• Укр
  • Рус

Що нового на OLX: 6 змін, які покращать ваші угоди, прискорять пошук роботи або працівників

1944
Додати
до обраних
Поділитися
Людмила КолбАвтор

Наша команда постійно працює над тим, щоб користувачі могли ще краще, зручніше та безпечніше купувати й продавати на OLX. Публікуємо добірку останніх ключових змін на платформі.

1. OLX Доставка

Скасування угоди одразу після замовлення

Наразі продавець може скасувати угоду з OLX Доставка будь-коли протягом трьох днів після її підтвердження чи навіть одразу. Наприклад, якщо з тих або інших причин не може надіслати товар. Відповідна кнопка доступна під описом замовлення.

У цьому оновленні є й переваги для покупців. Їм більше не треба чекати, допоки угода анулюється автоматично, щоб отримати гроші за товар. Кошти повернуться швидше – протягом 30 хвилин після скасування угоди.

Самостійне видалення платіжних карток

Покупцям і продавцям більше не потрібно звертатися до Служби підтримки OLX, щоб видалити платіжні картки зі свого профілю на платформі. Тепер вони можуть це зробити самостійно: новий функціонал розташований у вкладці «Способи доставки й оплати» пункту меню «OLX Доставка».

Важливий момент: картки можна лише видалити. А додати, як і раніше, – лише під час оплати товару або підтвердження угоди з доставкою.

Безпечні купівлі у «Шинах і дисках»

Шини та диски тепер можна придбати з OLX Доставка. Головні плюси такого оновлення – безпека для всіх учасників угоди.

Водночас запуск послуги змінює правила публікації для продавців: відтепер під час створення нового оголошення або редагування старого у полі «Ціна» потрібно вказувати вартість однієї шини або диска. Якщо ж вони продаються повним комплектом чи парою, загальну ціну можна додати в текст публікації. Також повна вартість порахується автоматично під час укладання угоди з OLX Доставка.

👉 Як безпечно купувати на OLX: корисні функції та «фішки» платформи

2. OLX Робота для кандидатів

Крім Профілю кандидата, на OLX Робота з’явилося ще кілька корисних фішок для пошукачів, які допоможуть їм знайти роботу.

Відгук – в один клік. Відтепер під кожною вакансією є кнопка «Відгукнутися», завдяки якій заявити про себе працедавцю можна ще швидше та легше.

Інформація про кандидата – вже зібрана. Натиснувши «Відгукнутися», користувач побачить форму з уже заповненими контактними даними: його ПІБ, номером телефону та електронною поштою. У формі можна написати повідомлення роботодавцю, а також прикріпити своє резюме та / або профіль кандидата на OLX.

Керування відгуками. У вкладці «Мої відгуки» відображаються всі вакансії, на які кандидат подавався протягом останніх чотирьох місяців. Можна слідкувати за статусом відгуків (наприклад, надісланий), додавати інформацію, якщо про щось забули, або взагалі скасовувати їх, якщо передумали працювати в тій чи іншій компанії.

3. OLX Робота для працедавців

Ми створили Панель роботодавця, щоб представники компаній могли зручно та ефективно відбирати кандидатів на нашому ресурсі.

Усі відгуки – в одному місці. Панель роботодавця з’являється окремою вкладкою у профілі OLX, щойно представник компанії розміщує перше оголошення у розділі «Робота». Клікнувши на вкладку, він побачить усі свої вакансії з відгуками від кандидатів.

Простий відбір. «Нові», «Вибрані для контакту», «Зустрічі», «Відхилені» – можна сортувати всі відгуки залежно від того, підходить кандидат чи ні.

Резюме, нотатки й чат. Панель роботодавця дозволяє не лише переглядати резюме та / або профілі кандидатів на OLX. А ще – спілкуватися з ними в чаті, призначати інтерв’ю й записувати ключову інформацію про кожного, наприклад, за результатами спілкування.

👉 8 помилок у складанні вакансій, які заважають отримувати відгуки від кандидатів

4. Вигляд сторінки з оголошеннями для продавців

Для всіх продавців ми оновили сторінку з їхніми оголошеннями.

Кращий вигляд списку. Переглядати товари стало набагато зручніше: відтепер одразу видно статистику оголошень, строк дії та просування, наявність автопродовження.

«Всесильний» пошук. За статусом, строком дії, ціною, категорією – продавці знаходитимуть потрібні товари серед усього асортименту максимально швидко.

Один клік на всіх. Активувати, зупинити, видалити або рекламувати одразу всі оголошення – відтепер це все одна дія. Можна працювати одночасно з декількома товарами, а не лише по черзі з кожним.

Автопродовження оголошень. Якщо його налаштувати, то публікації завжди залишатимуться активними і продавці не втрачатимуть жодного дня продажів.

5. Нова характеристика товару в «Автозапчастинах»

В оголошеннях з продажу автозапчастин з’явилася нова характеристика – «Код запчастини».

Покупці зможуть швидко знайти на OLX потрібні запчастини, оскільки коди чудово «ґуґляться» на нашій платформі. Потрібно ввести в пошуковому рядку код і обрати найкращий варіант з підхожих пропозицій.

Є й переваги для продавців: завдяки нововведенню їхні оголошення буде легше знайти – отже, шлях до продажу скорочується. Але для цього їм треба відредагувати старі оголошення або створити нові, вказавши коди автозапчастин.

👉 Як описати товар, щоб його захотіли купити: 5 лайфхаків від експертів

6. Оплата послуг OLX

Пакети розміщень і платні послуги OLX можна оплачувати за допомогою збережних карток у Google Pay. Головний плюс цього оновлення – прискорення ваших розрахунків з нашою платформою. Обрати цей спосіб оплати можна, натиснувши на «Банківська картка» під час замовлення тієї чи іншої послуги чи пакету.

 

Як вам стаття?

Додати
до обраних
Поділитися
Як прокачати стресостійкість

Як прокачати стресостійкість

Як підвищити стресостійкість: поради для ефективного управління життєвими негараздами ✔️ Дізнайтеся як зміцнити свої ресурси для успішного подолання стресу ✅ Читати подробиці ➤ Блог OLX.ua.