• Укр
  • Рус

10 корисних девайсів-помічників для молодих батьків

55
Додати
до обраних
Поділитися

Батьківство — це про велике щастя, але й ще більшу відповідальність, погодьтеся. Турбота про здоров’я й комфорт маляти, прагнення віддавати йому весь безмір любові та водночас — відчуття тривоги і сумніви щодо того, чи отримує дитина справді найкраще. Погодьтеся: викликів чималенько. Тож заручіться підтримкою ефективних помічників — матимете змогу значно більше часу проводити з крихіткою.

Усе необхідне для немовлят, до речі, легко підшукати у розділі OLX «Дитячий світ». І засоби для догляду, і сповивальні столики, й одяг, візочки, ванночки тощо. А також розмаїття інших товарів, що знадобляться молодій сім’ї. Для вашої зручності підготували добірку девайсів, що стануть у пригоді з перших днів.

Здебільшого основна відповідальність за новонароджене маля — на мамі. Однак сучасні свідомі татусі також активно долучаються до догляду за дитиною. А отже, з переліком корисних речей варто ознайомитися обом.

Товари для немовлят

Слінг, хіпсіт чи ергорюкзак

Немовляті просто необхідно перебувати у постійному контакті з мамою. Перинатальні психологи називають три перші місяці життя четвертим триместром — своєрідним продовженням внутрішньоутробного періоду. Для дитини, яка адаптується до нового середовища, близькість маминого тіла — запорука спокою й гармонійного розвитку.

Тут на поміч прийде слінг (слінг із кільцями / слінг-кишеня / май-слінг). І використовувати його можна вже з перших днів. А от ергорюкзак чи хіпсіт підійдуть для діток від 5–6 місяців. У хіпсіті, скажімо, є змога лише сидіти, тож, допоки малюк цього не навчиться, залучати його не варто.

Ерго, слінг або кенгуру: що вибрати?

І слінги, і хіпсіти, й ергорюкзаки знімають основне навантаження зі спини дорослого, звільняють руки та роблять більш мобільними. Дитяті вони дарують радість контакту з рідною людиною і відчуття безпеки.

Радіо- або відеоняня

За дитиною будь-якого віку необхідно наглядати. І малюки до року потребують цього ледь не цілодобово. Молоді матусі й татусі стомлюються чи не найбільше. Прийняти ванну, неспішно приготувати обід чи випити чаю — такі буденні речі іноді просто їм не доступні. А підвищений рівень тривожності у жінок, які нещодавно народили, — радше правило, аніж виняток.

Відео- або радіоняня організує все щонайліпше. Ви спостерігаєте за дитиною чи слухаєте, що відбувається у кімнаті, поки вона спить. І водночас займаєтеся власними справами. Щойно виникне потреба — мама чи тато тут як тут!

Каруселька чи мобіль

Класика у світі дитячих девайсів, що і заспокоює, й розвиває. Обирайте карусельку із заколисливими мелодіями та знімними іграшками. Музика розслаблятиме і сприятиме засинанню, а іграшки, за якими так цікаво споглядати, лежачи в ліжечку, пізніше знадобляться й для гри!

Колисанки: шезлонги та крісла-гойдалки

Зручне, анатомічно правильне крісло чи шезлонг із надійними ременями безпеки, а ще милі іграшки, мелодійна музика та приємні погойдування — чудове поєднання! Звісно, навіть найсучасніші колисальні центри не замінять тепло й радість від безпосереднього контакту. Та погодьтеся: іноді дуже хочеться, аби спина і руки хоч трішки відпочили. Окрім того, дітки зазвичай люблять такі колисанки. Тож це не спричинить раптових сліз, як це буває, якщо просто покласти розбурханого малюка до ліжечка.

Товари для немовля

Розвивальний килимок

Це цілий всесвіт дитячих розваг, безліч чудових вражень! І трішки спокою для батьків. Обирайте такі, де — розмаїття цікавинок і задіюються майже всі органи чуття: можна помацати, розгледіти, погризти й послухати.

Розвивальний килимок — хороший тренувальний майданчик. На ньому малюк не лише розвиває базові навички, а й навчається гратися самостійно. А ще це зручно для спільних ігор із батьками, братиками й сестричками.

Ніблер

Шматок яблука в руках дитини, у якої вже з’явилися зубки, потребує постійної уваги мами й тата. Адже трішки більший шматочок, відкушений наполегливим малюком, ризикує стати загрозою для його здоров’я.

Достатньо покласти будь-який твердий фрукт чи овоч у ніблер — і всі ризики щезнуть. Крихітка може як завгодно їх гризти через цей маленький девайс — до рота їй потрапить лише сік. Батьки можуть бути спокійними.

Іграшка з білим шумом

Серед доволі дієвих способів заспокоїти малюка й допомогти йому заснути — шум проточної води, фена або пилотяга. Проте годі вдаватися до таких хитрощів, заколисуючи дитину, чи шукати ці звуки на стримінгових платформах і класти смартфони біля її вуха!

Для цього є іграшки з білим шумом. Можлива альтернатива — нічник із білим шумом: ще більше користі. До речі, дорослим також гарно спиться під такий звуковий супровід. Тож користуйтеся усією сім’єю для міцного здорового сну.

Девайси для немовлят

Зволожувач повітря

Зволоження повітря у дитячій кімнаті — необхідна умова для запобігання ГРВІ. Річ у тім, що пересохла слизова оболонка носика — одна з причин зниження захисних можливостей організму. Окрім того, засохлі кірочки утруднюють дихання малюка. Тож якісний зволожувач — покупка, яку, поза сумнівом, схвалить педіатр.

Оптимальна вологість повітря — приблизно 60%. Щоби контролювати цей показник, варто придбати й прилад із гігрометром, що вимірюватиме вологість.

Комбайн чи блендер для дитячого харчування

Кухонний комбайн — мастхев для кожної господині та незамінний помічник у процесі приготування їжі. Проте з міркувань безпеки дитячого харчування варто мати окремий прилад. Або ж обирайте для приготування потужний блендер: він швидко усе подрібнить, а в мами звільниться трішки часу.

Як вибрати блендер: корисний гід

На OLX у рубриці «Кухонне приладдя» є й чимало інших пропозицій, які полегшать життя молодим батькам. Переконайтеся особисто.

Робот-пилотяг

Цей ґаджет потішить не лише новоспечених батьків. Та ми з вами розуміємо, кому він найбільше потрібен. Цей спритний помічник чудово впорається зі щоденним прибиранням дому — і сухим, і вологим. Ще й відзвітує на смартфон. Просто мрія!

Як вибрати пилотяг

Висновок

Запропонований тут перелік помічників — безперечно, не вичерпний. Потрібно з чогось розпочинати, коли складаєш список найнеобхіднішого. До речі, варто поділитися ним з рідними й друзями, які цікавляться, що саме подарувати вам із малюком. Це полегшить їм вибір, а вам неодмінно стане у пригоді. Шукаєте більше ідей? Завітайте на OLX.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.