• Укр
  • Рус

Як доглядати за ванною: лайфхаки від OLX

91
Додати
до обраних
Поділитися

Пригадуєте те особливе задоволення від довгоочікуваного відпочинку після виснажливого робочого дня? Це час, сповнений магії: вечірня рутина — як своєрідна винагорода за зафіналені справи. Надто ж якщо йдеться про ванну з теплою водою й улюбленими доглядовими засобами.

А щоб ніщо не завадило цій ідилії, необхідно підтримувати ванну в хорошому стані. Як за нею доглядати? Назбиралося трішки корисних лайфхаків — ділимося з вами!

Очищення й дезінфекція ванни

Своєчасне очищення й дезінфекція

Прийнявши ванну, змийте залишки піни та інших засобів гігієни. Варто — одразу, оскільки згодом деякі речовини висохнуть, тож зробити це буде відчутно важче. А ще зважайте на барвники, які шкодять кольору ванни. Очистьте поверхню і насухо її витріть, щоб запобігти псуванню.

Зверніть увагу й на стіни поблизу ванни. Вони також потребують догляду, адже через вологість поступово з’являються пліснява, вкрай шкідливі для здоров’я бактерії та, звісно, забруднення.

Час від часу використовуйте дезінфекційні засоби для ванни. Це стосується насамперед важкодоступних місць. Через високий рівень вологості та недостатньо дбайливий догляд вони стають середовищем для розмноження грибків. При цьому, обираючи засоби, неодмінно враховуйте те, з якого матеріалу виготовлено вашу ванну.

Відповідні засоби для чищення

Побутує думка: що агресивнішою є дія засобу, то краще. Аргументують це тим, що застосовувати його потрібно нечасто, а ефект помітний одразу. Однак це не так. Особливо якщо ванна у вас акрилова. Це доволі чутливий матеріал, тож уникайте використання мийних засобів, у складі яких є кислоти, хлор, елементи для відбілювання й інші речовини подібної дії. Вони шкідливі для поверхні та провокують розмноження бактерій. Натомість зверніть увагу на такі засоби для догляду за акриловими ваннами.

У разі, якщо ванна відреставрована, догляд за нею має бути ще делікатнішим. Не використовуйте агресивні засоби, що містять аміак, ацетон, хлор чи щавлеву кислоту. Це може спричинити небажані хімічні реакції та зіпсувати новий шар.

Ванна чи душова кабіна: що обрати

Застосовуйте винятково м’які губки й ганчірки незалежно від матеріалу, з якого виготовлено ванну. Металеві пошкоджують поверхню.

Засоби для догляду за ваннами

Догляд за гідромасажною сантехнікою

Ваша ванна оснащена функцією гідромасажу? Тоді догляд за нею дещо відрізнятиметься від звичайного. А особливої уваги потребують масажні форсунки.

Насамперед встановіть спеціальні фільтри й регулярно замінюйте їх. Час від часу робіть дезінфекцію усієї ванни, дотримуючись інструкції. Масаж буде безпечним, адже ви подбаєте про належну роботу форсунок. А ще періодично вмикайте функцію гідромасажу, навіть якщо ви не маєте в цьому особливої потреби. Це добре для збереження сантехнічної системи у відповідному стані, адже зменшує ризик застою води в ній.

Важливість відновлення

Поступово речі втрачають вигляд, і це, звісно, трішки засмучує. Хороша новина — в тому, що є змога зберігати блиск та білосніжність ванни, користуючись відповідними засобами.

Як реставрувати ванну: правила, що полегшать життя

Якщо трапилося так, що на вашій сантехніці з’явилися пошкодження, не журіться! Спробуйте усунути дефект поліроллю, відновниками акрилу тощо. Однак, перш ніж робити реставрацію, зверніться до фахівців за порадою, аби випадково не завдати шкоди.

Реставрація ванни

Дотримуйтеся інструкції

У жодному разі не нехтуйте інструкціями з експлуатації. Адже характеристики ванни варто враховувати. Здебільшого саме там зазначено особливості сантехніки, а це відчутно полегшить справу. Незалежно від того, яка у вас ванна — акрилова, чавунна чи гідромасажна, — потрібен відповідний догляд.

Візьміть до уваги й інструкції до засобів, якими ви користуєтеся. Усе це — передумови функціонального стану і хорошого вигляду ванни.

Висновок

Речі, що нас оточують та які ми так любимо, потребують особливої уваги щодня. Саме від наших зусиль залежить те, скільки часу вони прослужать. Це стосується і дрібних побутових приладів, й великих сантехнічних систем. Незмінним, однак, залишається факт: усе потребує належного ставлення. Тому, що дбайливішим буде догляд за ванною, то довше ви нею користуватиметеся. А в розділі «Дім і сад» на OLX знайдете і ванни на будь-який смак, і всі необхідні засоби для догляду за ними.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як економити електроенергію

Як економити електроенергію та допомогти енергетикам: 10 порад

10 простих порад щодо економії електроенергії, щоб зменшити навантаження на енергосистему та забезпечити світло в українських оселях ✔️ Підтримайте енергетиків під час війни! ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.