53% орендарів в Запоріжжі шукають однокімнатні квартири

324
Додати
до обраних
Поділитися

Однокімнатні квартири найпопулярніші –  їх шукають 53% орендарів. Вартість «однушок» по місту коливається в діапазоні 2 000-3 600 грн в місяць. Найбільший стрибок у ціні був на «трійки» у травні і склав 19%. Близько половини власників помешкання (41%) не співпрацюють з ріелторами при здачі квартир в оренду. Проте серед тих, хто користуються їхніми послугами, найбільше власників трикімнатного житла – повідомляють аналітики OLX Нерухомість.

Традиційно найдорожчі квартири Запоріжжя знаходяться у Вознесенському районі. Тут вартість трикімнатного житла складає 6 400 грн в середньому. За таку ж суму можна орендувати наприклад дві квартири, «однушку» в Дніпровському та «трійку» в Шевченківському.

У топ-3 увійшли ще Олександрівський та Комунарський – ціни на однокімнатні коливаються в діапазоні 3 100-3 500 грн, «двійки» можна зняти за 3 800-4 300 грн. Оренда трикімнатних апартаментів обійдеться у 4 750-5 600 грн в середньому. Районом з найбюджетнішим житлом у цьому півріччі став Заводський. Якщо у інших частинах Запоріжжя за «трійку» потрібно віддати від 3 000 грн, то тут вдасться вкластись в 2 500 грн.

OLX_ Скільки коштує орендувати квартиру в Запоріжжі

Як змінювались ціни на оренду квартир у Запоріжжі за останні півроку

За даними аналітики, ціни на квартири у Запоріжжі були нестабільні. З початку 2019 року «однушки» зросли у вартості в лютому на 7% і в квітні на 12%. Проте, у травні ціни різко впали, спад склав 11%.

Вартість двокімнатних змінювалась найрідше. Березень – єдиний місяць, коли квартири подорожчали на 14%, а після цього залишились на одному рівні. Щодо «трійок», тут у травні спостерігався найбільший стрибок в ціні. Орендна плата піднялась на 900 грн за один місяць і склала 5 500 грн. Однак вже наступного місяця ціна стабілізувалась і в червні «трійку» можна було придбати за 4 500 грн.

Попит та пропозиція на орендоване житло

Однокімнатні квартири у Запоріжжі шукають 53% орендарів. За перше півріччя 2019 було 34 500 відгуків на оголошення про однушки, – повідомляють аналітики OLX Нерухомість. До порівняння, частка відгуків на «двійки» склала 40% (25 900 відгуків), а трикімнатні в найменшому попиті серед пошукачів житла – тільки 7%, тобто 4 900 відгуків.

Щодо власників помешкання, з початку 2019 року на платформі OLX у Запоріжжі однаковою мірою пропонували «однушки» та «двійки» – 1 900 оголошень в середньому, що склало 44%. «Трійки» ж продовжують і тут «пасти задніх» – близько 500, тобто 12%. У Вознесенському та Алексанрівському районах квартири здають найчастіше. А от в Заводському знайти житло буде складніше, там пропозицій майже немає.

41% всіх власників квартир, які здають житло в оренду, роблять це без ріелторів. У першому півріччі 2019 їхніми послугами користувались 12% орендодавців. Найчастіше власники «трійок» вказували, що готові співпрацювати з ріелторами, – 15% серед всіх оголошень про здачу трикімнатних апартаментів. Всього 12% орендодавців, які здають «двійки» та «однушки», користуються послугою ріелтора.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.