Айфони виявилися у 6 разів цікавішими за Samsung – аналітика OLX

279
Додати
до обраних
Поділитися

Телефонами Apple цікавились 60% людей у пошуку мобільного пристрою, в той час як «самсунгами» – 10%. Користувачі iOS проявляють інтерес тільки до айфонів – серед топ-10 запитів всі «яблука», у той час як юзери Android крім продукції Apple цікавляться ще Samsung, Xiaomi та Huawei. Найбажанішою моделлю став смартфон iPhone 7. Аналітики платформи OLX розповіли, які бренди телефонів були найпопулярнішими у першому півріччі 2019.

Серед всіх мобільних телефонів українців більш за все цікавить iPhone – повідомляють аналітики OLX. На нього припало 60% активності користувачів. У 2019 за півроку на оголошення з продажу «яблук» відгукнулися 437 млн разів. В п’ятірку популярних брендів увійшли ще три «китайці» – Xiaomi, Meizu та Huawei, а корейський Samsung отримав 76 млн відгуків і посів 3 місце. Хоча це становить всього 10% від загальної кількості відгуків на платформі. Таким чином мобільні пристрої Apple за кількістю відгуків виявилися в 6 раз цікавішими за самсунги.

Найменшою популярністю користувалися кнопкові телефони Voxtel. За оголошеннями, де їх продають, у цьому півріччі подзвонили чи написали всього 3 тис. разів. Стільки ж юзери цікавилися брендом Helio.

OLX_топ-5 брендів телефонів

Якщо розділити користувачів на власників Android та Apple, їх об’єднає одна спільна риса – зацікавленість iPhone 7. За останні два місяці цю модель шукали найчастіше й ті, й інші – 140 000 разів. Загалом, користувачі «яблук» незмінно цікавляться iOS продукцією, їх топ-10 запитів складають лише айфони. А от вибір власників Android більш різноманітний. У десятці за кількістю запитів крім моделей Apple також Samsung, Xiaomi, Huawei та Redmi Note 7.

Статистика платформи OLX показала – за останнє півріччя було закрито 3,5 млн оголошень про продаж айфонів. При цьому переважна більшість закривалася через послугу OLX Доставка, за допомогою якої можна заморозити суму на картці до моменту, поки потенційний власник не перевірить товар особисто. Що стосується термінів, в середньому оголошення з «яблуками» закривалися через 17-19 днів після розміщення.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як обрати зубну пасту

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога

Як обрати зубну пасту: поради стоматолога ✔️ Вивчайте склад, уникайте барвників, ароматизаторів та антибіотиків, але враховуйте особисті потреби, вік та консультуйтеся з лікарем ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.