто звернути увагу.

  1. OLX Доставка оформлюється лише через OLX. Так, кнопка «Купити з доставкою» має бути активована в самому оголошенні, її не треба додавати через сторонні лінки чи електронну пошту. Якщо продавець каже тобі, що під’єднати послугу потрібно через окреме посилання, яке надсилає у месенджер / на e-mail / в SMS — не вір, це шахрай.
  2. Прохання узгодити деталі послуги OLX Доставка з техпідтримкою через сторонні посилання – маніпуляція. Якщо продавець стверджує, що зв’язався з підтримкою, і тепер просить уточнити нюанси угоди за посиланням у сторонньому месенджері чи в SMS, не погоджуйся. Лінк приведе тебе на сайт-копію OLX та несправжню техпідтримку. Шахрай створив їх, аби ввести тебе в оману та переконати у «добросовісності» продавця. Насправді, послуга OLX Доставка оформлюється автоматично без участі третіх осіб (працівників техпідтримки, банку, платіжної системи тощо).

Зберігайте обачність — прості правила безпечної купівлі в інтернеті

До речі, SMS і Viber повідомлення, пов’язані з послугою OLX Доставка не відправляються — всі повідомлення приходять на електронну адресу та у вигляді пуш-повідомлення в мобільному додатку OLX. А подібні SMS — шахрайство.

Шахрайство

  1. Помилка в оформленні OLX Доставка. Ти оформлюєш послугу, але продавець говорить, що не бачить замовлення. Натомість просить зв’язатися з техпідтримкою за посиланням для розв’язання питань. Там підтверджують наявність помилки на сайті чи кажуть, що ведуться технічні роботи з платіжною системою. Тому пропонують створити іншу форму для OLX Доставка на «резервному» сайті. Насправді ніякого резервного сайту OLX не існує, а це черговий сайт-підробка для того, щоб виманити твої кошти. Якщо на сайті чи у платіжній системі стався збій – послуга OLX Доставка буде автоматично недоступна, а отже повторні оплати точно не варто робити.

Помилка в оформленні OLX Доставка

  1. Перевіряй отриманий товар у відділенні Нова пошта/Укрпошта. Якщо робив замовлення через OLX Доставка, одразу при отриманні оглянь товар в присутності працівника відділення. Щось не влаштовує — відмовся від посилки. Тільки так ти зможеш отримати назад свої кошти.
  2. Звертайся по допомогу. Якщо під час оформлення послуги у тебе виникає підозра – краще одразу пиши до служби підтримки чи на офіційні сторінки у соціальних мережах Facebook та Instagram.

Дивись нашу відео-інструкцію як купувати безпечно з OLX Доставка:

Втрачати гроші дуже неприємно. Тому краще заздалегідь бути в курсі, як себе захистити, щоб насолоджуватися безпечним онлайн-шопінгом.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
онлайн-безпека з OLX

Trust & Safety: онлайн-безпека з OLX

Що таке Trust & Safety, як створюється щоденний захист на OLX ✔️ Розглянемо три основних правила, які допоможуть уникнути шахрайства ✔️ Пройдіть тест: «Чи не натрапили ви на шахраїв?» ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.