• Укр
  • Рус

Як змінюються вимоги українців до оренди житла у звʼязку з можливими блекаутами?

58
Додати
до обраних
Поділитися

Можливі вимкнення електроенергії через атаки рф змушують українців не лише готувати власні домівки до комфортного перебування при блекаутах, а й змінювати вимоги пошуку для орендованого житла. OLX Нерухомість провели опитування* користувачів платформи та поділились результатами про те, як в українців змінилися критерії пошуку квартири чи будинку для винайму через ймовірну загрозу вимкнення електроенергії.

Що стосується головного питання: чи змінились вимоги українців до орендованого житла, через ймовірну загрозу повторення блекаутів, відповіді користувачів розділились майже порівну. 38% опитаних відповіли, що вимоги змінились і наразі вони шукають житло в якому буде комфортніше при відключеннях світла. 39% – відповіли, що вимоги, щодо житла для оренди залишились незмінні.

Чи змінювалися вимоги українців до орендованого житла

Згідно з результатами опитування, найважливішим критерієм при пошуку житла залишається його вартість, так відповіли 83% респондентів. Ще до важливих критеріїв українці віднесли: стан квартири/ремонту, наявність необхідної техніки (56%), район міста (50%), поверх на якому розташоване житло (44%) та розвиненість інфраструктури (39%).

Критерії при пошуку житла для оренди

Як підготуватися до блекауту

Щодо критеріїв пошуку, які викликані воєнною ситуацією та можливими блекаутами, то для українців є важливими: наявність газової плити у квартирі та опалення (38%), відстань до найближчого сховища (20%), наявність у квартирі чи будинку кімнати з “правилом двох стін” (26%), можливість використання у житлі генератора (15%).

Критерії при пошуку житла

36% опитаних також розглядають варіант оренди житла за містом, як безпечніший та комфортніший при тривалих відключеннях світла. 29% респондентів – зазначили, що допускають можливість оренди житла на період найближчих 4-6 місяців лише для того, щоб комфортніше пройти період можливих відключень світла.

Варіанти оренди житла

*Опитування було проведено серед користувачів платформи OLX Україна у жовтні 2023, кількість респондентів – 751, географія проведення – Україна.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.