• Укр
  • Рус

Які прилади купують українці для обігріву оселі: топ товарів та їхня вартість

34
Додати
до обраних
Поділитися

Електрообігрівачі, конвектори, тепловентилятори, буржуйки – варіантів приладів для обігріву оселі на ринку існує чимало. Кожен має можливість обрати для себе свій пристрій, який підійде під індивідуальні потреби та гаманець.

OLX Україна поділились підбіркою товарів для обігріву дому, які мають найбільший попит в українців, а також їхньою вартістю.

Одним із найпопулярніших і найбільш доступних за ціною приладів для обігріву є тепловентилятор або “дуйка”, як часто його називають. Кількість відгуків на оголошення про продаж приладу складає понад 5 тисяч, медіанна ціна – 569 гривень. Варто зазначити, що за даними платформи OLX, медіанна ціна на тепловентилятори зменшилась майже на 30%, порівняно із жовтнем 2022 року.

Популярним серед українців є також керамічний обігрівач або керамічна панель. Кількість відгуків на пропозицію покупки цього приладу становить – 4 545, а медіанна вартість 2 225 гривень. Порівняно із жовтнем 2022, кількість попиту на керамічну панель зменшилась на 72%, а медіанна ціна на 11%.

Як доглядати за радіаторами опалення: поради

Часто для обігріву оселі купують інфрачервоний обігрівач, кількість відгуків на оголошення про його продаж складає – 3 166, медіанна вартість – 1 712 грн. На цей тип пристрою для обігріву оселі також відбулось падіння попиту порівняно із минулим роком. Кількість відгуків про продаж інфрачервоного обігрівача зменшилась на 73%, а медіанна ціна показала незначний ріст лише на 2%.

У топі приладів для обігріву також знаходиться масляний радіатор. Кількість відгуків на пропозицію його продажу складає 1 304, а медіанна ціна – 2 500 гривень, що на 31% менше, ніж у жовтні 2022 року. Водночас кількість відгуків на купівлю масляного радіатора скоротилась на 63%.

Медіанна вартість електричного конвектора наразі складає 1 975 гривень, кількість відгуків – 1 081. Порівняно із минулим роком вартість пристрою зменшилась на 19%, а попит – на 72%.

Одним із найдорожчих пристроїв для обігріву є електричний камін, наразі його медіанна вартість складає – 6 200 гривень. Величина попиту через досить високу вартість невелика – всього 359 відгуків на оголошення від користувачів. Порівняно із жовтнем 2022 медіанна ціна цього пристрою зросла на 17%.

Також для обігріву оселі дровами українці купують каміни та печі. Медіанна вартість перших складає майже 15 тисяч гривень, попит невеликий – всього 150 відгуків на оголошення. Медіанна вартість печі на дровах – 7 800 грн, кількість відгуків – 1 311. Порівнюючи з минулим роком медіанні ціни зросли – вартість печей піднялась на 34%, а камінів на 6%.

По цифрах, наданих платформою OLX можемо побачити, що загалом по пристроях для обігріву оселі відбувся спад попиту на 66%, порівнюючи із жовтнем 2022 року.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.