• Укр
  • Рус

Міф чи реальність: все, що ти хотів знати про OLX Доставка

1355
Додати
до обраних
Поділитися

Люди поділяються на два типи: ті, хто купують на OLX, і ті, хто там продають. Перші бояться заплатити наперед і втратити свої гроші, а другі — не хочуть відправляти товар без передоплати і зайвий раз платити за доставку, якщо покупець передумає.

Гадаєш, з цього замкненого кола немає виходу? Один, два, три….OLX Доставка! З нею не потрібно ніяких передоплат, і ти точно отримаєш своє – будь то товар або кошти. Чи справді потрібно бути техногіком, аби користуватися цією послугою,— у цій статті ми розвінчуємо найпопулярніші міфи про OLX Доставка.

Міф 1. Потрібно бути просунутим, щоб користуватися OLX Доставка

Напевно, коли ти чуєш про нову функцію, одразу ж уявляєш десятки кліків та дій, які потрібно зробити, аби нею скористатися. Насправді ж, купити з OLX Доставка — легко, як зробити дзвінок з телефону або ввімкнути ноутбук. Щобільше, замовити з доставкою у два кліки можна на сайті OLX, з мобільного додатку або у браузері телефону. Достатньо мати під рукою смартфон чи ноутбук, щоб швидко оформити угоду в будь-який час і в будь-якому місці.

Як оформити OLX Доставка для покупця?

Для початку необхідно створити на OLX обліковий запис та підтвердити його на номер телефону. Вже зроблено? Тоді йдемо далі. Якщо ти покупець, вибери на сайті olx.ua фільтр «Товари з доставкою».

Як оформити OLX Доставка для покупця

Обери товар, який цікавить, та тисни в оголошенні «Купити з доставкою».

Купити з доставкою OLX

У блоці «Інформація про доставку» вкажи свій ПІБ та обери зі списку відділення Нова Пошта/Укрпошта, в якому бажаєш забрати товар.

Інформація про доставку

Оплати вартість доставки, комісії та товару у формі, яка з’явиться далі. Про використання банківських карток в угодах OLX Доставка читай тут.

Про використання банківських карток

Готово! Відстежуй статус замовлення у своєму профілі на вкладці OLX Доставка → Мої покупки.

OLX Доставка

А як щодо продавця?

Продавати з OLX Доставка також легко та безпечно, якщо пам’ятати правила роботи послуги.

Якщо товар відповідає вимогам OLX Доставка, вона підключається автоматично. Просто створи оголошення на olx.ua та обери вагу товару. Додавати дані банківської картки на цьому етапі не потрібно!

Коли покупець заплатить за товар, в OLX-профіль продавця прийде повідомлення..

OLX-профіль

Підтвердити замовлення можна на вкладці OLX Доставка → Мої продажі протягом 48 годин.

Підтвердження покупки

Після підтвердження замовлення у продавця з’явиться вікно, куди необхідно ввести дані відправника (ПІБ) і номер картки, на яку буде зараховано гроші за товар. І більше нічого! Для отримання грошей продавцю з OLX Доставка не потрібно вказувати CVV, баланс та термін дії картки.

Підтвердження продажу

Кошти прийдуть продавцю після того, як покупець забере товар з відділення пошти.

Міф 2. ОLX Доставка доступна лише для невеликої групи товарів

Продавати та купувати з послугою OLX Доставка можна товари об’ємною вагою до 30 кг і вартістю від 30 до 24 799 грн, тобто це переважна частина усіх оголошень на сайті OLX. Під’єднати цей сервіс неможливо лише для нерухомості, бізнесу, роботи, певних категорій будматеріалів, вікон і дверей, металопрокату, товарів для дому і саду та тварин. Погодься, квартиру або золотих рибок буде складно надіслати поштою.‍

Зберігайте обачність — прості правила безпечної купівлі в інтернеті

Для усіх товарів, для яких доступна ця функція, в оголошенні ти побачиш кнопку «Купити з доставкою».

Користувач на OLX

Міф 3. Купувати з OLX Доставка небезпечно

Замовляючи з OLX Доставка, покупцям не потрібно особисто зустрічатися з продавцями, щоб оглянути товар, та здійснювати передоплату – це дозволяє мінімізувати ризики перерахувати гроші недобросовісному продавцеві та робить онлайн-шопінг простим і комфортним. Здавалося б, що все чітко і зрозуміло, але шахраї знаходять у цій системі одне слабке місце – переводять розмову у месенджер. Переводячи розмову у сторонній месенджер або ж надсилаючи фейкові листи чи повідомлення від технічної підтримки, шахраї спонукають покупця перейти за посиланням на фішингові сайти-підробки, які за адресою сторінки та дизайном дуже схожі на OLX. Там тобі нібито потрібно ввести дані своєї картки, аби оформити покупку.

Звідси кілька простих правил для безпечних покупок:☝️

  1. Спілкуйся лише в офіційному чаті OLX і ніколи не переходь у сторонні месенджери;
  2. Оформлюй угоди з OLX Доставка тільки на https://www.olx.ua/ або у додатку OLX, пропозиція відправити посилання на оформлення угоди в сторонньому месенджері – ознака шахрайства;
  3. Завжди перевіряйте електронну адресу відправника та написання домену платформи перед тим, як перейти за посиланням: сервісні листи від OLX завжди надходять з ***@olx.ua, повна версія сайту має вигляд https://www.olx.ua/, мобільна – https://m.olx.ua/, а бізнес-сторінка на OLX – ХХХ.olx.ua (наприклад, https://business.olx.ua/). До речі, OLX більше не розсилає SMS та Viber-повідомлення щодо OLX Доставка.

Міф 4. OLX Доставка вигідна лише покупцям

OLX Доставка вигідна всім. Покупець гарантовано отримує товар, а продавець ­– гроші, при цьому вони не дізнаються дані платіжних карток одне одного. Ба більше, користувачі розуміючи, що їх не обдурять, охочіше роблять покупки. Так, за даними аналітиків OLX, продавці, які користуються OLX Доставка, отримують більше дзвінків і швидше продають товар. Лише за останній рік послугою скористалися понад 2,7 млн разів. Окрім цього, продавці не витрачають на доставку та повернення, що дозволяє уникнути ризику, коли товар не сподобається чи клієнт за ним взагалі не прийде. І вишенька на торті – комунікація з клієнтами значно скорочується, а процес продажу проходить швидше. Також відпадає необхідність у листуванні про гарантії оплати чи передоплату, уточненні даних відправки, номера картки тощо.

Користуючись послугою OLX Доставка, ти зможеш повною мірою насолоджуватися безпечним шопінгом. А ще зекономиш свій час і будеш захищеним від недобросовісних онлайн-користувачів. Приємно, правда ж?

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
онлайн-безпека з OLX

Trust & Safety: онлайн-безпека з OLX

Що таке Trust & Safety, як створюється щоденний захист на OLX ✔️ Розглянемо три основних правила, які допоможуть уникнути шахрайства ✔️ Пройдіть тест: «Чи не натрапили ви на шахраїв?» ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.