• Укр
  • Рус

Що українці готові віддати на обмін або безкоштовно: топ позицій на OLX

50
Додати
до обраних
Поділитися

З початком великої війни українці пожертвували багато гуманітарної допомоги, серед якої одяг та взуття, продукти харчування, ковдри та товари гігієни. Досі в Україні працюють точки куди можна принести одяг чи інші товари, які потім передадуть тим, хто це потребує.

Опція обміну або можливість віддати речі безкоштовно доступна також на OLX. Платформа оголошень поділилась аналітикою про те, що українці найчастіше обмінюють або віддають безкоштовно та чи змінився перелік порівняно із минулим роком.

На першому місці, як за кількістю пропозицій, так і за кількістю відгуків користувачів на оголошення знаходяться тварини. Оголошень про бажання безкоштовно віддати котів або собак близько 40 тисяч, в той час, як кількість попиту на такі пропозиції складає 50 тисяч відгуків.

Популярною позицією, якою українці готові поділитись безкоштовно є одяг, найчастіше дитячий. Оголошень про бажання віддати одяг для дівчаток, хлопчиків, дитяче взуття чи одяг для новонароджених – понад 13 тисяч, в той час, як кількість відгуків на ці оголошення складає майже 35 тис.

У топ речей, якими українці готові поділитись безкоштовно також входять ліки та гігієнічні засоби. Таких оголошень на платформі майже 2 тисячі, кількість відгуків складає – 7 874.

Охоче безкоштовно діляться на платформі книгами та журналами, кількість таких пропозицій – 1533, відгуків на них – 2667. Також у перелік найпопулярніших речей, які українці готові віддати на обмін або безкоштовно входить жіночий одяг. Таких оголошень на платформі – 1497, водночас кількість відгуків на них складає майже 5 тисяч.

Якщо взяти до уваги аналогічний перелік за минулий рік, то товари, якими українці готові поділитись безкоштовно майже не змінились. У топі 2022 року були тварини, одяг та взуття для дітей, книги та журнали, а також жіночий одяг та окремо верхній жіночий одяг. Можемо зробити висновок, що протягом року серед українців залишається досить високий запит на отримання безплатного дитячого одягу. Частково це може бути повʼязано із великою кількістю ВПО та економічною ситуацією в країні.

У категорії “Допомога” на платформі оголошень найчастіше пропонують дитячі одяг або взуття, медикаменти, житло або медичну допомогу. Пропозиції із позначкою “потребую допомоги” у більшості випадків стосуються дитячого одягу, їжі та продуктів, транспорту.

Тому одяг або речі, якими ви не користуєтесь, проте які в гарному стані можна відносити у спеціальні пункти збору або розмістити оголошення про готовність їх віддати безкоштовно на OLX. Таким чином можна долучити до допомоги тим, хто цього зараз потребує.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.