Які квартири шукають одесити: аналітика OLX Нерухомість

291
Додати
до обраних
Поділитися

6 із 10 одеських орендарів шукають однокімнатне житло, в червні його можна було зняти за 5 500-9000 грн. Вартість двокімнатних квартир зросла з початку року на 29%. Найбільше вони подорожчали в Приморському районі – на 44%. 40% орендодавців хочуть працювати напряму без участі ріелторів – повідомляють аналітики OLX Нерухомість.

Найдорожчі квартири в Одесі – в Приморському районі. Однокімнатну квартиру тут можна було орендувати в середньому за 8 200 грн. Для порівняння, за такою ж ціною в Київському – другому за вартістю – можна було зняти вже трикімнатну. А в Приморському районі оренда трикімнатної квартири обходилася в 14 300 грн/місяць. З початку року до весни вартість на них зросла на 20% до 15 400 грн, а до літа знизилася на 8%. Орендна плата на інші варіанти житла збільшувалася весною, а потім стабілізувалася або продовжила підніматися літом.

Ціни на квартири в Малиновському і Суворовському районах відрізняються незначно. За однокімнатну тут доводилося платити близько 5 000-5 500 грн, а двокімнатну – 6 000-6 500 грн. За вартістю «двійки» в цих районах в Київському можна зняти тільки однокімнатну, проте ближче до моря. На початку літа вартість оренди житла в Суворовському районі майже зрівнялася з Малиновським.

OLX_ Скільки коштує орендувати квартиру в Одесі

Як змінювалися ціни на оренду квартир в Одесі за останні півроку

За даними аналітиків, ціни на оренду квартир з початку року підвищувалися для всіх типів квартир. Так що житло вигідніше знімати взимку. Однокімнатні подорожчали в березні і до червня приріст вартості склав 17%. Більше за інших з початку року зросли в ціні двокімнатні квартири, вони почали дорожчати ще в лютому і до літа орендна плата виросла в середньому на 29%. Найменше змінювалися ціни на трикімнатні – їх вартість збільшилася в квітні і майже не змінилася після цього. В червні середня ціна на них склала 10 250 грн., що на 14% вище, ніж на початку року.

Найбільше зросли ціни на двокімнатні та однокімнатні квартири в Приморському районі, на 44% і 29% відповідно. Також помітно збільшилася орендна плата на «двійки» в Суворовському – 23%. Найбільше зростання вартостей на трикімнатні квартири було в Київському районі. А найменше – в Суворовському, всього на 8%.

Попит і пропозиція на орендоване житло

В Одесі найбільшою популярністю користуються однокімнатні квартири. За перше півріччя 2019 вони отримали 121 500 звернень, а це 62% від загальної кількості реакцій – повідомляють аналітики OLX Нерухомість. Для порівняння, «двійки» шукають вдвічі менше людей – 31% (62 000 відгуків на оголошення), попит на трикімнатні склав 7% – 14 000 звернень.

Що стосується орендодавців, попит і пропозиції в цілому збалансовані. З початку року найчастіше на платформі пропонували однокімнатні квартири – 54% або майже 12 000 варіантів. На другому місці опинилися «двійки» – 7 500 оголошень (35%), а трикімнатні квартири пропонували 11% орендодавців, це майже 2 500 варіантів.

Найпростіше знайти квартиру в Приморському районі, там зосереджені 45% всіх варіантів. На другому місці Київський з 28% пропозицій. Найскладніше орендувати квартиру в Суворовському – 10%.

40% житла пропонуються безпосередньо орендарям. Ще в 20% зазначено, що орендодавці готові співпрацювати з ріелторами. У першому півріччі 2019 працювати з ними найчастіше хотіли власники трикімнатних квартир – 23%, а рідше – однокімнатних, 17%.

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як змінились за рік ціни на купівлю квартир

Як змінились ціни на купівлю квартир у найбільших містах України у 2023 році?

Ціни на купівлю нерухомості в Україні на первинному та вторинному ринках: що змінилося у 2023 ✔️ В яких містах України найбільше купують житло ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.